?>

Yeşilçam'ın çınarından genç sanatçılara mesaj

Yeşilçam'ın çınarlarından 90 yaşındaki Eşref Kolçak, yeni oyuncuların kendilerinden öğrenecekleri çok şey olduğunu belirterek, "Bazı talebeler bizlere selam bile vermiyor. Bu bize çok büyük saygısızlık" dedi.

Kültür Sanat - 7 yıl önce

MUĞLA - ALİ BALLI

Yeşilçam'ın çınarlarından 90 yaşındaki Eşref Kolçak, yeni oyuncuların kendilerinden öğrenecekleri çok şey olduğunu belirterek, "Bazı talebeler bizlere selam bile vermiyor. Bu bize çok büyük saygısızlık. Ben bu yaşımda bile ustamın elini öpmekten gurur duyarım." ifadelerini kullandı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Sinema Haftası etkinliklerinin davetlilerinden Kolçak, kaldığı otelde AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Kolçak, İstanbul'dan 35 yıl önce ayrılıp Bursa'nın Gemlik ilçesine yerleştiğini, burada güzel bir hayat sürdüğünü söyledi.

Artık İstanbul'un eskisi gibi olmadığını anlatan Kolçak, "Ben İstanbul'u, İstanbul olduğu zaman yaşadım. Benim yaşadığım İstanbul yok artık. Beyoğlu'ndan Şişli'ye kadar herkesle mahalleli gibi selamlaşırdık. Beyoğlu'nda herkes en şık kostümleriyle gezerdi. O dönemde müthiş bir sinema kültürü vardı. Gece yarımdan sonra Beyoğlu'nda insan bulamazdınız. Başkaları için İstanbul en güzel şehir ama benim için değil." diye konuştu.

Kolçak, 20 yıldan fazla süredir iş alamadığını ve kendisine "eski oyuncu" denilmesinin üzüntüsünü yaşadığını ifade etti.

İnsanların kendisine "Eşref ağabey niye seni eskisi gibi görmüyoruz?" dediğini belirten Kolçak, "Onlara 'Bana iş vermiyorlar' diyorum. 'Dalga geçme ağabey' diyorlar. Seyircimiz bizi istiyor ama gel gör ki yeni yönetmenler, yeni oyuncular binbir türlü acayip bahanelerle bizimle çalışmıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yeni oyuncuların kendilerinden öğrenecekleri şeyler olduğunu kaydeden Kolçak, "Ben çok üzülüyorum. Şu bakımdan üzülüyorum, bizimle çalışmakla çok şey öğrenirler. Bazı talebeler bizlere selam bile vermiyor. Bu bize çok büyük saygısızlık. Ben bu yaşımda bile ustamın elini öpmekten gurur duyarım. Ben Türk'üm. Örf ve adetimi hiçbir zaman kaybetmiş bir insan değilim." ifadelerini kullandı.

Kolçak, 73 yıllık sanat yaşamının olduğunu vurgulayarak, "Büyük bir mutlulukla söylüyorum. Anadolu'nun neresine gidersem gideyim, gülen gözlerle karşılaşıyorum. Bu benim için en büyük güzellik. Telif haklarımızı da alabilirsek çok daha rahat edeceğiz. Gözümüz açık gitmeyecek. İnşallah bu da olacak." dedi.

Set anılarından da bahseden Kolçak, rolü sırasında karşısındaki oyuncunun yakın mesafeden kurusıkı tabancayla ateş etmesi sonucu birkaç kez omzundan yaralandığını söyledi.

"Oğlumu anacığının koynuna yatırdım"

Eşref Kolçak, 7 yıl önce eşini kaybettiğini, oğlu Harun Kolçak'ı yitirmenin acısının ise henüz taze olduğunu ifade etti.

