?>

Ziraat Bankası 2020'de de tarımdan enerjiye her alanda aktif olacak

"Sektördeki her 3 TL'lik kredi artışının yaklaşık 1 TL'si Ziraat Bankası tarafından sağlandı."

Genel - 5 yıl önce

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, 2020'de stratejilerinin tarımdan enerjiye Türkiye için daha fazlasını sunmak olduğunu belirterek, "Önümüzdeki dönemde gerek kredilerimizle gerekse hayata geçireceğimiz yeni uygulamalarla ülkemiz tarımını, üreticilerimizi ve tarladan sofraya kadar olan sürecin tamamını bugüne kadar olduğundan çok daha güçlü şekilde 'bir bankadan daha fazlası' olarak desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

Hüseyin Aydın, "Bankacılık Söyleşileri" kapsamında AA muhabirine, bankacılık sektörü, Türkiye ekonomisi ve Ziraat Bankası'nın performansına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ziraat Bankası'nın 2020 stratejisinin; "Tarımdan enerjiye Türkiye için daha fazlası" olduğunu söyleyen Aydın, bankanın, ürün ve hizmetlerini üniversite öğrencilerinden en büyük firmalara kadar ülkenin her kesimini kapsayan geniş bir yelpazeye gerek dijital kanallar gerekse şube, ATM gibi konvansiyonel dağıtım kanallarıyla sunarak bankacılık faaliyetlerini yaygın olarak sürdürdüğünü ifade etti.

Aydın, Ziraat Finans Grubu'nun, ana banka dışında yurt içi ve yurt dışı şube, iştirak ve ortaklıklarıyla 20'ye yakın ülkede hizmet verdiğini belirtti.

Sektörde en yüksek özkaynağa sahip olan bankanın, sürdürülebilir verimliliği esas alarak hizmet verdiğinin altını çizen Aydın, kıt kaynakları seçici olarak daha fazla katma değer sağlayacak alanlara kanalize ederken, bunu uygun vade, faiz oranları ve diğer kredi koşullarıyla yaptıklarını vurguladı.

Aydın, geleceğe olumlu baktıklarını, karşılaşılan sorunların hızla atlatılacağına inançlarıyla öncü olduklarını anlattı.

Bu stratejiyle, hem ülke bilançosunu hem de müşteri ihtiyaç ve memnuniyetini ön planda tuttuklarını söyleyen Aydın, şöyle devam etti:

"Sektördeki her 3 TL'lik kredi artışının yaklaşık 1 TL'si Ziraat Bankası tarafından sağlandı. Bu katkı ile sektörün TL kredi stoğundan aldığımız pay yaklaşık yüzde 20 seviyesindedir. Bu da kullandırılmış olan her 5 TL kredinin yaklaşık 1 TL'sini Ziraat Bankası'nın sağlamış olduğunu göstermektedir. Bununla birlikte, bankamız, sektörün kredi takip rasyosunun yaklaşık yarısı oranında olan takip rasyosu ile kredi kalite yönetimindeki etkinliğini de sürdürmektedir. Kullandırılmış olan her 3 TL konut kredisinin yaklaşık 1 TL'sini sağlayarak konut kredilerinde yüzde 31 pazar payına ulaştık. Bireysel ihtiyaçların finansmanında Birleştiren İhtiyaç Kredisi gibi ürünlerimizle bireylerin finansal sıkışıklığının aşılmasına önemli katkılarda bulunduk. Yaklaşık 250 bin kişiye 3 milyar TL'ye yakın finansman desteği sunduk."

- "KOBİ'lere 11 milyar TL finansman sağladık"

Hüseyin Aydın, ekonomi için önemli unsur olan küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) uygun faiz ve vadelerle finansmana ulaşması için de çalıştıklarını belirtti.

Bu işletmelere Girişimci Destek Kredileri, Girişimci Değer Kredileri, Ekonomi Değer Kredisi gibi ürünler sunduklarını ifade eden Aydın, "Bu işletmelere son 1 yıllık dönemde yaklaşık 11 milyar TL finansman desteği sağlayarak işletmelerin finansman maliyetlerinin azaltılmasına ve finansman imkanlarına kolaylıkla ulaşılmasına katkıda bulunduk." diye konuştu.  

- "Seçici kredi anlayışı ile hareket ediyoruz"

Aydın, son dönemde, seçici kredi politikası ile uyumlu olarak istihdama ve cari dengeye katkıda bulunmak amacıyla İstihdam Odaklı İşletme Kredisi ve Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi Paketi kredi ürünlerini de tasarlayarak müşterilere sunduklarını anlattı.

Ayrıca, 2019'un mayıs sonunda başladıkları İVME Finansman Paketi ile de şu ana kadar 52 bine yakın müşteriye uygun vade ve faiz oranı ile yaklaşık 14 milyar TL kredi kullandırımı gerçekleştirdiklerini ifade eden Aydın, makine imalatı, yerli makine alımı, hammadde, ara malı, seracılık ve stratejik bitkisel üretim gibi alanlarda destek sağlayan bu kredi paketiyle üretime, cari dengeye, sanayiye ve tarıma destek olmayı sürdürdüklerini söyledi.

Aydın, şunları kaydetti:

"2019 yılında İVME Finansman Paketi ile jeotermal ısıtmalı seralar başta olmak üzere modern seracılığın geliştirilmesi amacıyla 3 milyar TL, önemli miktarda ithalat yapılan soya, mısır ve ayçiçeği üretilmesi amacıyla 1,2 milyar TL ve hayvancılık sektöründe kendi yemini üreten hayvancılık işletmelerini teşvik etmek amacıyla 1,4 milyar TL olmak üzere yaklaşık 5,6 milyar TL kredi kullandırdık. 2020'de de bu uygulamalarımızı daha da geliştirerek devam ettireceğiz."

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Türk müteahhit şirketi Polimeks, Rusya'da farklı projelere de imza atmayı planlıyor

2020-01-16 08:09 - Özel Haber

Misafirlerinin başını döndüren 'ters ev'ler yaygınlaşıyor

2020-01-14 14:37 - Çevre-Hayat

Aksa Jeneratör yönetiminde yeni dönem

2020-01-10 19:28 - Ekonomi

Irak Başbakanı Abdulmehdi: ABD'ye karşı düşmanlığımız yok

2020-01-11 19:57 - Dünya

'Narenciyenin gen merkezi'nde görsel şölen

2020-01-11 16:32 - Çevre-Hayat

Yeşilçam'ın emektarlarından Demirağ vefatının 33'üncü yılında anılıyor

2020-01-13 23:57 - Gündem

Umman Sultanı Kabus bin Said, 79 yaşında hayatını kaybetti

2020-01-11 07:22 - Dünya

Hafter Libya'da ateşkes anlaşmasını neden imzalamadı?

2020-01-15 14:57 - Dünya

Atık araç lastikleri sokak kedilerine yuva oldu

2020-01-14 18:22 - Çevre-Hayat

Denizli Pamukkale'ye gelenleri kayak merkezinde de ağırlayacak

2020-01-13 16:32 - Gündem

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Azerbaycan'ın Türkiye sınırında 4,5 büyüklüğünde deprem

03:07 - Dünya

Türkiye, Almanya'da Noel pazarına araçla yapılan saldırıyı şiddetle kınadı

02:03 - Gündem

2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

01:42 - Siyaset

Gürcistan Başbakanı Kobakhidze'den AB'nin Gürcü diplomatlara vize kısıtlaması planına tepki

01:22 - Dünya

Almanya'da Noel pazarına araçla saldırı: 2 ölü

00:53 - Dünya