?>

Zonguldak'ta üniversite öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını yürüyüşle prote

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ) öğrenciler, düzenledikleri yürüyüşle İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.

Gündem - 9 ay önce

Zonguldak

AK Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Teşkilatının (ÜNİAK) organize ettiği etkinlikte Farabi Kampüsü'ndeki kafenin önünde bir araya gelen öğrenciler, Filistin ve Türk bayrakları ile "Sessiz kalma, soykırıma ortak olma", "Çocuklardan ve adaletten tarafız", "Müslüman zulme boyun eğmez" yazılı dövizlerle spor salonunun önüne kadar yürüdü.

Öğrenciler, yürüyüşte tekbir getirerek Gazze'ye destek sloganları attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Fatma Erdemli, 1948'den bugüne milyonlarca masum ve mazlum Filistinliyi göç, kıtlık ve ölümle sınayan İsrail yayılmacılığının, 7 Ekim 2023 itibarıyla tarihin akışı içinde insanlığın utanç tablosu olarak değerlendirileceği soykırım halini aldığını söyledi.

Çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı ve engelli ayırt etmeksizin 35 bin kişinin İsrail barbarlığınca katledildiği, binlerce kişinin evinden, yurdundan göçe sürüklendiği, kundaktaki bebeklerin bombardımanlar sonucu enkaz altında can verdiği soykırımın yaşandığını belirten Erdemli, "İnsanlığın yaşadığı acıları, canı yananın rengine, dinine ve diline göre tasnif etmeyi, kınamayı ve lanetlemeyi kendisine paye bilen iki yüzlü egemen güçler ile uluslararası örgütler ise vahşeti yaşatan İsrail olunca bir kez daha sessiz kalmayı, katledilen bebeklerin görüntülerine karşı gözlerini kapatmayı, masum kadınların feryatlarına karşı kulaklarını tıkamayı tercih etmişlerdir." diye konuştu.

Erdemli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde uluslararası platformlara taşınan İsrail barbarlığının, dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan, dinleri, ırkları, renkleri ve dilleri birbirinden farklı olan ancak vicdanı Gazze'deki çocuklar ve kadınlar için atan yürekli insanlar tarafından protesto edildiğini anlatarak, "Gazze halkının çığlığına ses veren herkesin farklılıklarına bakmaksızın yanında olmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Açıklamanın İngilizce de okunmasının ardından program sona erdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Üniversitelilerden Filistin için ABD'de eylem yapan öğrencilere destek

2024-04-30 16:52 - Gündem

Küresel piyasalar Fed sonrası karışık seyrediyor

2024-05-02 09:02 - Ekonomi

Depremde hayat kurtarmak isteyen öğretmenler AFAD'dan eğitim alıyor

2024-05-01 13:08 - Gündem

Çiftçilere 445 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi yapılacak

2024-05-04 00:02 - Ekonomi

Boğulma korkusuyla başladığı yüzmede olimpiyat kotası kovalıyor

2024-04-30 12:23 - Spor

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, AA'nın "Kanıt" kitabını inceledi

2024-04-30 17:37 - Gündem

AirChina, Çin üretimi yolcu uçağından 100 adet satın alacak

2024-04-29 18:32 - Dünya

Bakan Şimşek: Yıllık dış ticaret açığındaki iyileşme eğilimi 8 aydır kesintisiz devam ediyor

2024-04-30 14:43 - Ekonomi

Konya'da eş zamanlı 15 obruk oluştu

2024-04-29 15:42 - Gündem

Mükellefler Ocak-Mart 2024 döneminde enflasyon düzeltmesi yapmayacak

2024-04-30 10:17 - Ekonomi

İlgili Haberler

Prof. Dr. Orhan Tatar'dan Ege Denizi'ndeki sismik aktiviteye ilişkin açıklama

20:43 - Gündem

FETÖ'den soru hırsızlığına ilişkin yeni paylaşımlar

18:18 - Gündem

Şanlıurfa'da sahipsiz köpeğin kadına saldırısının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

17:47 - Gündem

Dışişleri Bakan Yardımcısı Duran, Somali'de çeşitli temaslarda bulundu

17:43 - Gündem

Muğla'da Ege Denizi'ndeki sismik aktiviteye yönelik risk değerlendirme toplantısı yapıldı

16:57 - Gündem

Günün Manşetleri

Hırvatistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

22:27 - Dünya

Eren Elmalı resmen Galatasaray'da

22:23 - Spor

Malezya Başbakanı Enver, ülkesini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti

22:18 - Dünya

Galatasaray, genç futbolcu Arda Ünyay'ı kadrosuna kattı

22:13 - Spor

AB, Orta Doğu'daki rolünü artırmak istiyor

22:08 - Analiz/Röportaj/Dizi/Tefrika