?>

YTB, Türkiye mezunlarını Nijerya'da buluşturdu

YTB'nin başkent Abuja'daki mezunlar buluşmasına, Nijeryalı mezunların yanı sıra burs almaya hak kazanan öğrenciler katıldı.

Dünya - 7 yıl önce

ANKARA

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Nijeryalı "Türkiye Mezunları" ve burs almaya hak kazanan öğrencileri başkent Abuja'da bir araya getirdi.

YTB'den edinilen bilgiye göre, Türkiye'deki üniversitelerde eğitim alarak ülkesine dönen mezunlar arasındaki diyaloğun gelişmesi ve mezunların Türkiye ile bağlarının güçlenmesi amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Abuja'da yaklaşık 70 Nijeryalı mezun ve burs almaya hak kazanan 20 öğrenci katıldı.

Etkinliğe, Türkiye-Nijerya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı İsmail Tamer, YTB Başkan Yardımcısı Hüseyin Gündoğar, YTB Başkan Danışmanı Muhammed Berdibek ve Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliği yetkilileri katıldı.

YTB Başkan Yardımcısı Gündoğar, etkinlikte yaptığı konuşmada, buluşma programları aracılığıyla dünyanın dört bir yanında bulunan 100 bin Türkiye mezununa tek tek ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Gündoğar, şu anda Türkiye’de 70’i burslu bin 300 Nijeryalı öğrencinin eğitim aldığını söyleyerek, bu sayının gelecek yıllarda daha da artacağına dikkati çekti. Türkiye burslarının tanıtımında mezunların desteğinin önemli olacağını kaydeden Gündoğar, Türkiye ile Nijerya arasındaki bağların birlikte çalışılarak daha da kuvvetleneceğini vurguladı.

"Biz sizleri kendi evlatlarımız olarak görüyoruz"

Türkiye-Nijerya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Tamer, konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın selamlarını ileterek başladı.

Ülkelerinin geleceğinde söz sahibi olacak hayırlı ve değerli gençlerin yetişmesinde Türkiye'nin verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tamer, çalışmaları dolayısıyla YTB yetkililerini kutladı.

Türkiye’nin farklı illerinde eğitim gören uluslararası öğrencilerin kendi kültürleri ile Türkiye’de öğrenim gördükleri çeşitli illerin kültürlerini harmanlayarak bir mozaik haline getirdiğini belirten Tamer, mezunları kendi evlatları gibi gördüğünü söyledi.

Tamer ayrıca mezunların Türkiye’nin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelesinden ders çıkarmaları gerektiğinin altını çizdi.

"Türkiye'den aldığım eğitimin büyük faydalarını gördüm"

Mezunlar adına konuşan Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi mezunu Türkiye Afrika Enerji Şirketi Üst Yönetici Dr. Mohammed Bawa Gummi, kendi eğitim dönemi olan 2001'de sadece 9 Nijeryalı öğrencinin Türkiye’de eğitim aldığı anlattı.

Son yıllarda yapılan çalışmalarla bu sayının bin 300'e çıktığına işaret eden Gummi, iş hayatında Türkiye’de aldığı eğitimin büyük fayda sağladığını vurguladı.

Konuşmaların ardından düzenlenen yemekte, Türkiye mezunları ile yeni dönemde Türkiye’de eğitim alacak öğrenciler tanışma fırsatı buldu.

Etkinlik, aile fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Muhabir: Zuhal Demirci

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Belediyelerimiz heykelimi değil hizmete yönelik eserler diksin'

2017-09-13 15:37 - Gündem

Arakan'da sistematik kundaklamalar uyduyla görüntülendi

2017-09-15 03:27 - Dünya

Cezaevlerinde 'arabulucu-uzlaştırmacı' düzenlemesi

2017-09-13 16:37 - Gündem

Kırkından sonra ev hanımlığını bırakıp hayalini gerçekleştirdi

2017-09-10 13:57 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kofi Annan ile 'Arakan'ı görüştü

2017-09-16 23:36 - Genel

Kardemir Karabükspor transferde titiz davrandı

2017-09-10 14:52 - Spor

ROKETSAN ürünleri vitrine çıkıyor

2017-09-10 17:12 - Gündem

Yeni Malatyaspor yeni stadında ilk maçına çıkıyor

2017-09-15 16:57 - Spor

Kız yurdunun yanında çıkan yangın paniğe yol açtı

2017-09-16 21:37 - Asayiş

Bozüyük’te orman yangını 4’üncü gününde de söndürülemedi

2017-09-13 22:02 - Asayiş

İlgili Haberler

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya

ABD'de Pentagon'un bütçesinde 5 yılda yüzde 8'lik kesinti yapılması talimatı

01:37 - Dünya

ABD’de, sınır güvenliği personelinin katil zanlısı olan LaSota, kefaletsiz yargılanacak

01:33 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya

Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselen 8 takım belli oldu

01:58 - Spor

Real Madrid, PSG ve PSV, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:53 - Spor