?>

Zorlu PSM yeni sezonda dünyaca ünlü isimleri ağırlayacak

Zorlu PSM Genel Müdürü Abbas, sezon boyunca yapılacağı netleşmiş yaklaşık 115 etkinliği açıklayarak bu akşam gerçekleşecek festivalde sahne alacak dünyaca ünlü 3 ismi ağırlayacaklarını bildirdi. - Anadolu Ajansı

Kültür Sanat - 7 yıl önce

İSTANBUL

Zorlu Performans Sanatları Merkezi (PSM), yeni kültür sanat sezonunda yerli ve yabancı önemli sanatçıları ağırlayacak.

Merkezde yapılan basın toplantısının ardından, AA muhabirine açıklamada bulunan Zorlu PSM Genel Müdürü Murat Abbas, dopdolu etkinliklerin olacağı yeni sezonun 1 Eylül'de başlayacağını ve 31 Ağustos 2018'e kadar devam edeceğini söyledi.

Abbas, sezon boyunca yapılacağı netleşmiş yaklaşık 115 etkinliği basın toplantısında açıkladıklarının altını çizerek, "Eylülün başıyla birlikte yabancı konserlerimiz başlıyor. Ünlü İngiliz sanatçı Tom Odell'le ilk büyük konserimizi gerçekleştiriyoruz. Sonra bir başka İngiliz sanatçı Michael Kiwanuka, ondan sonra da Nicolas Jaar var. Ekim ayıyla birlikte ünlü Fransız şarkıcı Patricia Kaas sahne alacak Zorlu PSM'de." dedi.

Murat Abbas, BKM işbirliğinde müzik, komedi ve teknolojiyi bir araya getiren "Blue Man Group"un İstanbul'a geleceğini aktararak, senenin en renkli gösterisini sunacak olan topluluğun, 13 Şubat-4 Mart 2018'de toplam 26 kez sahne alacağını kaydetti.

"Caz Festival Mayıs ayında yapılacak"

Önceki yıllardaki festivallerin yeni sezonda da devam edeceğini sözlerine ekleyen Abbas, "Zorlu PSM Caz Festivali Mayıs 2018'de gerçekleşecek. Bu akşam, festivalde sahne alacak 3 ismi açıkladık. Bunlar Gregory Porter, Stacey Kent ve The Australian Pink Floyd Show. Sonar Festivalimiz 30-31 Mart'ta gerçekleşecek. İlk defa bu sezon, Şubat ayında iki hafta boyunca, sömestr tatilinde Zorlu Çocuk Sanat Festivali'ni yine Zorlu PSM'de gerçekleştireceğiz." diye devam etti.

Zorlu PSM Genel Müdürü Abbas, sezon içinde çeşitli sergilerin de gerçekleştirileceğini ifade ederek, "Digi.logue etkinliklerimiz ve sergilerimiz devam ediyor. Eylül ayında 'Gelecek Anlatıcıları" isimli bir sergimiz var. Bir ay boyunca devam edecek. Aralık ayında British Council ile yapmış olduğumuz, farklı sanatsal disiplinlerin bir araya geldiği AltCity sergimiz yine Zorlu PSM bünyesinde gerçekleşecek." diye konuştu.

Odell 23 Eylül'de, Kiwanuka 3 Ekim'de, Kaas ise 27 Ekim'de konser verecek

BRIT Awards sahibi İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Tom Odell 27 Eylül'de, etkileyici sözleri ve zarif yorumuyla dikkati çeken Michael Kiwanuka 3 Ekim'de, elektronik müzikte kendi özgün tarzını ortaya koyan prodüktör Nicolas Jaar 26 Ekim'de, Fransız şarkıcı Patricia Kaas ise 27 Ekim'de sanatseverlerle buluşacak.

MIX Festival'de aralarında Selda Bağcan&Boom Pam, Modestep, Electro Deluxe, The Wedding Present, Cem Adrian, Goose, Mustafa Özkent, Kabus Kerim, Manuş Baba, Slam, Jakuzi, Motorama, Gökçen Kaynatan, Donae'o, Dagamba, Son Feci Bisiklet, SX, She Drew The Gun, Dudu Tassa&The Kuwaities, Akın Sevgör ve The Away Days'in de yer aldığı çok sayıda sanatçı ve müzisyen sahne alacak.

