?>

'Yeryüzü cenneti' Nemrut Krater Gölü sonbahar renklerine büründü

Bitlis'in Tatvan ilçesinde dünyanın ikinci, Türkiye'nin en büyük krater gölü Nemrut, sonbaharda sarı, yeşil ve kırmızının birbirinden farklı tonlarının görülebildiği muhteşem manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Bitlis
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}"Yeryüzü cenneti" Nemrut Krater Gölü sonbahar renklerine büründü Bitlis'in Tatvan ilçesinde dünyanın ikinci, Türkiye'nin en büyük krater gölü Nemrut, sonbaharda sarı, yeşil ve kırmızının birbirinden farklı tonlarının görülebildiği muhteşem manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor. Doğal güzellikleriyle kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk durağı olan 2 bin 250 rakımdaki Nemrut Krater Gölü, bünyesindeki sıcak ve soğuk gölleri, buz mağarası, buhar bacası, kuş türleri, biyoçeşitliliği, boz ayıları ve her mevsimde yansıttığı farklı güzelliklerle insanları kendine hayran bırakıyor. Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesi kapsamında "Mükemmeliyet Ödülü" alan ve "yeryüzü cenneti" olarak adlandırılan Nemrut, bugünlerde de sakinliğin ve doğanın tadını çıkarmak isteyenlerin akınına uğruyor. Sonbaharın tüm renklerinin bir arada görülebildiği Nemrut'a gelen ziyaretçiler, tabloları aratmayan eşsiz manzarayı çektikleri fotoğraflarla ölümsüzleştiriyor. ( Şener Toktaş - Anadolu Ajansı )

Doğal güzellikleriyle kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk durağı olan 2 bin 250 rakımdaki Nemrut Krater Gölü, bünyesindeki sıcak ve soğuk gölleri, buz mağarası, buhar bacası, kuş türleri, biyoçeşitliliği, boz ayıları ve her mevsimde yansıttığı farklı güzelliklerle insanları kendine hayran bırakıyor.

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesi kapsamında "Mükemmeliyet Ödülü" alan ve "yeryüzü cenneti" olarak adlandırılan Nemrut, bugünlerde de sakinliğin ve doğanın tadını çıkarmak isteyenlerin akınına uğruyor.

Sonbaharın tüm renklerinin bir arada görülebildiği Nemrut'a gelen ziyaretçiler, tabloları aratmayan eşsiz manzarayı çektikleri fotoğraflarla ölümsüzleştiriyor.

"Eşsiz bir güzellik"

Mersin'den Nemrut Krater Gölüne gelen plastik cerrahi uzmanı Vasfi Çelik, AA muhabirine, bölgeye ilk kez geldiğini ve karşılaştığı manzaraya hayran kaldığını söyledi.

Daha önce çok gelmek istediklerini ancak fırsat bulamadıklarını anlatan Çelik, "Bugün fırsat bulup geldik. Güzel bir yer. Ağaçlarda her rengin farklı tonlarını görebiliyoruz. Gölün rengi de çok güzel. Gezip görülmesi gereken bir yer." dedi.

Didim'den gelen Metin Çelik ise her yıl Nemrut'ta geldiğini belirterek, "Bitlis'in gezilecek çok yeri var. Tanıtımın artması ve yolunun yapılmasının ardından Nemrut ciddi sayıda ziyaretçi ağırlıyor. İnşallah hak ettiği yeri bulur. İnsanlar değer verip daha iyi korur. Harika bir doğası var." diye konuştu.

Diyarbakır'dan gelen Uğur Kaya da Nemrut'un doğal güzellikleri ve eşsiz manzarasıyla görülmesi gereken bir yer olduğunu belirtti.

Arkadaşlarıyla düzenledikleri gezi kapsamında Bitlis'e geldiğini anlatan Kaya, şunları söyledi:

"Buranın göz kamaştıran bir güzelliği var. Herkesin görmesini istediğim bir yer. Nemrut'un kıyısına gelmeden önce sonbaharın tüm tonlarını yolda görebiliyorsunuz. Çok güzel ve etkileyici bir yer. İlk kez geldim. Doğayı seven herkesin burayı görmesi gerekir." ifadesini kullandı.

İzmir'den gelen Pınar Sarıca, "Dünyanın ikinci büyük krater gölü. Nemrut sonbaharda harika görünüyor. Yolda gelirken ağaçlarda çok farklı renk tonlarını görebiliyorsunuz. Çok güzel bir doğası ve atmosferi var. Gelirken birçok yerde durup fotoğraf çektirdik." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Öznur Sirene: Fransa her an patlamaya hazır bir düdüklü tencere!

2020-10-04 10:01 - Özel Haber

En son Enka ve GAMA inşa etmişti... Rusya Başbakanlık binası “Beyaz Ev” yeniden tamir edilecek

2020-10-05 07:03 - Özel Haber

EREN TALHA ALTUN KİMDİR ? NERELİ ? HAYATI VE BİYOGRAFİSİ

2020-10-05 06:36 - Genel

Fed Başkanı Powell: ABD ekonomisinin toparlanması için daha fazla desteğe ihtiyacı var

2020-10-06 22:31 - Ekonomi

Ünlü Rusya uzmanı Prof. Dr. Toğrul İsmayıl'dan Ermenistan'a sert uyarı: İşgalden vazgeçin!

2020-10-04 06:57 - Özel Haber

Rekortmen milli okçu olimpiyat sporcuları yetiştiriyor

2020-10-02 16:21 - Spor

İspanyol hükümeti 3 yıllık ekonomik teşvik paketi açıkladı

2020-10-07 18:56 - Dünya

Ekonomide normalleşme adımları borsayı yukarı taşıdı

2020-10-03 14:41 - Ekonomi

Palamut fiyatlarında 'rüzgar' artışı

2020-10-07 19:16 - Ekonomi

Facebook ABD'de seçim günü sonrasında da siyasi reklamları askıya aldı

2020-10-08 05:16 - Medya

İlgili Haberler

Van'da öğrenciler yeni yapılan halı saha kirlenmesin diye ayakkabılarını çıkararak oyun oynadı

16:08 - Çevre-Hayat

Giresun'un ilk kadın ahisi mesleğini 40 yıldır sürdürüyor

15:33 - Çevre-Hayat

Tokat'ta topladığı eski eşyaları yaptırdığı odada sergiliyor

15:28 - Çevre-Hayat

Gastronomi uzmanı Ekmekçioğlu'ndan Türk-Yunan mutfağındaki yemeklerle ilgili açıklama

14:32 - Çevre-Hayat

İmece usulü yufka yapma kültürünü "gezici" tandırda yaşatıyorlar

13:42 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkmenistan'ın Bağımsızlık Günü'nü kutladı

20:08 - Siyaset

Bakan Yumaklı: Tarımsal hasılada Avrupa'da 1'inci, dünyada 9'uncu sıradayız

19:48 - Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Enflasyonu düşürmeye, bütçede disiplini sağlamaya başladık

19:37 - Ekonomi

Balıkesir 9'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı'nda F-16 hazırlık eğitimi mezuniyet töreni yapıldı

18:58 - Gündem

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta çok sayıda patlama sesi duyuldu

18:47 - Dünya