?>

Yılbaşı öncesi torbacılara operasyon: 9 gözaltı

İstanbul’da narkotimler birçok semtte torbacılara yönelik operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 9 şüpheliden 5’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Asayiş - 6 yıl önce

İstanbul’da narkotimler birçok semtte torbacılara yönelik operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 9 şüpheliden 5’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Sokak Suçları ve Narkotim Büro Amirliği ekipleri, yılbaşı öncesi uyuşturucu madde satışı yapan ve depolayan “torbacı” diye tabir edilen sokak satıcılarına yönelik çalışma başlattı. Günlerce fiziki ve teknik takip yapan narkotimler, Dolmabahçe, Taksim, Tarlabaşı başta olmak üzere birçok semtte zehir tacirlerini takibe aldı. Yapılan çalışmalar sonucunda polis, bir süredir peşinde olduğu “Keş” lakaplı İbrahim K.’nın araçtan uyuşturucu madde satışı yaptığını tespit edince operasyon için düğmeye bastı. Hazırlıklarını tamamlayan polis, torbacının bir taksiye bindiğini belirlemesi üzerine takibe başladı. Bir süre sonra Beşiktaş Dolmabahçe Caddesi üzerinde inen şahsı yakalayan polis, şahsın üst aramasını yaptı.

“ÜSTÜMDE BİR İÇİMLİK CİGARA VAR”

Yapılan aramalarda torbacı polisin sorusuna karşılık, “Üzerimde bir içimlik cigara var, başka yok. O da üstümde” dedi. Polisi “içiciyim” diyerek kandırmaya çalışan şahsın pantolonunun içerisine bakan narkotimler, iç çamaşırında bir miktar uyuşturucu madde ele geçirdi. Maddenin bulunmasının ardından tim, torbacının Fatih Ayvansaray Esnaf Loncası Sokak üzerindeki evine girdi. İçeride didik didik arama yapan narkotimler, şahsın üstünde çıkan maddeyle aynı özellikte esrar ele geçirdi. Aramaları sürdüren tim, torbacının uyuşturucu maddeleri sarmak için kullandığı alüminyum folyo, şeffaf kilitli poşetler ve tartmada kullanılan hassas terazi ele geçirdi. Öte yandan, polis aramalar sonrasında hassas burunlu narkotik köpeğiyle de detaylı arama gerçekleştirdi.

“KEŞ” VE “GARGAMEL” LAKAPLI TORBACILAR YAKALANDI

Operasyona hız kesmeden devam eden narkotimler Beyoğlu Taksim Hocazade Sokak üzerinde günlük kiralık bir aparta operasyon düzenledi. Evde yapılan aramalarda çok sayıda ecstasy hap ve metamfetamin ile hassas terazi ele geçirildi. Evde bulunan Mustafa Y., Ümit V., Enes A. ve Çağrı B. gözaltına alındı. Şahısların ifadesini alan polis, maddeleri satın aldıkları torbacıları yakalamak için çalışma başlattı. Çalışma kapsamında narkotimler, Tarlabaşı Keresteci Recep Sokak üzerinde “Gargamel” lakaplı Tunus uyruklu Sami Issam M.’yi ve Türkmenistan uyruklu Atacan J.’yi durdurdu. Burada şahısların çantalarında arama yapan polis, yine çok miktarda ot esrar, kokain ile çok sayıda ecstasy hap ele geçirdi.

KİLOLARCA ESRAR VE YÜZLERCE ECSTASY HAP ELE GEÇİRİLDİ

Fatih’te düzenlenen bir başka operasyonda ise emniyette çeşitli suçlardan çok sayıda kaydı bulunan ve 16 ay önce kilolarca uyuşturucu maddeyle yakalanan Kasedin Ç.’nin Karagümrük’teki parfümcü görünümlü iş yerlerine operasyon düzenlendi. Burada didik didik arama yapan polis, bina boşluğuna bakan pencereyi açtığında ağızları bağlı olan 2 poşet gördü. Poşetleri açan narkotimler, piyasadaki torbacılara dağıtılmak üzere satışa hazır kilolarca “skunk” diye tabir edilen ot esrar, toz kokain ve yüzlerce ecstasy hap ele geçirdi. Aramalara devam eden polis, hassas terazinin yanı sıra uyuşturucu madde ticaretinden elde edilen 24 bin liraya da el koydu. Operasyonlarda ele geçirilen maddelere, paralara ve hassas terazilere polis tarafından el konuldu.

