?>

"Yeşilçam’ın Sultanı"na yoğun ilgi

Yeşilçam sinemasının Sultanı Türkan Şoray, kendisi için hazırlanan özel serginin açılışını yapmak için Çanakkale’ye geldi. Hayranları tarafından yoğun ilgi gören Şoray, kısa sürede sıcaktan ve kalabalıktan bunalınca kendisini bahçeye zor attı.

Magazin - 8 yıl önce

Çanakkaleli genç yetenek 16 yaşındaki Yağız Yılmaz, yıllardır hayranı olduğu Yeşilçam yıldızı Türkan Şoray için özel bir sergi hazırladı. ‘Sultan’ adını verdiği sergisinde bu zaman kadar biriktirdiği film afişleri, kartpostallar, mecmualar, dergiler, günümüz eşyaları ve Türkan Şoray a dair birçok şeyin yer aldığı sergi açılışı için Çanakkale’ye gelen sinema yıldızı Türkan Şoray’a hayranları yoğun ilgi gösterdi. ÇTSO Çanakkale Evi’ndeki sergi açılışına gelen Türkan Şoray, açılış kurdelesini de Yağız Yılmaz ile birlikte kendisi kesti. Daha sonra kendisi için özel hazırlanan sergiyi gezen Türkan Şoray, yoğun ilgi karşısında, sıcağında etkisiyle bunalarak kendisini ÇTSO Çanakkale Evi’nin bahçesine attı. Burada da hayranları tarafından biran olsun yalnız bırakılmayan Şoray’ın yakınları ellerinde yelpazelerle serinletmeye çalıştı.

Hayranından güvenlik görevlilerine tepki Sergi açılışına gelen bir kadın, Türkan Şoray’ın yanına gelerek bir şeyler söylemesi ve fotoğraf çektirmek istemesi üzerine güvenlik görevlileri araya girdi. Kısa süreli tartışmanın ardından güvenlik görevlileri, kadını bahçeden uzaklaştırmaya çalışırken kadın kendisini ittiklerini iddia ederek güvenlik görevlisine tepki gösterdi.

“Dünyanın en mutlu çocuğu ben oldum” Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından Türkan Şoray ve beraberindekiler, tekrar salona gelerek burada sergi açılışına gelen konuklara hitap etti. İlk olarak sergiyi hazırlayan Yağız Yılmaz, kendisini kırmayarak sergisine katıldığı için Türkan Şoray’a teşekkür ederek, “ Çok büyük bir emekle yaptığım arşivimi sergiledim. Bebekler önde olmak üzere kendisinin binbir güzellikte sergilediği filmlerin afişlerini sergiledik. Onları sergilemek istedim ve sultanım da bu özel güne katılmayı arzuladı. Teklifimi kabul etti. Her zaman söylüyorum Türkan Şoray dünyanın en güzeli kadınıdır ve bu sergiye geldi dünyanın en güzel kadını tarafından dünyanın en mutlu çocuğu ben oldum” dedi.

“Acı günlerin yaşanmasında böyle güzel şeylerin yaşanması bizler için umut ve güzellik verici” Daha sonra konuşan Türkan Şoray Türkiye’nin acı günlerden geçtiğini belirterek bu güzel şeylerin yaşanmasında emeği geçen Yağız Yılmaz’a teşekkür etti. Şoray, “Yağız’ın sergisi şu yönde benim ilgimi çekti. Sanata, sinemaya düşkünlüğü beni çok etkiledi. Ülkemizin acı günler geçirdiği zamanlar, böyle güzel şeylerin yaşanmasında bizler için umut ve güzellik verici. Onun için ben Yağız’a teşekkür ediyorum” diye konuştu. Türk sinemasının Sultanı Türkan Şoray yapılan konuşmaların ardından hayranlarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Şoray’ın ÇTSO Çanakkale Evi’nden ayrılışı sırasında kısa süreli trafik kuyruğu oluştu. Hayranları arabası önünde fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı.  

Murat Yüksel - Utku Yaşar Cüce

Kaynak: IHA

dikgazete.com
Haftanın Öne Çıkanları

"Hablemitoglu, Kışlalı, Gaffar Okkan suikastleri sırasında FETÖ'nün Emniyet İmamı kim?”

2016-08-19 10:49 - Özel Haber

Gelin arabası yerine motosikletini süsledi

2016-08-23 16:02 - Gündem

Sevda Kuşun Kanadında dizisinde Tümay karakterini Sevtap Özaltun canlandıracak

2016-08-20 12:22 - Magazin

İsrail'den Müslümanlara Harem-i Şerif tehdidi

2016-08-17 18:55 - Genel

Türkiye, Edirne'den Van'a 'tek yürek' oldu

2016-08-19 20:57 - Genel

Şehit olan

2016-08-19 18:47 - Gündem

Saç ekiminde saç canlılığına dikkat

2016-08-19 14:17 - Sağlık

'Türkiye DAEŞ'e yardım etti' diyen Türkiye düşmanıdır'

2016-08-22 00:52 - Gündem

'Türkiye-Rusya ilişkisinden endişeli değiliz'

2016-08-19 09:47 - Dünya

Nata Holding'den 140 milyon dolarlık yatırım

2016-08-17 13:18 - Ekonomi

İlgili Haberler

Türkiye'yi gezme hayaliyle yola çıkan "Örümcek Adam" Isparta'da çocukları eğlendirdi

13:07 - Magazin

Edremit Körfezi'nde eylüle veda ederken 'pastırma yazı'nda deniz keyfi yaptılar

13:03 - Magazin

Oyuncu Tuncel Kurtiz vefatının 11. yılında Balıkesir'deki kabri başında anıldı

16:47 - Magazin

MICHELIN Rehberi Türkiye'deki restoran seçkisini 5 Aralık'ta açıklayacak

16:48 - Magazin

Ağırlığıyla yarışacak Diyarbakır karpuzları soğuk hava deposunda korunuyor

16:18 - Magazin

Günün Manşetleri

İsrailliler Gazze'de esir takası anlaşması talebiyle gösteri düzenledi

00:23 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, Türkevi'nde Venezuela Dışişleri Bakanı Gil ile görüştü

00:12 - Siyaset

İsrail’in bugün Lübnan’a yönelik saldırılarda ölenlerin sayısı 33'e yükseldi

23:53 - Dünya

Galatasaray Teknik Direktörü Buruk: Puan kaybetmek benim sorumluluğum

23:27 - Spor

İsrail Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı Halevi'yle Lübnan'a saldırıları genişletmeyi görüştü

23:03 - Dünya