3 belediyeye kayyum…

Ali Mevlüt Kaya

5 yıl önce

İçişleri Bakanlığı tarafından hafta içinde DiyarbakırVan ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyum atandı. 

Haklarında terör suçlarından soruşturma bulunan PKK’nın siyasi ayağı HDP’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, İçişleri Bakanlığı tarafından görevlerinden uzaklaştırıldı.

Yerlerine o illerin valileri kayyum olarak görevlendirdi.

Çözüm Süreci’nde, devleti terör örgütü PKK ile işbirliği yapmakla suçlayanlar, daha sonra çatışmalar başlayınca ‘Hendekçi arkadaşlar’ı savunmaya geçmişlerdi!..

Kayyum kararından sonra, geçmişte devleti savunanlardan bir kısmı da dahil, ardı ardına ‘Bu ne salatalık (lahana değil) turşusu bu ne perhiz?!’ denebilecek açıklamalar geldi. 

İlginçtir ilk açıklama da PKK’nın siyasi ayağı HDP’den değil de, ortağı CHP’den geldi… 

Bakınız örneklere: 

- CHP Sözcüsü Faik Öztrak: 

"Millet tarafından seçilen başkanların görevden alınması hukuki değil, siyasidir!”

- CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: 

"Son yol ayrımındaki AKP iktidarı yine demokrasiyi değil, faşizmi seçti. Seçimle gelen artık seçimle gitmiyorsa iktidarı elinde tutan darbecidir, faşisttir!"  

- CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu: 

"Yazık, yazıklar olsun, bu kadar bedelden sonra gelinecek yer burası mı olacaktı?”

- Daha önce ‘odatv’nin “BELGE 1: AİHM DAVA GÖTÜREN İLK AVUKAT” başlığı altında ve Kaynak: ABD Adana Konsolosluğu, Kaynak: Ankara Büyükelçiliği” şeklinde yayımladığı 4 belgede, CIA ajanı olduğunu iddia ettiği ve yayımladıkları belgelere göre; “TR 705 koduyla çalışan CIA ajanı” CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu: 

“Belediye başkanlarının 4. ayda görevden alınarak yerlerine kayyum atanması hukuka aykırı, halkın seçimle siyasal tercihlerine darbedir!..” 

- Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: 

"Şunu herkes bilmeli ki; millet iradesine ipotek koymak kimseye bir şey kazandırmaz. Diyarbakır, Mardin ve Van Belediye başkanlarının görevden alınması, milli iradeye ipotek koymaktır.”

- FETÖ medyasına konuşan ve Türkiye’ye iç savaş tehditleri savuran HDP’nin Kars Belediye Başkanı eski İslamcı Ayhan Bilgen: 

“Türkiye de Osmanlı gibi dağılabilir!” 

- 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: 

“Daha yeni seçilmiş belediye başkanlarının 'bu şekilde' görevden alınmaları demokrasimiz için doğru olmamıştır." 

- Dışişleri eski Bakanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu: 

“Kısa süre önce gerçekleşen seçimlerle göreve gelen belediye başkanlarının idari tasarrufla görevden alınması demokratik sistemin ruhuna aykırıdır.”

- HDP Eş Başkanı Sezai Temelli: 

“Mutlaka ve mutlaka bu iktidarın yaptıklarından hesap soracağız!”

Bu açıklamalardan sonra özellikle Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’nun görev yaptıkları dönemlerde bu söylediklerinin tam aksi onlarca sözleri var!..

Şimdi merak edilen soru şu: 

180 derece dönmelerinin nedeni siyasi ikbal ve menfaat mi?!.

Değilse nedir?!.

Devlet, belediyeleri PKK’nın talimatıyla yöneten; ki daha önce cezası sağlık nedeniyle kaldırılmış Ahmet Türk ve diğerlerine göz mü yumsaydı?!

Mehmetçik, kar-kış demeden terörle mücadele ederken; hainlerin kurşunlarıyla şehit düşsün; bu şahıslar da o teröristlere her türlü destek sağlasın!..

Devlet de, görevden uzaklaştırmasın?!.

Hiçbir rejim ama hiçbir rejim, terör örgütlerine ve onların destekçilerine göz yummaz!.. 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti de İçişleri Bakanlığı eliyle gerekeni yapmıştır; yapmaya da devam edeceği şüphesizdir!..

Yapılanın “hukuki değil, siyasi” olduğunu söyleyenler de;

Bakanlığın; “Son yıllarda teröre karşı yürütülen kararlı mücadele sonucunda büyük bir acziyete düşen PKK/KCK terör örgütü ve uzantıları; bazı belediye başkanları aracılığıyla belediyelerin imkânlarını illegal amaçlar için kullanmışlardır...” diye başlayan açıklamasını okurlarsa, hangi maddelere göre hukuk çerçevesinde görevden alındıklarını göreceklerdir!.. 

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

Twitterda bizi takip edin: @alimevlutkaya  @dikgazete

YAZARIN DİĞER YAZILARI