Dünyanın ünlü elektronik müzik, yaratıcılık ve teknoloji festivali Sonar Istanbul, 30-31 Mart 2018'de yapılacak.

Dev ekrandaki film gösterimiyle eş zamanlı olarak film müziklerinin canlı seslendirildiği Movies in Concert serisi kapsamında 6-7 Ekim'de "La La Land", 3-4 Kasım'da "Harry Potter ve Felsefe Taşı", 13-14 Nisan 2018'de "The Lord of the Rings-Return of the King" filmleri izlenebilecek.

Bu yıl üçüncü defa düzenlenen "Vestel Gururla Yerli" konserleri kapsamında 26 Eylül'de Gökhan Türkmen, 30 Eylül'de İlhan İrem, 3 Ekim'de Burhan Öçal&İstanbul Oriental Ensemble, 10 Ekim'de Cem Adrian, 17 Ekim'de Emre Altuğ, 24 Ekim'de Yeni Türkü, 30 Ekim'de Fazıl Say&Nicolas Altstaedt '4 Cities', 31 Ekim'de Ahmet Aslan, 14 Kasım'da Nazan Öncel, 5 Aralık'ta Cenk Eren ve 12 Aralık'ta ise Ümit Besen konser verecek.

Sezon boyunca Zorlu PSM prodüksiyonu ve Talimhane Tiyatrosu iş birliğiyle sahneye konan oyunlar merkezde izlenebilecek. İstanbul'daki 19 farklı tiyatro topluluğunun 31 oyununun sahneleneceği merkezde ayrıca, Zorlu Çocuk Tiyatrosu tarafından sahneye konan çocuk oyunları ücretsiz sunulacak.

Muhabir: Hilal Uştuk dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kanyonda mahsur kalan kadın 5 saatlik çalışmayla kurtarıldı

2017-08-22 01:32 - Asayiş

Finans merkezi Londra kara paranın da merkezi

2017-08-20 17:28 - Ekonomi

Çocuklar 'ergoterapi' ile eğlenerek engellerini aşıyor

2017-08-17 15:42 - Çevre-Hayat

İnna'dan Çanakkale'de muhteşem konser

2017-08-18 11:57 - Magazin

Trabzonspor taraftarı Kadıköy'e gidemeyecek

2017-08-16 16:12 - Spor

FARC lideri Kolombiya'ya döndü

2017-08-22 10:34 - Genel

TİKA'nın gönüllü elçileri Sudan'da

2017-08-18 19:17 - Dünya

Bursaspor 3 puanın sahibi oldu

2017-08-20 01:22 - Spor

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti!

2017-08-19 18:32 - Asayiş

Kandilli'den korkutan açıklama!

2017-08-17 18:42 - Gündem

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi açılışının 5'inci yılında

21:14 - Kültür Sanat

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinden Ertegün ailesi anısına caz konseri

07:16 - Kültür Sanat

'Asım Gültekin Dergicilik Okulu' ve 'Yedi Güzel Adam Edebiyat Okulu' öğrencileri mezun oldu

23:44 - Kültür Sanat

Öğrencilerde okuma kültürünün geliştirilmesi için 'Kütüphanelerdeyiz' projesi hayata geçiriliyor

11:51 - Kültür Sanat

Tunus’ta Yunus Emre Enstitüsü ‘Türk kültürü’nü tanıttı

00:02 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Real Madrid ve PSG, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:17 - Spor

Mısır'ın idari başkentindeki ikonik kuleye Türk ve Mısır bayrakları yansıtıldı

01:07 - Dünya

İsrail basınına göre, 170 bin asker psikolojik tedavi almak için Savunma Bakanlığına başvurdu

00:57 - Dünya

Sanayi ve ticarete ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

00:43 - Siyaset

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan iftira kampanyalarına ilişkin açıklama

00:38 - Gündem