?>

’’YSK hangi kararı verirse ona da herkes uymak durumundadır’’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuk olduğu bir özel kanalda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Çavuşoğlu, ’’YSK hangi kararı verirse ona da herkes uymak durumundadır’’ dedi.

Gündem - 6 yıl önce

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuk olduğu bir özel kanalda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Çavuşoğlu, ’’YSK hangi kararı verirse ona da herkes uymak durumundadır’’ dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuk olduğu bir özel kanalda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Bakan Çavuşoğlu, seçime katılım oranına bakıldığında, hiçbir ülkede Türkiye’de olan katılım düzeyinin olmadığını kaydederek, ’’Avrupa Konseyi seçimlerin demokratik olduğuna vurgu yaptı.

Halkımız tercih ettiği adaylara oyunu özgürce verdi. İtirazların olması doğal. Herhangi bir partinin seçim sonuçlarına yönelik itirazını gayri demokratik bulmak doğru değil’’ ifadelerini kullandı.

’’YSK HANGİ KARARI VERİRSE ONA DA HERKES UYMAK DURUMUNDADIR’’

Seçim sonuçlarının beklenerek nihai karara saygı duyulması gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, yeniden sayımın herkesin huzurunda olması gerektiğini belirtti. Oyların yeniden sayılmasının, demokratik sürecin parçası olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

’’YSK hangi kararı verirse ona da herkes uymak durumundadır. Partimizin itirazları da yasalar çerçevesindedir. AB’nin açıklamalarını objektif görmüyoruz. Ufak tefek bazı mahallerde olaylar oldu ama genel anlamda demokratik ve şeffaf bir seçim oldu.

AB’nin sorumlu bir şekilde açıklama yapması gerekiyor. Seçim sürecinde taraf tutmaları önceden ters teptiği için taraf tutamadılar. Şimdi de taraf tutmasınlar’’

’’TÜRKİYE’NİN NATO ÜYELİĞİNİ SORGULAMAK YANLIŞ’’

ABD ziyaretlerinin faydalı geçtiğini dile getiren Çavuşoğlu, ’’S-400’ü neden almak zorunda olduğumuzu açıkladıktan sonra böyle olduğunu bilmiyorduk dediler. ABD’nin satmadığını ve Türkiye’nin bir yerden karşılamak zorunda olduğunu söyledik.

Bunları anlatmamız lazım. İkincisi NATO üyesi bazı ülkelerde S-300’ler var. NATO üyeliğiyle çelişmez. Söz söyleyecek kişi NATO Ganel Sekreteri’dir. Herhangi bir NATO üyesinin istediği savunma sistemini alabileceğini söyledi.

Bunu bu noktaya getirmek çok yanlış. Türkiye’nin NATO üyeliğini sorgulamak yanlış. Onların Rusya düşmanlığı var. Onlar düşman diye bizim de düşman olmamız gerekmez. Müttefikliğe zarar verenler onlardır.

Bir terör örgütüyle işbirliği yaparak müttefikliğimize zarar veren onlar. Bu süreçte S-400, F-35’lere yönelik bir tehdit oluşturduğunu söylüyorlar. Rusya’ya bu hava savunma sisteminin tamamen Türkiye’nin kontrolünde olmasını istedik.

Bir çalışma grubu oluşturalım ve F-35 başta olmak üzere NATO sistemlerine tehdit oluşturup oluşturmayacağını incelesin dedik. İsrail’ni elindeki F-35’ler Suriye’de uçuyor. Suriye’de S-400 sistemleri var.

Türkiye’nin kontrolünde olacak bir sistem nasıl oluyor da tehdit oluşturuyor. Teknik heyet önerimize henüz bir yanıt gelmedi’’ şeklinde konuştu.

’’ABD PATRİOT SATARSA ALIRIZ AMA SATMAZSA İKİNCİ BİR S-400 YA DA BAŞKA BİR HAVA SAVUNMA SİSTEMİ ALABİLİRİZ’’

’’S-400’lere acil ihtiyacımız var, neden kullanmayalım’’ diyen Çavuşoğlu, ABD patriot satarsa Türkiye’nin alacağını fakat satmazsa ikinci bir S-400 ya da başka bir hava savunma sistemi alınabileceğinin altını çizerek, ’’S-400’lere acil ihtiyacımız var, neden kullanmayalım.

Bu kadar parayı kozmetik bir ürün için vermiyoruz ki. Patriot vereceklerinin garantisi yok. Pompeo’nun kendisine de sordum, patriot satma garantisi veriyor musunuz diye hayır dedi. Pence’in Türkiye teklifimizi reddetti açıklaması da doğru değil.

ABD patriot satarsa alırız ama satmazsa ikinci bir S-400 ya da başka bir hava savunma sistemi alabiliriz. Ama bizim acil ihtiyacımız var. Bulunduğumuz yer gül bahçesi değil’’ açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İHA’lar tespit etti: Şırnak'ta 5 terörist öldürüldü

2019-04-07 22:47 - Asayiş

Eczacıbaşı VitrA, yarı final serisine başlıyor

2019-04-09 13:04 - Spor

Şehit piyade er Mehmet Kaya Siirt’te toprağa verildi

2019-04-07 17:47 - Asayiş

Milli hentbolcunun Avrupa'da yıldızı parlıyor

2019-04-04 14:32 - Spor

Ankara elektronik müziğe doyacak

2019-04-05 14:47 - Kültür Sanat

U12 İzmir Cup’a tam not

2019-04-08 12:39 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu'nun yaptığı her iş uluslararası hukuka aykırıdır

2019-04-08 15:48 - Genel

Bodrum'a havadan, karadan ve denizden turist yağacak

2019-04-07 13:57 - Gündem

"Bu projeyle tarımda fiyatlar öngörülebilir olacak"

2019-04-09 16:14 - Politika

Ters yöne dönüş yapan otomobil motosikletliye çarptı

2019-04-04 12:06 - Asayiş

İlgili Haberler

Küçükçekmece'de metrobüs durağına bağlanan alt geçidi su bastı

22:32 - Gündem

THY'den beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle sefer iptalleri

22:13 - Gündem

Türk devletleri, parlamenter diplomaside daha güçlü işbirliği hedefi koydu

22:07 - Gündem

YTB heyetinden Bayırbucak Türkmen bölgesine ziyaret

20:43 - Gündem

Sakarya'da Gazze'ye destek gösterisi düzenlendi

20:28 - Gündem

Günün Manşetleri

Vatikan, hastanede tedavi altındaki Papa Franciscus'ta zatürre geliştiğini açıkladı

22:57 - Dünya

İsrail ordusu, Gazze'deki Filistinlilere ateş açtı

22:38 - Dünya

Küçükçekmece'de metrobüs durağına bağlanan alt geçidi su bastı

22:32 - Gündem

Filistin hükümeti: Gazze'nin yeniden imar planının maliyeti 53 milyar dolar

22:27 - Dünya

İsrail Ordusu, Suriye'nin güneyine topçu saldırıları düzenledi

22:22 - Dünya