9 ŞÜPHELİDEN 5’İ TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Operasyonlar kapsamında Dolmabahçe’de gözaltına alınan İbrahim K., Tarlabaşı’nda alınan Tunus uyruklu Sami Issam M. ve Türkmenistan uyruklu Atacan J., Taksim’de alınan Mustafa Y., Ümit V., Enes A. ve Çağrı B. ile Karagümrük’te alınan Kasedin Ç. ve Cengiz Ç. ifadeleri alınmak üzere şubeye götürüldü. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilerek mahkemeye çıkartılan torbacılardan Mustafa Y., Sami Issam M., Atajan J., Kasedin Ç. ve İbrahim K. “uyuşturucu madde ticareti yapmak ve sağlamak” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 4 şüpheliden Cengiz Ç. adli kontrol şartıyla, Ümit V., Enes A. ve Çağrı B. ise “uyuşturucu madde kullanmak” suçundan işlem yapılarak serbest bırakıldı.

(İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Filistin’in İstanbul Başkonsolosu Abdülkerim El-Hatip vefat etti

2018-12-20 02:51 - Özel Haber

Alparslan Türkeş'in sırdaşı ve yakın çalışma arkadaşlarından Rıza Müftüoğlu'ndan Ömür Çelikdönmez'e cevap!

2018-12-18 10:26 - Özel Haber

Deriner Barajı'nda su seviyesi düştü, bir köy ve cami minaresi ortaya çıktı

2018-12-22 17:02 - Gündem

Yaraları çabuk iyileştiren bandaj geliştirildi

2018-12-20 19:32 - Teknoloji

Vizyonda bu hafta

2018-12-20 20:00 - Kültür Sanat

Çocuklar duygu ve düşüncelerini sanata dökecek

2018-12-17 14:32 - Eğitim

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu kura çekimi yapıldı

2018-12-21 14:26 - Spor

'Medyatik kumruya' eş geldi

2018-12-22 03:00 - Çevre-Hayat

Barajda sular çekildi, kemik parçaları ortaya çıktı

2018-12-17 19:46 - Genel

Kartal şokta: İlk yarıda 2 gol

2018-12-22 23:09 - Spor

İlgili Haberler

Beyoğlu'nda bir kadını taciz ettiği belirlenen iki şüpheli tutuklandı

23:28 - Asayiş

Fatih'te surlardan atlayarak intihar eden şüphelinin, öncesinde 2 kadını öldürdüğü belirlendi

18:08 - Asayiş

'Siberağ-9' operasyonlarında 115 şüpheli yakalandı

08:27 - Asayiş

'Narkoçelik-41' operasyonlarında yaklaşık 1 ton uyuşturucu madde ele geçirildi

08:23 - Asayiş

Nevşehir'de otomobilin direğe çarparak ikiye bölünmesi güvenlik kamerasına yansıdı

00:42 - Asayiş

Günün Manşetleri

Suriye'nin Humus ilinde, İran destekli grupların kullandığı askeri havalimanı hedef alındı

02:33 - Dünya

ABD başkanlık yarışında liderler, Helene Kasırgası'nın etkilediği eyaletlere yöneldi

01:07 - Dünya

İsrail, Gazze ve Batı Şeria'da eylül ayında gazetecilere dönük 185 ihlal gerçekleştirdi

01:02 - Dünya

Dışişleri Bakanlığı atama kararları Resmi Gazete'de

00:48 - Gündem

Filistin, Lübnan, Suriye ve Sudan'da öldürülen çocuklar Hırvatistan'da anıldı

00:03 - Dünya