Bundan sonrası…

Ali Mevlüt Kaya

5 yıl önce

CHP adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul seçimlerini büyük farkla kazanınca, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’yi menfaatleri gereği öven bazıları, “Gemi su alınca önce fareler terk eder” sözünün ne kadar doğru olduğunu göstermeye başladılar!..

İlk terk eden de yaşlı fareler oldu nedense?!.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, "Makamlar, mevkiler geçicidir. Hepimiz ölecek ve geride bıraktıklarımızdan dolayı sorgulanacağız. Müslümanlar olarak hepimizin gideceği yer 2 metrekarelik çukurdur. Bizler faniyiz" demesine rağmen, söylediği sözleri (haşa) ayet tefsir eder gibi yazan, konuşan ve anlatan yaşlı farelerin başı çekmesi de, öteden beri bilinen karaktersizliklerini bir kez daha ortaya çıkarıyor!..

Daha önce birçok insanın yazdığı gibi, biz de AK Parti’nin yaptığı doğruları takdir ederken, yanlışları da eleştirmiştik.

Bugün de aynı düşüncede olduğumuz için İstanbul seçimleriyle ilgili aradaki farkın artmasının en önemli sebebinin seçimden hemen önce PKK Terör Örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın mektubunun ortaya çıkması ve Öcalan, HDP’nin ortada durmasını söylediğinin açıklanmasıdır!..

Neticede AK Parti, yaptığı hizmetlere rağmen 17 yıllık iktidar döneminde kaybetmediği Ankara ve İstanbul’u kaybetmiştir!..

Bundan sonrası…

AK Parti, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletvekili, il-ilçe başkanı, belediye başkanı adaylarını bölge halkına sorarak değil de parası olan, menfaatini düşünen, kibirli adamlardan seçmeye devam ederse…

Halkın içinden danışmanlar bulup, farklı il ve ilçelere göndererek araştırma yaptırmazsa…

Milletvekillerinin saçma-sapan konuşmalarından sonra, halktan özür dilettirmezse… (örnek:5 kişilik bir ailenin asgari ücretle her gün çay içip simit yemesi halinde cebinde ayda 1.120 lira kalacağını” söyleyen ve Çankırı kadar ufku olmayan grup başkanvekili!..)

Torpil ve adam kayırmacılıktan vazgeçilmezse…

İş, ehline değil de, kifayetsiz adamlara verilmeye devam edilirse…

İstanbul seçimlerinde ulaşılan oy oranı bile hayal olur!..

Ne yapılmalı?!

Halkın ekserisi, köprü yapmışsın, tünel yapmışsın, savunma sanayinde büyük atılımlar yapmışsına bakmaz!..

Geçimine bakar, paraya bakar…

Dolayısıyla;

- küçük esnafa destek ve yaptığı işe göre vergi…

Tarıma ve çiftçiye yönelik özendirici çalışma…

Hayvancılık için kredi kolaylığı… 

Asgari ücretlinin geçinebileceği oranda maaş… (Mevcut maaşla, kirada oturan birinin ailesini nasıl geçindireceğini elinizi vicdanınıza koyarak düşünün)

- Emekli aylıklarına artış ve düzenleme… (Bir tarafta 25 yıl çalışıp 1.100 TL. aylık alan varken, diğer tarafta 25 yıl çalışıp 3.000 TL. alan var.)

- 2000 öncesiyle 2000 sonrası emekli olan kişilerin aldıkları maaş arasındaki büyük farkın giderilmesi…

Suriyeliler konusuna çözüm…

Sokağa çıkılıp sorulursa, halkın genel taleplerinin özet olarak bunlar olduğu görülecektir.

Değişim ve düzenlemeler yapılırsa düşüşün telafisi olacaktır.

Yapılmazsa da; bugüne kadar yapılan köprü, yol, tünel, raylı sistem, hava yolu, hastane gibi hizmetler görmezden gelineceği gibi, AK Parti aya çıkıp, yaşanacak şehirler kursa bile çöküşü engelleyemeyecektir!

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

Twitter'da bizi takip edin: @alimevlutkaya , @dikgazete

YAZARIN DİĞER YAZILARI