31 Mart’tan 23 Haziran’a… Rakibi aşağılamak!..

Ali Mevlüt Kaya

5 yıl önce

31 Mart seçimlerinden önce Melih Gökçek’in; “Mansur Yavaş öz be öz Ankara çocuğu (Ankara bebesi) olduğu iddiası külliyen gerçek dışıdır. Kendisinin dedeleri göçmendir ve Makedonya’dan gelmiştir. Ankaralılık iddiası tamamen ABD menşeli strateji grubunun algı yönetimidir” mesajı ve dillendirmesiyle, Gökçek’in trenine binen AK Parti Ankara adayı ve partinin ileri gelenleri, Yavaş hakkındaki ‘senet’ gündeme getirilmesini de kullanarak bir ‘aşağılama’ kampanyası yapmışlardı!

Ayrıca AK Parti adayı Mehmet Özhaseki, bununla da yetinmeyip, konuşma yaptığı her yerde, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığını vurgulayıp; Mansur Yavaş’ın geçmişte Beypazarı Belediye Başkanlığı yaptığını görmezden gelerek; “Mansur Yavaş tartışmaya çıkmaz. Belediyeciliği bilmiyor çünkü… Bir projesi yok, belediyeciliği de bilmiyor” diye küçümsedikçe küçümsemişti!..

Neticede bu aşağılama ve kibrin karşılığı olarak seçimi kaybetti!..

Ben iddia ediyorum; Melih Gökçek’in yerine getirilen Mustafa Tuna aday gösterilse, seçim kaybedilmezdi!.. Kaybedildiğini düşünsek, Özhaseki kadar fark yemezdi!..

Aynı taktik, 23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için uygulamaya konuldu!..

“Cumhur İttifakı” ile “Millet İttifakı” arasında geçecek olan seçimler için iki partinin ve seçime katılacak diğer parti fanatiklerinin hiç düşünmeden aşağılayıcı, hakaret, küfür içerikli paylaşım ve sözlerine ket koyamazsınız belki ama parti yönetimindekilerin tavırlarının ‘aday’a eksi puan getireceğini göz ardı etmelerini anlamak mümkün değil!..

AK Partililerin, CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nu kötüleyici sözlerden kaçınmamaları, Binali Yıldırım’a ancak zarar verir!..

‘Kem söz sahibine aittir’i yok sayıp; “Onun soyadı esasen ‘Müdafa’ idi sonradan İmamoğlu’nu aldılar… İmamoğlu, Yunanistan’da tercümansız konuştu… Kesin bilgi, kendisi Yahudi’dir” paylaşımı yapmak ki; bu paylaşımı yapan kişinin beyin sorunu olduğu yüksek ihtimaldir… Çünkü (ırkı ne olursa olsun neticede aday olabilecek bütün niteliklere sahiptir) Yunanca-Rumca konuşabilen birinin Yahudi olması neredeyse imkansızdır!.. Yahudi ırkına mensup olması için Sami dillerden biri olan ‘İbranice’ konuşması gerekmektedir!..

Bir başkasının; “Ne diyor Yunan medyası: İstanbul'u Yunan kazandı. Bir dakika ya… Bu arkadaş nereli? CHP'nin adayı nereli?” “Trabzonlu” yanıtına ise, “Yaaaa… Hesap büyük, olay büyük” diyerek, partisinin oy kaybı yaşayacağı müsebbibi olması gibi; daha birçok örnek verebiliriz…

Ana muhalefet partisinin adayı ve tek rakip olan bir kişiyi hafife almadan; küçük düşürücü konuşmalardan yeni bir ‘Ankara vakası’ yaşamamak adına sakınmak gerekir” derken; çocukların eskiden misket oynarken bile söylemediği bir söz geldi Veysel Eroğlu’ndan!..

İSKİ’den başladığı görevi, hizmetleri, heyecanı ve hoş sohbetleriyle tanınan Orman ve Su İşleri eski Bakanı Profesör Veysel Eroğlu, memleketinde yaptığı konuşmanın bir bölümünde; “O kişi, CHP'nin adayı, ismini bile bilmiyorum şu anda” diyerek, insanları şaşırtıp, aynı taktik üzerinden gitti!..

Siz bari yapmasaydınız hocam!..

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

Twitter'da bizi takip edin: @alimevlutkaya , @dikgazete

YAZARIN DİĞER YAZILARI