?>

Yüksekova'ya gençlik merkezi müjdesi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yapımına başlanan altyapı ve gençlik merkezi projeleriyle ilçenin önemli sorunları çözüme kavuşturulacak. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

HAKKARİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yapımına başlanan altyapı ve gençlik merkezi projeleriyle ilçenin önemli sorunları çözüme kavuşturulacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca 2014'te terör örgütü PKK tarafından yakılan spor salonunun yerine Yeni Mahalle'de 2 bin 229 metrekarelik alana inşa edilen iki katlı gençlik merkezindeki çalışmalarda sona gelindi.

İdare bölümü, spor salonu, müzik odası, oyun odası, soyunma odalarının yanı sıra 4 derslik, kütüphane, kafeterya ve misafir salonundan oluşan merkezde, sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetler gerçekleştirilecek.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kaşıkçı, AA muhabirine, Gençlik ve Spor Bakanlığının gençler için yoğun çalışma yürüttüğünü ilçedeki gençlere eşofman, yağmurluk, ayakkabı ve diğer malzeme yardımlarının devam ettiğini anımsattı.

Bakanlığın gençlere yönelik tüm talepleri kabul ettiğini dile getiren Kaşıkçı, "Hainler spor salonumuzu yakmıştı. Burada bir başka yerin çocukları spor yapmıyordu. Yüksekovalı annelerin, babaların çocukları spor yapıyordu. Hainler Yüksekovalı evlatlarımızın spor yapmasını bile çok görmüşler." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın Hakkari ziyaretinde talimat vermesi üzerine Yüksekova'ya spor salonu, yüzme havuzu, semt sahaları, tenis kortları ve diğer tesislerin yapımıyla ilgili sürecin başladığını belirten Kaşıkçı, artık gençlerin kurslara gideceğini, sportif aktiviteler yapacağını ve kadınların farklı aktivitelerde bulunabileceğini kaydetti.

Gençlik Merkezinin Müdürü İlhan Yılmaz da maliyeti 2 milyon 124 bin lira olan ve haziran ayının ortalarında açılışa hazır hale getirilecek merkezde gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutup sportif faaliyetlere yönlendirmeye çalışacaklarını aktardı.

İlçeye yeni kanalizasyon şebekesi

Kaşıkçı, Yüksekova'da kanalizasyon sorununun da çözüleceğini vurguladı. Bugünün sorununu çözerken "yarına sorun kalırsa da kalsın" anlayışıyla hareket etmediklerini aktaran Kaşıkçı, yağmur suyu ve kanalizasyon şebekesinin 200 bin nüfusa hitap edecek şekilde yapıldığını ifade etti.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

PKK'lı teröristlerin attığı roket mermileri cami duvarına isabet etti

2017-05-22 00:27 - Gündem

'FETÖ'nün Kara Kuvvetleri imamı' olmakla suçlanan Akyüz iddiaları reddetti

2017-05-24 18:10 - Genel

THY'den ramazan ikramı

2017-05-25 18:00 - Genel

'Yayıncılığın yeni düşmanı dijital korsan'

2017-05-24 16:47 - Teknoloji

Ormanlarda biyolojik mücadele devam ediyor

2017-05-22 06:57 - Genel

Kanada'da aşırı sağcı adayın 'ırkçı' seçim afişi tepki çekti

2017-05-26 01:52 - Dünya

THY Euroleague - Real Madrid: 70 - CSKA Moskova: 94

2017-05-22 00:07 - Spor

Yüksekova'ya gençlik merkezi müjdesi

2017-05-27 17:37 - Gündem

Yahudi yerleşimciler Filistinlilerin köyüne saldırdı

2017-05-22 03:52 - Dünya

Baba-oğul kafes dövüşüne katılıyorlar

2017-05-24 15:07 - Spor

İlgili Haberler

AFAD İstanbul İl Müdürü Özener: Bilimin ışığında afetlerle nasıl başa çıkılacağı öğrenilmeli

22:42 - Gündem

Artvin'de çığ düşmesi cep telefonuyla görüntülendi

22:38 - Gündem

Yargıtay'ın bozma kararı verdiği Hrant Dink cinayeti davasında karar açıklandı

22:32 - Gündem

İstanbul'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 70'e yükseldi

22:28 - Gündem

Sarıyer açıklarında sürüklenen kuru yük gemisi kurtarıldı

22:18 - Gündem

Günün Manşetleri

AK Parti'li Bayram'a Tayvan'dan "Küresel Yaşam Sevgisi Ödülü"

23:47 - Siyaset

Alman aktivistler, Elon Musk’ın X'ine karşı seçim manipülasyonuna ilişkin davayı kazandı

23:38 - Dünya

Time dergisi, "ABD başkanlık koltuğuna oturmuş Elon Musk'ı" kapağına taşıdı

23:33 - Dünya

Reeder Samsunspor, Atakaş Hatayspor'u mağlup etti

23:27 - Spor

BM: Esed rejiminin devrilmesinin ardından 270 bin Suriyeli mülteci ülkesine döndü

22:56 - Dünya