?>

Yunanistan'ın sağlık sektörü, turizm döneminde yetersiz kalıyor

Yunanistan'da sağlık sektörünün, yoğun geçen turizm sezonunda yetersiz kaldığı bildirildi.

Sağlık - 2 yıl önce

Ankara
Yunanistan'da sağlık çalışanları ek ödenek talebiyle eylem yaptı

Haber sitesi Politico'ya göre, Yunanistan'da sağlık çalışanı kadrosunun yetersizliği sebebiyle, turistik adalardaki sağlık merkezlerinde aksaklıklar yaşanıyor.

Konu hakkında Politico'ya konuşan Yunan Ulusal Acil Yardım Merkezi (EKAV) Başkanı Giorgos Mathiopoulos, "Ülkede büyük boşluklar olduğu için ambulans hizmetimizi sil baştan yeniden tasarlamalıyız." ifadelerini kullandı.

Mathiopoulos, "Turizm sezonunda sağlık sektörüne artan talebi karşılamak üzere diğer bölgelerden bazı (sağlık) çalışanlarımızı adalara gönderdik. Meslektaşlarımız bunun için yaz tatillerini feda etmek zorunda kaldı, fakat bunlar elbette geçici çözümler." ifadelerine yer verdi.

Ambulans sıkıntısı

İstanköy Adası'nın 40 bin sakini ve her turizm sezonunda adaya akın eden 1 milyonu aşkın ziyaretçi için 3 yeni ambulans satın alındı. Ancak bir ambulansın 7 gün 24 saat hazır bulunması için 11 personel gerekiyor. Adada ise yalnızca 10 acil tıp teknisyeni bulunduğundan sadece 1 ambulans işletilebiliyor.

Haziranda İstanköy'de tek faal ambulansın başka bir acil duruma müdahalesi sırasında, hastaneye bir kamyonet kasasında yetiştirilmeye çalışılan bilinci kapanmış 63 yaşında bir kadın hayatını kaybetmişti.

Başkent Atina'da da 19 yaşında 8 aylık hamile bir kadın, ambulans çağırmak için 20'den fazla arama yaptığı 5 saatin sonunda yaşamını yitirmiş, bebeği de kurtarılamamıştı. Atina'da yaklaşık 90 ambulansın hazır bulunması gerekirken, sadece 50 kadar ambulansın gün içinde görevde olduğu kaydediliyor.

Sağlık çalışanları adalarda çalışmaya sıcak bakmıyor

Sağlık çalışanlarının da hayat pahalılığı nedeniyle adalarda çalışmaya sıcak bakmadığı, turistlere yüksek fiyatlara günübirlik kiralanan evler nedeniyle uzun süreli kiralık ev bulmanın başlıca sorunlardan biri olduğu ifade ediliyor.

EKAV ve doktorlar, turistik bölgelerdeki personel açığını telafi etmek için hükümetin itfaiye, ordu mensupları ve yerel makam şoförlerini görevlendirmesine de tepki gösteriyor.

Acil durumlarda olay yerinde eğitimsiz personelin ilk müdahalede bulunmasının tehlikelerine işaret ediliyor.

Muhalefet partileri, Kovid-19 salgını öncesine kıyasla çok daha kötü durumda olduğu ifade edilen devlet hastanelerinin özelleştirilmeleri gerektiğini savunuyor.

Haziranda tekrar seçilen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ulusal Sağlık Sistemi'nin önceliği olduğunu belirtmiş, 800 ambulans şoförü ve 250 motosikletli acil tıp teknikeri dahil 10 bin sağlık çalışanının işe alınacağını vadetmişti.

Devlet Hastaneleri Çalışanları Konfederasyonu (POEDYN) ise işe alımların yalnızca yakın zamanda emekliye ayrılan personelin yerini doldurmaya yarayacağını savunuyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Milli yelkenciler Hollanda'da 11 Ağustos'ta başlayacak Dünya Şampiyonası'na katılacak

2023-08-09 13:42 - Spor

Türkiye-AB ilişkilerinde gündem, olumlu havayı sürdürme kararlılığı

2023-08-14 11:52 - Dünya

Bingöl'de ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

2023-08-14 20:27 - Asayiş

Arjantin'de ön seçimlerin galibi aşırı sağcı Milei oldu

2023-08-14 09:22 - Dünya

Malatya'da dağlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

2023-08-15 07:57 - Asayiş

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Barajlardan tarlaya su kayıpları azaltılacak

2023-08-11 12:38 - Ekonomi

Mersin’in saklı cenneti: Yerköprü Şelalesi

2023-08-11 11:17 - Çevre-Hayat

DHKP/C'nin gençlik yapılanması soruşturmasında 12 sanık hakkında dava açıldı

2023-08-11 13:28 - Gündem

İranlı yetkiliden, İsrail sınırında "İsrail'in varlığına son verilmeli" açıklaması

2023-08-11 21:02 - Dünya

Kocatepe Camisi'nde çekim yapanlar hakkındaki soruşturmada 2 gözaltı

2023-08-15 13:37 - Asayiş

İlgili Haberler

Böbreğini bağışlayacak babasına kanser teşhisi konulunca kadavradan nakil yapıldı

15:22 - Sağlık

Beslenme alışkanlığı nedeniyle bozulan bağırsak sağlığı uyku düzenini etkileyebiliyor

13:53 - Sağlık

Ramazanda vücudun mineral dengesi için doğal tuz kullanılması önerisi

13:43 - Sağlık

Araştırmacılar, dövme mürekkebinin lenf ve cilt kanseri riskini artırdığını belirledi

23:33 - Sağlık

DSÖ: Gazze'de hala 12 bin ila 14 bin kişi tıbbi tahliyeye ihtiyaç duyuyor

21:03 - Sağlık

Günün Manşetleri

ABD Savunma Bakanı Hegseth, Çin ile herhangi bir savaşa "hazırlıklı" olduklarını söyledi

20:43 - Dünya

Brüksel'de "Türk Devletleri Teşkilatı Bölgesel Su Forumu" düzenlendi

20:38 - Dünya

MSB, kar nedeniyle mezrada mahsur kalan kişinin kurtarılma anlarını paylaştı

20:32 - Gündem

Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı açıldı

20:27 - Ekonomi

Zelenskiy, savaşı sona erdirme yönündeki planın yakın gelecekte hazır olacağını belirtti

20:22 - Dünya