?>

‘ABD Baharı!’ ve düşen vekillikler!

Ali Mevlüt Kaya

4 yıl önce

George Floyd isimli siyahi vatandaşın Minnesota Eyaleti’nde gözaltına alınırken, polis şiddetiyle ölmesi üzerine başlayan ve göstericilerin polisle çatıştığı, dükkanların yağmalandığı eylemler; ABD’nin neredeyse her yerine yayıldı.

Protestoların kısa sürede yağma ve şiddet olaylarına dönüşmesi üzerine başta başkent Washington olmak üzere birçok eyalette, on binlerce ulusal muhafız görevlendirildi.

Olaylar büyüyerek devam ediyor…

Kısacası ABD yanıyor!..

‘Demokrasi getireceğim’ diye işgal ettiği ya da kışkırttığı ülkelere kan ve gözyaşından başka bir şey götürmeyen ABD; Tunus’ta başlattığı ‘Arap Baharı’ hareketini daha sonra Libya ve Mısır gibi ülkelere yaymıştı!

Ülkemize yapılan 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının da arkasında olan ABD ve yönetimi, George Floyd cinayetiyle ‘ABD Baharı’nı yaşamaya başladı!..

Ne demişler: “Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner!”

Hesap döndü…

Temennimiz, bu gösteriler Amerika’nın bölünmesini sağlar ve yaptıklarını yaşarlar!..

Vekillik düşerken…

TBMM Genel Kurulu’nda CHP'li Enis Berberoğlu, HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları hakkında mahkemelerce verilen, kesinleşmiş cezalara ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri okunarak bilgiye sunuldu.

Anayasa gereğince, Genel Kurul’da okunan tezkerelerin ardından CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP Hakkari  Milletvekili Leyla Güven ve HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları'nın milletvekilliği düşürüldü.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, İstanbul’da yargılandığı MİT Tırları görüntülerini Can Dündar'a ilettiği gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezasını almış ve bu ceza Yargıtay tarafından onanmıştı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, Diyarbakır 2. Ağır  Ceza Mahkemesinde yargılandığı davada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9 yıl, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ise yine aynı mahkemece ve  aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Berberoğlu, Farisoğulları ve Güven'in cezaları, Yargıtay 16. Ceza  Dairesi’nce onanmıştı

PKK'nın savunuculuğunu yapan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ayrıca, "Kürt sorunu devam ettiği sürece; gerillaya da katılımlar olacak, çatışmalar da olacak, savaşlar da olacak" ifadeleriyle tehditler savurmuştu.

Meclis’teki kararın ardından ve HDP'li milletvekilleri, protestoya başladı.

Yapılan açıklamalarda ise, ‘Millet iradesinin yok sayıldığı, demokrasi olmadığı’ görüşleri dile getirildi!

CHP’li vekil ‘casusluk’tan; HDP’liler ‘terör örgütüne üye olmaktan’ ceza alırken, yaptıkları millet iradesi ya da demokratlık mıydı?!.

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

Twitterda bizi takip edin: @alimevlutkaya  @dikgazete

YAZARIN DİĞER YAZILARI