?>

'Yeryüzü cenneti' Nemrut Krater Gölü'nde normalleşme bereketi

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki, dünyanın ikinci, Türkiye'nin en büyük krater gölü olan Nemrut, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında normalleşme sürecinin başlamasıyla ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

Bitlis

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) kapsamında "Mükemmeliyet Ödülü" alan 2 bin 250 rakımlı göl, kısıtlamaların kaldırılmasının ardından doyumsuz manzarasıyla doğaseverlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden biri oldu.

Doğal güzelliklerinin yanı sıra sıcak ve soğuk gölleri, buz mağarası, buhar bacası, kuş türleri ve biyoçeşitliliği ile ilgi çeken Nemrut'a gelen doğaseverler, uzun süre sonra şehrin kalabalığından uzakta göl manzarasına karşı kamp kurmanın, gölün serin sularında kano yapmanın ve temiz havanın tadını çıkarıyor.

Arkadaşlarıyla Van'ın Erciş ilçesinden gelerek Nemrut'ta kamp yapan Ali Emrah Dağer, yaptığı açıklamada, oluşturdukları grupla bölgenin birçok yerini gezdiklerini ancak Kovid-19 tedbirleri kapsamında uzun süredir kamp etkinliği, doğa yürüyüşü ve benzeri etkinlikleri yapamadıklarını söyledi.

Kısıtlamaların kaldırılmasıyla iki gün kamp yapmak için Nemrut Krater Gölü'ne geldiklerini anlatan Dağer, "Burada trekking, kano, yürüyüş ve benzeri faaliyetlerimiz var. Yürüyüş için çok güzel rotalar var. Manzarayı görmek için mutlaka bir tırmanış yapmalısınız. Evde geçirdiğimiz süreç sona erdi ancak daha dikkatli olmamız ve korunmamız gerekiyor. Buranın ardından Erciş'teki balık bendine gideceğiz. Herkesi buraları görmeye bekliyoruz." diye konuştu.

Arkadaşlarıyla Nemrut'ta kamp yapan okul öncesi öğretmeni İsrafil Akan ise oluşturdukları grupla bölgenin güzelliklerini tanıtmak amacıyla sosyal faaliyetler yaptıklarını belirtti.

Kano, kamp, tekne turu etkinliklerine katıldıklarını dile getiren Akan, "Nemrut'ta zirve tırmanışının ardından kanolarımızı şişirerek suya açıldık. Van Gölü havzası bu tür programlara çok uygun bir yer. Biz de bunu değerlendiriyoruz. İnsanları sosyal faaliyetlerimize çekmeye çalışıyoruz. Amacımız, lise çağındaki gençleri bu tür sosyal faaliyete yönlendirip okul stresinden uzak kalmalarını sağlamak. Bu bölgenin turizme kazandırılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Bayburt'tan gelen hemşire Yasin Yıldırım ise Nemrut'ta zirve tırmanışı gerçekleştirdiklerini belirterek, herkesi bölgenin güzelliklerini görmek için kente davet etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Rusya'nın Krasnodar kentinde dev lojistik tesisi inşa edilecek

2020-06-16 00:59 - Özel Haber

FETÖ'nün sözde Mersin imamı ve il ablası yakalandı

2020-06-15 19:37 - Gündem

Mezopotamya'nın en eski buğday tohumundan 560 ton rekolte bekleniyor

2020-06-16 16:31 - Ekonomi

Konut satışında haziranda tüm zamanların rekoru bekleniyor

2020-06-15 17:12 - Ekonomi

Fatih Sultan Mehmet'in portresi Londra'da satışa çıkıyor

2020-06-16 18:42 - Kültür Sanat

Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı

2020-06-19 16:24 - Eğitim

FETÖ itirafçısı örgütün Jandarma Okullar Komutanlığı yapılanmasını anlattı

2020-06-21 15:17 - Asayiş

ABD'nin yapısal sorunu ırkçılık ve sosyoekonomik adaletsizlik

2020-06-18 14:32 - Dünya

Garanti BBVA, Cinsiyet Eşitliği Kredisi'nin ikincisini Limak ile imzaladı

2020-06-16 16:10 - Genel

Çin'de Kovid-19 aşı adayının klinik deneylerinde ikinci aşamaya geçildi

2020-06-21 19:12 - Dünya

İlgili Haberler

Depremin yıktığı mahallede yaşam yeniden başladı

14:23 - Çevre-Hayat

Hatay'ın "kardeşlik çarşısı" depremzede esnafı müşterileriyle buluşturuyor

13:57 - Çevre-Hayat

Enkazda kalanlara "ışık" olan madenciler hayat kurtaran yöntemlerini anlattı

13:53 - Çevre-Hayat

Enkazdan su borusundan kayarak kurtulan aile "yerinde dönüşüm"le yuvalarına kavuşacak

13:43 - Çevre-Hayat

Öksüz kalan torunlarına anne baba oldu

13:38 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Beyaz eşya sektörünün yurt içi satışları 10 milyon adede ulaştı

14:53 - Ekonomi

Sakarya yılın ilk ayında 441 milyon 688 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi

14:48 - Ekonomi

Dışişleri Bakanı Fidan, Cezayirli mevkidaşı Attaf ile görüştü

14:43 - Gündem

Ege Denizi'ndeki depremler sürüyor

14:38 - Gündem

Fransa, Gazze'nin üçüncü bir ülke tarafından kontrol edilmesine karşı olduğunu bildirdi

14:33 - Dünya