?>

Darbe şakşakçıları!..

Ali Mevlüt Kaya

4 yıl önce

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in; darbe tehdidinin ardından, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da; “Şöyle bir gerçeklik var ki, bu korkuları, bu savrulmamaları, bu akılla değil öfkeyle, hırsla, egoyla, bir kişinin aklıyla iş yapmaları iktidarı hiç iyi bir yere götürmüyor. Bu da önümüzdeki süreçte bir erken seçimle veya başka bir şekilde… Bu ülkenin gerçekten halkın gözü açıldı. Kimin kendisine hizmet için uğraştığını, çaba gösterdiğini biliyor. Kimin de böylesi bir dönemde dahi neyle uğraştığını görüyor. Şöyle söyleyeyim: Bir iktidar değişikliğine hatta ben size daha ileri bir şey söyleyeyim. İktidar değişikliği değil bir sistem değişikliğine gidişatı görüyorum ve böyle olacaktır” diyerek darbe tehdidinde bulundu…

CHP’li iki ismin darbe tehdidi, siyasetin gündemini bir anda bu konuşmalara çevirdi ve genel olarak Özgür Özel ile Canan Kaftancıoğlu’na tepki gösterildi.

Buna karşılık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada, CHP'nin darbe söylemlerinden uzak durduğunu belirterek, "…CHP’nin iktidara yakın olduğu dönemlerde maalesef darbeler olmuştur ve darbelerden en büyük mağduriyeti çeken de Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur.

Yeter artık ya, ne darbesi Allah aşkına! 

Darbeye karşı olmak lafla değil, gerçek bir demokrasiyi ülkeye getirmekle olur. Hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi’nde darbeyi savunmadı ve savunamaz da... Öyle bir kelimeye tahammülümüz bile yoktur. Ne darbesi?!” demiş demesine de, acaba söylediklerine kendisi inanmış mıdır; insanın kafasına takılıyor?!

Bir şarkı vardı; “Yapma böyle gözün sevem” diye…

“Kılıçdaroğlu’na gelsin!..” dedikten sonra, çok geriye yani 27 Mayıs Darbesi’ne 12 Mart Muhtırası’na (Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam kararlarıyla ilgili yeterli oyu tamamlamak için idam yönünde oy veren CHP’dir); 28 Şubat’a gitmeye gerek yok. 

15 Temmuz hain darbe girişiminde darbecilerin koruması altında havaalanından çıkarılıp, bir partilinin evinde kahve içerek darbeyi televizyondan seyreden sanki kendisi değilmiş gibi konuşuyor ya?!.

Buna nedir bilmiyorum?!

“Her Akşam Bir Yeni Film!”

Nisan ayı sonunda Anadolu Ajansı tarafından “TRT 2 Mayıs Filmleri: Her Akşam Bir Yeni Film!” 

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’na ait olan TRT 2, Mayıs 2020 programında, her akşam birbirinden prestijli filmleri ekranına taşımaya karar verdi. Kanalın mayıs ayı programında pek çok ödüllü yapım da yer alıyor” şeklinde bir haber servis edildi.

Haberin sonunda Mayıs ayı içerisinde gösterilecek film isimleri ve tarihi yer aldı.

“Ne var bunda!..” diyeceksiniz?!

Takip edenler bilir, “yeni film” diye duyurusunu yaptıkları filmler, aynı kanalda veya TRT’nin başka kanalında en az 5 defa oynamış filmlerdir…

Ben mesela Bir Zamanlar Anadolu’da, Mavi Bisiklet, Ahlat Ağacı, Anons… gibi daha bir çok filmin 10 defa aynı kanalda gösterildiğini rahatlıkla söyleyebilirim!..

TRT ki; halkın ödediği faturalardan kendisine pay ayrılan bir kurum… 

Bu getiriye rağmen aynı filmleri “yeni” diye tekrar tekrar koymayı nasıl açıklarlar mesela?!

Sadece TRT 2 değil; Belgesel Kanalı da aynı!

90 yaşına merdiven dayamış babam, Belgesel Kanalı’nda aynı şeyleri seyrede seyrede ezberlemiş ki; Aslanın saldıracağı ceylan çıkınca bana; “Korkma diyor, onu yiyemeyecek… O kaçıp kurtulacak ama arkasından öküz başlı antilop geçerken yakalayıp parçalayacak” diyor!

Hayvanlarla ilgi bütün bölümleri ezberlemiş; çünkü aynı şey tekrar tekrar yayınlanıyor! 

Her iktidara gelen kendi iş bilmez adamlarını TRT’ye doldura doldura, TRT zannedersem ancak elemanlara para bulabiliyor; bir de program yaptırdığı ehil olmayan kişilere!..

Böyle olunca da, 10 defa oynamış filmi yeni diye seyrettirmeye çalışıyor!..

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

Twitterda bizi takip edin: @alimevlutkaya  @dikgazete

Darbe, şakşakçıları,!..,Ali, Mevlüt, Kaya, @alimevlutkaya, yazdı,..., #AliMevlütKaya, @kilicdarogluk, @Canan_Kaftanci, @eczozgurozel, @TRTKurumsal, @trt2tv, @TRTBelgesel,

YAZARIN DİĞER YAZILARI