?>

YPG/PKK'lı teröristler çocukların hayallerini yarım bıraktı

Terör örgütü YPG/PKK'nın, işgal ettiği Rasulayn'dan Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine düzenlediği roketli ve havanlı saldırılarda sevdiklerini yitirenlerin acısı aradan geçen 1 yıla rağmen dinmiyor.

Gündem - 4 yıl önce

Şanlıurfa

Barış Pınarı Harekatı devam ederken terör örgütü YPG/PKK üyeleri tarafından Ceylanpınar'a atılan roket ve havan mermileri nedeniyle hayatını kaybeden 11 yaşındaki Elif Terim'in ailesi, çocuklarını kaybettikleri evlerinde saldırıdan kalan izlerle yaşamaya devam ediyor.

Baba İbrahim Terim, AA muhabirine, terör örgütünün saldırısı sonrası kaybettikleri Elif'in acısını hala yaşadıklarını belirterek, ilk andan itibaren kendilerini yalnız bırakmayan tüm yetkililere teşekkür etti.

Kızlarını şehitlik mertebesine uğurladıkları için mutlu olduklarını anlatan Terim, "Devletimiz uğruna bir şehit verdiğimiz için gururluyuz. Barış Pınarı Harekatı ile karşı tarafta olan terör örgütü temizlendi. Operasyondan sonra rahatız, herhangi bir korkumuz kalmadı. Operasyon yapılması gerekiyordu ve yapıldı." dedi.

Baba Terim, Elif'i yitirdiği saldırıda yaralanan çocuğunun o dönem ayakta tedavi edildiğini ancak yara izinin kaldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Terör örgütü sivil, çocuk dinlemiyor, ilk günden beri onların işi sivil ve çocuklarla. Devletle baş edemezler, onlar kimdir? Ancak böyle zavallı sivil insanlara gücü yeter. Onlar Elif'in hayalini alamazlar, bir Elif gitti nice Elifler var, bitmedik, tükenmedik. Öğretmen olma hayali vardı, başarılıydı okulda."

Terim, evde şarapnel parçalarının izlerinin durduğuna işaret ederek, "O izlere baktıkça aklımıza Elif geliyor, o yüzden yaptırmadık, baktıkça onu hatırlıyoruz." diye konuştu.

"Oğlumun hayali göz doktoru olmaktı"

Fırına ekmek almaya giderken şehit olan 11 yaşındaki Mazlum Güneş'in ailesi de yüreklerine kor düşüren terör örgütünün tamamen yok olmasını istiyor.

Baba İbrahim Güneş, oğlunun acısının ilk günkü gibi olduğunu ve duvardaki resmine bakarak sürekli onu andıklarını söyledi.

Oğlunun müzikle arasının iyi olduğunu ve gitar çalmayla yakından ilgilendiğini anlatan Güneş, "Oğlumun hayali göz doktoru olmaktı. Annesi gözünden rahatsızdı, hep 'Anne göz doktoru olacağım, seni muayene edeceğim, seni iyileştiririm.' diyordu ama olmadı." ifadelerini kullandı.

Anne Zekiye Güneş ise oğlunun acısını yüreğinde hissettiğini vurgulayarak, terör örgütünün yok olmasını istediğini belirtti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kırgızistan'da protestolar devam ediyor

2020-10-07 12:01 - Dünya

EREN TALHA ALTUN KİMDİR ? NERELİ ? HAYATI VE BİYOGRAFİSİ

2020-10-05 06:36 - Genel

Patara'da 2 bin 400 yıllık 'mutfak' ve 'kadın odası' bulundu

2020-10-03 16:21 - Kültür Sanat

'İkiyüzlü' Batı ülkeleri Mısır'daki idamlara sessiz kaldı

2020-10-07 20:40 - Dünya

Yeni Malatyaspor transfer döneminde en hareketli ekiplerden biri oldu

2020-10-07 15:11 - Spor

KKTC'de koalisyon ortağı Halkın Partisi, hükümetten çekilme kararı aldı

2020-10-07 03:06 - Dünya

Uşaqlara müharibə necə izah edilməlidir? -İrade Celil, Azerbaycan'dan yazıyor-

2020-10-06 11:27 - En Son Yazılar

Su altının isimsiz kahramanları

2020-10-07 18:19 - Gündem

Anadolu ASİAD'dan Azerbaycan'a destek

2020-10-02 21:39 - Genel

Giresun'daki sel afetinde hayvanlarını kaybeden çiftçilerin mağduriyeti giderildi

2020-10-07 13:56 - Gündem

İlgili Haberler

Sağlık Bakanlığından sağlık çalışanlarına yönelik açıklamalarda "hassasiyet" çağrısı

22:03 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan The Economist'e tepki

21:12 - Gündem

Türkiye ile Irak'ın, su konusunda işbirliğine yönelik komite toplantısı Bağdat'ta yapıldı

18:08 - Gündem

Kartepe'de hafta sonu yoğunluğu yaşandı

17:17 - Gündem

Türk savunma sanayisi yoğun katılımla IDEX ve NAVDEX 2025'te boy gösterecek

17:03 - Gündem

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor