?>

"Yenidoğan çetesi" iddianamesi kabul edildi

Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi, 22'si tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasının 18 Kasım'da yapılmasına karar verdi.

Gündem - 4 ay önce

Istanbul

İstanbul'da, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç sağladıkları öne sürülen 22'si tutuklu 47 sanık hakkında hazırlanan iddianamede kabul edildi.

Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 1399 sayfalık iddianameye ilişkin incelemesini tamamlandı.

İddianamenin kabulüne karar veren mahkemenin tensip zaptında, duruşma günü de belirlendi. Mahkeme, davanın ilk duruşmasının 18 Kasım'da yapılmasına karar verdi.

Soruşturma

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, ölen 10 bebek "maktul", 5 kişi "müşteki", Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İstanbul İl Müdürlüğü "suçtan zarar gören", sağlık şirketleri ve hastaneler "malen sorumlu", 47 kişi de "sanık" olarak yer alıyor.

İddianamede, sanıklar Fırat Sarı ve İlker Gönen'in 10 kez "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi", "nitelikli dolandırıcılık", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve 11 kez uygulanmak üzere "resmi belgede sahtecilik" suçlarından toplamda 177 yıl 6 aydan 582 yıl 9'ar aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Sanık Gıyasettin Mert Özdemir hakkında ise "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi", "kişisel verilerin hukuka aykırı ele geçirilmesi", "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından 180 yıldan 589 yıl 9 aya kadar hapis isteniyor.

Diğer sanıklar hakkında da benzer suçlardan hapis cezaları öngörülen iddianamede, ayrıca, malen sorumlu olarak belirtilen hastaneler ve hastanelerin bağlı olduğu şirketler lehine "dolandırıcılık" suçu işlenerek maddi menfaat temin edildiğinden, tüzel kişilere özgü güvenlik tedbiri uygulanması, hastanelerin ve şirketlerin kapatılıp mal varlıklarına el konulmasına karar verilmesi talep ediliyor.

Soruşturma kapsamında, İstanbul'da 9, Tekirdağ Çorlu'da da bir hastanenin ruhsatı iptal edilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çinli şirket uzay turizmi seferinin biletlerini satışa çıkardı

2024-10-25 18:47 - Ekonomi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, apandisit rahatsızlığı nedeniyle ameliyat edildi

2024-10-25 17:02 - Spor

Gürcistan Başbakanı Kobakhidze, muhalefet ve STK'leri anayasal düzene karşı çıkmakla suçladı

2024-10-28 13:28 - Dünya

Almanya Başbakanı Scholz: AB'nin aşırı kuralları Alman ekonomisinin en önemi sorunlarından biri

2024-10-22 14:48 - Dünya

Londra'da aşırı sağcılar ile ırkçılık karşıtları karşılıklı eylem düzenledi

2024-10-26 20:03 - Dünya

İsrail askerleri işgal altındaki Batı Şeria'da en az 28 Filistinliyi gözaltına aldı

2024-10-22 12:47 - Dünya

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Eli kanlı FETÖ'yle mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz

2024-10-21 14:43 - Siyaset

Savaş ortamının Tesla'sı "Ts-2 Araç" SAHA EXPO'da tanıtıldı

2024-10-23 09:42 - Teknoloji

Süper Lig'deki "19 kulübün 9'u" PFDK'lik oldu

2024-10-22 20:32 - Spor

İspanyol futbolunda ırkçılık bu kez El Clasico'da Lamine Yamal'ı hedef aldı

2024-10-27 16:58 - Spor

İlgili Haberler

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti 2 bininci gününde

17:28 - Gündem

RTÜK Başkanı Şahin'den yayını durdurulan diziye ilişkin açıklama

17:22 - Gündem

Bursa'da dalgıçlar Marmara Denizi'ndeki yoğun müsilajı görüntüledi

16:57 - Gündem

Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya, karla mücadele çalışmalarına katıldı

16:52 - Gündem

İstanbul'da içme suyu kayıp ve kaçak oranı yüzde 18,63'e düştü

16:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti 2 bininci gününde

17:28 - Gündem

RTÜK Başkanı Şahin'den yayını durdurulan diziye ilişkin açıklama

17:22 - Gündem

Fenerbahçe'de derbi maçının hazırlıkları başladı

17:18 - Spor

Bursa'da dalgıçlar Marmara Denizi'ndeki yoğun müsilajı görüntüledi

16:57 - Gündem

Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya, karla mücadele çalışmalarına katıldı

16:52 - Gündem