?>

'Zulüm İsrail'in yanına kalmayacak'

İçişleri Bakanı Soylu, Gazze'deki İsrail terörüne ilişkin, "İnsanlık dışı davranışları yapanları şiddetle lanetliyoruz. Biliyoruz ki, zulüm onların yanına kalmayacaktır, gelecekte rahat edemeyeceklerdir." dedi.

Siyaset - 6 yıl önce

VAN

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Van İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi.

Soylu, burada yaptığı konuşmada, ramazan ayının dünyaya, insanlığa, herkese huzur, güzellik ve kardeşlik nasip etmesini diledi.

"İnsanlık dışı davranışları yapanları şiddetle lanetliyoruz..."

Filistin'de hain saldırıyla bütün dünyada insanlığın nasıl bir imtihanda olduğunun tekrar gösterildiğini belirten Soylu, bazılarının lal olduğunu, dillerinden "bu olaya lanet olsun" diye bir anlayışın bile dökülmediğini vurguladı.

Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan Binali Yıldırım'ın, milletin dün sokaklarda, caddelerde, camilerde, evlerde ve her noktada bu toprağın bu medeniyetin anlayışına uygun olarak buna sahip çıktığını ve gereğini yerine getirdiğini belirten Soylu, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız ülkelerin liderleriyle tek tek bu meseleye kimsenin sessiz kalmamasını, insanlığa sahip çıkılması için atılması gereken tüm adımları cesaretle, akılla ve bu medeniyetin anlayışına uygun şekilde atmaya devam ediyor. Bizim inancımızda bir insan bir dünyadır.

Buna halel getirmek insanlığa ve dünyaya karşı hainane bir anlayıştır. O insanlık dışı davranışları yapanları şiddetle lanetliyoruz. Biliyoruz ki, zulüm onların yanına kalmayacaktır, işgal ettikleri topraklarda tarih onları yargılayacak, gelecekte rahat edemeyeceklerdir.

Güçlü olmak, hakkaniyeti ortadan kaldırmak, güçsüzü ezmek değil, güçsüzü söz söyleyemeyecek hale getirmek değildir. Dünyada bunu yapmaya çalışanlar zannetmesinler ki hakim kendileridir. Hakim Allah'tır."

Pazar günü Diyarbakır'da dün olduğu gibi binlerce insanın meydanlarda melun olayı şiddetle lanetleyeceğini anımsatan Soylu, Allah'ın sözüne, ümmete saldıranlara gerekli cevabı sabrı ve attığı adımlarla verebilecek bir millet olduklarını aktardı.

"Batıda ne varsa doğuda da o var"

Bombaların patlatıldığı, esnafların zor durumda olduğu günleri de hatırladığını ancak bunları hep birlikte atlattıklarını, üzerlerinde oynanan oyunları hep birlikte bertaraf ettiklerini vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:

"Esnafın, annenin, çocukların, öğretmenlerin, doktorların huzursuzlukları vardı. Şimdi adım adım dolaşıyoruz coğrafyayı. Batıda ne varsa doğuda da o var. Bu huzuru elimizden almak isteyenlere müsaade etmeyin. Van'da doğuda bölgede bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum. Bizi yine çukura çekmeye çalışanlara, çocuklarımızın mühendis değil dağa giderek eline silah tutuşturanlara inat onların eline bilgisayarı, robotu tutuşturabilecek bir Türkiye'nin peşinden hep beraber gidiniz. Asil millete zenginlik, özgürlük, hürriyet, kardeşlik yakışır."

Çukur olaylarından sonra yaptıkları siyasal dayatmalara, şantajlara, arkalarına aldıkları ülkelere rağmen, bu milletin iradesini net bir şekilde gerçekleştirdiğini söyleyen Soylu, terör örgütünün milleti tehdit ettiği hali bugün gösteremediğini, bugün Van'da, Mardin'de huzurun olduğunu, bunun kıymetinin bilinmesi gerektiğini vurguladı.

"Onların değil milletin projesi hakim oldu"

HDP'nin PKK'ya danışmadan bir adım atmayacağını herkesin bildiğini, eski günlere bedeli ne olursa olsun dönülmeyeceğini aktaran Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz demokrasi istiyoruz. Esnafın işini açtığında akşama kadar sadece hayat standartlarını yükselttiği, herkesin selamlaştığı... Siyasal dayatmalarla, 'böyle yaparsanız başarılı olursunuz' ortaya konulan dünya senaryolarını elimizin tersiyle ittik. Doğu ve güneydoğuya huzuru, barışı, kardeşliği getirdik.

Onların projesi hakim olmadı, milletin projesi hakim oldu. Çocuklarını dizinin dibinde büyüten annelerin projesi hakim oldu. Onların projesinde 15 yaşındaki çocukları dağa çıkarmak vardı. O değirmene su taşıyanlara bu millet hakkını helal etmez. Belediyeleri hatırlıyorsunuz.

Terör örgütüne peşkeş çekilen. Belediyelerimiz çok önemli projeler hayata geçirdiler. Bölgeler artık onların gösterdiği gibi değil. Demek ki yapılabiliyormuş. Terör çok anne babanın fidanını elinden aldı. Onların hatırasına bu kentte 750 bin fidan dikildi. Taziye evleri yapıldı. Onlar yıktı, biz yaptık."

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Bizim Baklava Yağı, ramazanda üreticilerin tercihi olmaya devam edecek

2018-05-15 18:24 - İslam-Hayat - Rebiülahir 1446

Kuveyt’in en büyük AVM’lerinden The Avenues'ta Mitsubishi Electric İmzası

2018-05-10 16:48 - Ekonomi

Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca'ya 'uyuşturucu ticareti'nden hapis

2018-05-16 19:59 - Magazin

Niloya Köyü'nün kapıları çocuklara açıldı

2018-05-10 20:07 - Medya

İran'da Trump'ın kararı tartışılıyor

2018-05-11 18:02 - Dünya

EBRD’den Türk market zincirine 82 milyon dolarlık yatırım

2018-05-16 18:03 - Ekonomi

68 yıla 60 kitap sığdıran yazar-mütefekkir: Salih Mirzabeyoğlu

2018-05-16 17:59 - Kültür Sanat

Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde “Basın Özgürlüğü Konferansı”yapıldı

2018-05-14 19:42 - Medya

Başvurular başladı! PTT 5 bin kişi alacak! KPSS yok, dağıtıcı ve gişe için mülakat yok!

2018-05-14 19:34 - Özel Haber

Atina savaş alanına döndü!

2018-05-12 16:32 - Asayiş

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali'ye uğurlanan Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'nin kaptanıyla konuştu

20:23 - Siyaset

Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran, Senegal'de siyasi istişarelerde bulundu

19:28 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'e karşı ekonomik tedbir uygulayan yegane devlet biziz

18:43 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sao Tome ve Principe Başbakanı Trovoada'yı kabul etti

16:28 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'ni Somali'ye uğurladı

15:42 - Siyaset

Günün Manşetleri

Beyrut'ta İsrail'in hedef gösterdiği noktalarda şiddetli patlamalar meydana geldi

00:48 - Dünya

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki halk yoğun bombardıman sonrası bölgeyi terk ediyor

00:43 - Dünya

BM: Gazze'de binlerce kadın hayatlarını tehdit eden sağlık riskleriyle karşı karşıya

00:18 - Dünya

Yeni Zelanda'da 5,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

00:02 - Dünya

Netanyahu'dan, İran'ın misilleme saldırısına karşılık verme tehdidi

23:48 - Dünya