?>

Yeşilay'dan sigarayı bırakma çağrısı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü kapsamında "Bir gün değil, bugün" mesajıyla kullanıcıları sigarayı bırakmaya davet etti.

Sağlık - 2 ay önce

İstanbul

Yeşilay'dan yapılan açıklamaya göre, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verileri doğrultusunda, dünya genelinde 1,3 milyar kişi tütün ürünü kullanıyor, her yıl 8 milyondan fazla insan, sigara kullanımının yol açtığı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor.

Türkiye'de de sigara, başta solunum yolu hastalıkları, kalp-damar rahatsızlıkları ve kanser olmak üzere birçok sağlık probleminin başlıca nedenleri arasında yer alıyor.

Bu soruna karşı farkındalık yaratmak ve sigarayı bırakmak isteyenlere destek olmak amacıyla her yıl 9 Şubat günü "Dünya Sigarayı Bırakma Günü" olarak kutlanıyor.

Sigarayı bırakmak isteyenlere YEDAM ücretsiz destek veriyor

Sigara bağımlılığından kurtulmak isteyenler, Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) aracılığıyla ücretsiz psikolojik destek alabiliyor. Uzman psikologlar ve danışmanlar eşliğinde verilen profesyonel destek sayesinde, sigara bırakma sürecinde kişilere yol gösteriliyor.

Yeşilay'ın "Bırakabilirsin" adlı mobil uygulaması da sigara bırakma sürecinde kullanıcılarına rehberlik ediyor.

Sigara bırakma sürecinin takip edilmesi ve ihtiyaç duyulduğunda YEDAM'a başvuru yapılmasını kolaylaştıran uygulama, bu süreçte yaşanan zorlukları raporluyor, süreci daha etkili ve sürdürülebilir kılmak için rehberlik yapıyor.

Yeşilay, sigara bırakma sürecindeki her adımın, sağlıklı bir geleceğe doğru atılmış önemli bir adım olduğunu vurguluyor. Sigara kullanımının bireysel ve çevresel zararları göz önüne alındığında, bu bağımlılıktan kurtulmanın sadece kişisel bir kazanım değil, aynı zamanda toplumsal bir fayda sağladığı belirtiliyor.

Yeşilay gönüllüleri sigaranın olumsuz etkilerine dikkati çekecek

Yeşilay gönüllüleri, yalnızca sağlık sorunlarına yol açmakla kalmayan, çevre üzerinde de ciddi tahribatlar yaratan sigaranın olumsuz etkilerine dikkati çekmek amacıyla, İstanbul'un çeşitli bölgelerinde izmarit toplayarak çevre temizliği yapacak.

Sigara içmenin çevresel etkilerine dikkati çekmek amacıyla yapılacak etkinlikte toplanan sigara izmaritleri, üzerinde 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü'ne dikkati çeken mesajlar bulunan poşetlerle sergilenecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Konyaspor, Ahmet Daş’ı transfer etti

2025-02-06 19:13 - Spor

Eyüpspor, Trabzonspor'dan Umut Bozok'u kadrosuna kattı

2025-02-03 15:12 - Spor

Almanya Başbakanı Scholz, Katar Emiri Al Sani ile Orta Doğu’daki durumu görüştü

2025-02-04 16:07 - Dünya

Suriye'ye un ihracatının bu yıl 400 bin tona çıkması bekleniyor

2025-02-07 12:37 - Gündem

Orman köylülerinin yangınla mücadele kapasitesi güçlendiriliyor

2025-02-02 13:33 - Gündem

Santorini Adası'nda halk, tsunami riskine karşı önlem almaya başladı

2025-02-06 19:18 - Dünya

Texas'ta hükümete ait cihazlarda DeepSeek ve RedNote'un kullanımı yasaklandı

2025-02-01 11:37 - Teknoloji

Depremin merkez üssünde vefat edenlerin isimleri '04.17' panosunda yaşatılıyor

2025-02-03 01:47 - Çevre-Hayat

Ege Denizi'nde son 24 saatte 30'un üzerinde deprem meydana geldi

2025-02-02 17:57 - Gündem

Japon sanat tarihçisinden Türk-Japon dostluğuna özel defile

2025-02-07 12:28 - Magazin

İlgili Haberler

Sağlık Bakanlığı ve KKTC Sağlık Bakanlığı arasında hastane yapımına ilişkin protokol imzalandı

20:13 - Sağlık

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde robotik cerrahiyle diz protezi ameliyatı yapıldı

15:12 - Sağlık

Ergenlikte obezite kronik hastalık ve kanser riskini artırıyor

13:32 - Sağlık

Çene kemiği erimiş hastalara özel titanyum diş implantı

12:53 - Sağlık

Türk Hematoloji Derneği ve Novo Nordisk'ten, hemofili hastalarının kesintisiz tedavisi için rap

12:13 - Sağlık

Günün Manşetleri

Yemen'deki Husiler: ABD'nin Hudeyde'deki Ras İsa Limanı'na düzenlediği saldırıda

05:47 - Dünya

ABD Başkanı Trump, tarifeler konusunda Çinli yetkililerle görüştüklerini söyledi

02:37 - Dünya

Filistinli Ebu Tavile, İsrail'in Sde Teiman gözaltı merkezinde uğradığı işkenceyi anlattı

00:18 - Dünya

NYT: ABD, Suriye'deki 3 askeri üssünü kapatarak yüzlerce askerini geri çekmeye başladı

00:07 - Medya

UNICEF: Derme çatma çadırlarda çocukların yanması hepimizi temelden sarsmalı

23:57 - Dünya