Allah'ın takdirini her zaman kabul ettiğini dile getiren Kolçak, "Demek sıra oğlumdaymış, o gitti. Eşimin mezar taşına 'Evimin hanımı, çocuğumun annesi, benim kadınım' diye, kendi mezar taşıma da 'Sinema gelecek kuşaklara yazılmış canlı mektuplardır" diye yazdırdım." şeklinde konuştu.

Kolçak, "Oğlumun mezar taşına ise Harun Emin Kolçak ve Gir Kanıma şarkısının melodisinin küçük bir bölümünü, altına da doğum ve vefat tarihini yazdırdım." açıklamasını yaptı.

Eşi vefat etmeden mezarlarını hazırlattığını anlatan Kolçak, şunları kaydetti:

"Hatta eşim takılırdı bana 'Ben burada ölmek istemiyorum' derdi ama Allah'ın takdirinin önüne geçilmiyor. Bize de ne zaman sıra gelirse biz de gideceğiz. Oğlumu anacığının koynuna yatırdım. Hiçbir zaman kendimi yerlere atıp da 'ah vah' etmedim. Çünkü takdir bu. Nasıl doğumumuzu bilmezsek, ölümümüzü de bilmeyiz."

"Oğlumu hasta yatağında görmek istemedim"

Hastanedeki tedavisi sırasında oğlunu görmesi için kendisini çağırdıklarını belirten Kolçak, "Hastanedeki halini görmek istemiyorum, vefatını da görmek istemiyorum dedim. Çünkü aklımdan çıkmayacaktı. Aklımda o güzelliği nasılsa öyle kalsın istedim. Üçlü geldik, üçlü gideceğiz." dedi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

BM'den Turkcell'e "insanlık" ödülü

2017-09-22 15:03 - Ekonomi

Kalekim'in Avcılar lokasyonu “Ar-Ge Merkezi“ oldu

2017-09-22 20:02 - Genel

Rusya'nın simgesi matruşka bebekler

2017-09-25 16:47 - Dünya

'Mavi Vatan'ın Koruyucu Kartalı: Sahil Güvenlik TCSG 105

2017-09-25 16:52 - Çevre-Hayat

Kaynakçı kadınların ateşle imtihanı

2017-09-24 15:17 - Çevre-Hayat

Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip Lisesi açıldı

2017-09-19 17:52 - Gündem

Savaş uçakları, PKK kamplarını baskı altına alıyor

2017-09-21 14:47 - Gündem

Bakırköy’de ahşap bir restoranda yangın çıktı

2017-09-21 11:47 - Asayiş

Tottenham ve Celtic derbilerden galip ayrıldı

2017-09-23 20:26 - Spor

HIV türlerine yüzde 99 oranında saldıran antikor geliştirildi

2017-09-22 16:21 - Genel

İlgili Haberler

Troya Müzesi'ni bir günlüğüne çocuklar devraldı

11:01 - Kültür Sanat

Filistin için hazırlanan 'Dünyanın en büyük trajikomedi kitabı' İstanbul'da tanıtıldı

10:18 - Kültür Sanat

Esenyurt'ta 'Son Kale Aile' konulu konferans düzenlendi

23:59 - Kültür Sanat

Yapay zekayla hazırlanan çizgi film serisi çocuklarla buluşacak

10:27 - Kültür Sanat

Türk bilim insanı Fuat Sezgin, doğumunun 100. yılında Tahran'da anıldı

21:02 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

G7, UCM'nin Netanyahu ve Gallant hakkındaki tutuklama emrini pazartesi görüşecek

16:18 - Dünya

Dünya Gıda Programı: 74 ülkede 343 milyon kişi akut gıda güvensizliği yaşıyor

16:12 - Dünya

Meteorolojiden bazı bölgeler için kuvvetli sağanak, rüzgar ve kar uyarısı

16:03 - Gündem

Müşteri hizmetleri yönetimi ekosistemi 68,5 milyar liralık büyüklüğe ulaştı

15:57 - Ekonomi

Diyarbakır'da nefes borusuna şeker kaçan öğrencisini Heimlich manevrasıyla kurtardı

15:53 - Gündem