ABD’nin darbe girişimi!..

Ali Mevlüt Kaya

5 yıl önce

“Kan kokusu almış bir köpek balığından daha tehlikelisi, petrol kokusu almış Amerikan emperyalizmidir.” George Bernard Shaw

:

‘Demokrasi getireceğim’ vaadiyle; Irak-Suriye başta olmak üzere bazı ülkeleri kan gölüne çeviren ABD; Mısır’da Sisi ile yaptığını Venezuela’da Juan Guaido ile ikinci denemesinde de başaramadı!

“Ülkenin 24 eyaleti de sokağa çıktı, bu geri dönüşü olmayan bir yol. Gelecek bizimdir, halk ve silahlı kuvvetler hükümet gaspını durdurmak için bir aradadır" diyen Amerika yönetiminin devlet başkanı ilan ettiği maşası Juan Guaido karşısında, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, "Halkı, vatanı ve anayasal düzeni korumak için sokağa davet ediyorum… Kazanacağız!" dedi ve kazandı! 15 Temmuz’da ülkemizin yaşadığı benzer durum Venezuela’da da yaşandı.

Türkiye’ye karşı yapılan darbe girişiminin arkasında yer aldığını açıkça ifade etmeyen ABD yönetimi, Venezuela’daki darbe girişimini açık şekilde destekledi ki; askeri müdahale seçeneklerine ilişkin plan yaptıkları Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan tarafından dile getirildi!

Darbe girişimini halkıyla birlikte ikinci kez başarısızlığa uğratan Maduro, başkent Caracas’ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kapsamında düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada; "Ülkesinde kendi hükümetine yönelik darbe girişiminin, ABD Başkanı Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton tarafından yönetildiğini" ifade ederek meydan okudu:

"İşçi kardeşlerim, 1 Mayıs kahraman işçi sınıfı gününde yeni bir darbe teşebbüsü daha bozguna uğratılmıştır. Bu Venezuela halkının vatanını ve devrimini koruyacağını ifade ediyor. Komutan Chavez'i devirememişlerdi ve bizi de deviremediler ve deviremeyecekler!

Kim, Miraflores’e (Devlet Başkanlığı Sarayı) gelmek istiyorsa, tek bir şey yapması gerekir; halkın oyuyla seçimi kazanmak. Venezuela'da devlet başkanı olmanın tek yolu budur. Burada silahlar ve tüfekler değil; yalnızca halk başa getirebilir ve yalnızca halk indirebilir. Miraflores Sarayı’na asla kukla bir başkan getiremeyecekler!" 

15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı gibi, Maduro’nun da meydan okuyan açıklamasına rağmen, ABD destekli darbe girişimlerinde bana göre en acı durum, failin bilinmesine rağmen sadece kınamakla geçiştirilmesidir!..

Emperyalist ABD’ye karşı birleşmek yerine, destek olan tüm ülkelerle birlikte AB, BM, AP, NATO gibi kuyruk kuruluşlar da dahil; kahrolsun emperyalistler ve destekçileri!..     

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

Twitter'da bizi takip edin: @alimevlutkaya , @dikgazete

YAZARIN DİĞER YAZILARI