?>

Yoksul hanelere 26 milyon liralık onarım desteği

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, yılın ilk beş aylık döneminde oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evleri olan 9 bin 860 aileye, evlerinin bakım ve onarımı için 26 milyon liranın üzerinde destek verdi.

Genel - 7 yıl önce

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, bu yılın ilk beş aylık döneminde, oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evleri olan 9 binin üzerindeki aileye evlerinin bakım ve onarımı için 26 milyon lirayı aşan destek verildi.

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce yoksul, dezavantajlı durumdaki vatandaşlar için yürütülen 40 farklı sosyal yardım programından biri olan "barınma yardımları" kapsamında eski, oturulamayacak durumdaki sağlıksız evlerin yeniden yapım ve onarımı desteklendi.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Bakanlık tarafından, barınma yardımları kapsamında, geçen yıl 26 bin 952 haneye yardım edildi. Söz konusu hanelerin bakım, onarımı için 89 milyon 427 bin 128 liralık kaynak aktarıldı.

Bu yılın ilk 5 aylık döneminde barınma yardımından yararlanan ailelerin sayısı 9 bin 860'a ulaştı. Ailelere, 26 milyon 614 bin 751 lira tutarında barınma yardımı yapıldı.

25 bin liraya kadar destek veriliyor

Barınma yardımları, oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan yoksul durumdaki vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ya da prefabrik ev yapım yardımları ile ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak sağlanan destekleri içeriyor.

Destek, asgari ücretin üçte birinden az gelire sahip olan, aynı zamanda engelli, yaşlı, yetim-öksüz, eşinden ayrılmış ya da eşi vefat etmiş kadınların yaşadığı evler ile tek ebeveynli hanelere aktarılıyor.

Bu durumdaki 18 yaşın üzerindeki bireyler, ilçelerinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ev yapımlarında evin yapılacağı tam hisseli arsa bilgisi, ev onarımlarında ise ev onarımı yapılacak yerin tapu bilgilerini ibraz etmek suretiyle yardım programına başvuruda bulunabiliyor.

Mütevelli heyetlerince barınma yardımından yararlanmasına karar verilen ailelere, ihtiyaca göre 15, 20 ve 25 bin liraya kadar destek veriliyor.

Haftanın Öne Çıkanları

TSK Münbiç'te devriye faaliyetini sürdürüyor

2018-06-26 19:52 - Genel

'Biz Koreliler Türk askerlerine minnettarız'

2018-06-25 20:02 - Çevre-Hayat

Kocaeli seçim sonuçları 2018: Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçim Sonuçları

2018-06-22 03:02 - Siyaset

TBMM Başkanı Kahraman'ın oy kullandığı sandıktaki sonuçlar belli oldu

2018-06-24 22:17 - Siyaset

Batı Şeria’dan Gazze'ye destek yürüyüşü

2018-06-28 05:32 - Dünya

İsveç ile Meksika son 16 turuna kaldı

2018-06-27 22:57 - Spor

Yoksul hanelere 26 milyon liralık onarım desteği

2018-06-28 15:01 - Genel

Akdeniz Oyunları'nda altın madalya

2018-06-27 02:00 - Spor

'Çocukların İslam'ı öğrenmesi büyüklerin sorumluluğu'

2018-06-27 18:47 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a en çok oy Bağcılar'dan çıktı

2018-06-26 19:06 - Genel

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

İstanbul'da etkili olan kar sürücülere zor anlar yaşattı

06:28 - Gündem

Meteorolojiden Marmara Denizi için fırtına uyarısı

06:23 - Gündem

ABD'de DOGE'nin Hazine Bakanlığının ödeme sistemlerine erişimi kısmen sınırlandırıldı

06:13 - Ekonomi

ABD'nin 13 eyaleti DOGE'nin hassas verilere erişimini engellemek için dava açacak

06:08 - Dünya

Trump'tan Netanyahu'ya tutuklama kararı çıkaran UCM'ye yaptırım

06:03 - Dünya