?>

'Yedi Dünya, Bir Gezegen' 15 Kasım'da izleyiciyle buluşuyor

BBC Earth'in "Yedi Dünya, Bir Gezegen (Seven Worlds, One Planet)" belgesel dizisinin ilk bölümü "Antarktika"nın gala gösterimi yapıldı.

Kültür Sanat - 5 yıl önce

İstanbul

BBC Earth tarafından hazırlanan "Yedi Dünya, Bir Gezegen (Seven Worlds, One Planet)" belgesel dizisinin ilk bölümü "Antarktika" 15 Kasım'da seyirci karşısına çıkıyor.

Doğa bilimci Sir David Attenborough tarafından seslendirilen belgeselin gala gösterimi Soho House Istanbul'da gerçekleştirildi.

Gösterim sonrasında katılımcıların sorularını cevaplayan programın yapımcılarından Fredi Devas, belgeselin 41 ülke ve 92 ayrı bölgede bin 500 kişiyi geçen uluslararası bir ekip tarafından hazırlandığını söyledi.

Belgesele ilişkin bilgi veren Devas, "Bu yapım için biyolojik çeşitlilik konusunda şimdiye kadar üretilen en büyük seri diyebilirim. Belgesel renkli yaratıklardan ve nefes kesen manzaralardan çok daha fazlasını, güçlü bir mesajı özünde tutuyor." diye konuştu.

Yaklaşık 4 yıl süren çekimlerde pek çok zorlukla karşılaştıklarını vurgulayan Devas, şunları kaydetti:

"Antarktika'da 9 metre buzul deldik ve uzman dalgıçlar suya dalar gibi buzulun içerisine daldılar. Bu açıdan teknik dalış oldukça zorlayıcıydı. Dalgıçlar dakikalarca halatsız ve buzullardan dolayı sinyal alamadıkları için GPS'siz yüzmek zorunda kaldılar. Çıkışı nereden geldiklerini hatırlayarak bulmak zorunda kaldılar. Bu oldukça ürkütücüydü."

"Dünyamız çok hızlı değişiyor"

Devas, Antarktika'nın oldukça zor aynı zamanda büyüleyici bir kıta olduğunu, orada yaşanan hayvan hikayelerini belgeselin merkezine koymak istediklerini dile getirdi.

Uzak coğrafyalardaki hayatın da insanların yaptıklarından etkilendiğini vurgulayan Devas, belgeseldeki albatroslarla ilgili bölümün ortaya çıkış hikayesini anlattı.

Albatros kuşlarıyla ilgili 3 yıl önce bir bilim adamıyla uzun bir görüşme yaptığını anımsatan Devas, yakın zamanda yavruların rüzgarla yuvadan düştüklerini ve ebeveynlerinin düşen yavrularını tanımadığını duyduğunda bunun harika bir hikaye olduğunu düşündüğünü aktardı.

Devas, "Dünyamız çok hızlı değişiyor. Çekime gittiğimde ekibe anlattım, onlar için bunu yakalamak soğuk ve rüzgar nedeniyle çok zordu, fakat bunu başardılar. Yuvadan düştüklerini görmeleri onlar için de çok duygusal anlardı. Orada ne olduğunu ilk defa yakalamış olduk." şeklinde konuştu.

Her bölümde farklı bir kıta ele alınıyor

Yedi kıtayı ve bu kıtalara has hayvanların yaşantısını anlatan ve yedi bölümden oluşan "Seven Worlds, One Planet", her bölümde farklı bir kıtayı ele alıyor.

Antarktika ile başlayan, Asya, Güney Amerika, Avustralya, Avrupa, Kuzey Amerika ve Afrika ile devam eden belgesel serisi, bu coğrafyalarda yaşayan hayvanların görülmemiş hallerini izleyiciyle buluşturuyor.

Her bölümünde canlı çeşitliliğini vurgulayan, insanoğlunun hüküm sürdüğü modern dünyada hayvanların göğüs germek zorunda kaldığı mücadeleyi de anlatıyor.

"Antarktika" 15 Kasım'da seyirciyle buluşacak

Belgesel dizisinin ilk bölümü "Antarktika", 15 Kasım Cuma gecesi Digitürk, Tivibu ve D-Smart platformlarında yer alan BBC Earth kanalında izleyiciyle buluşacak.

Hikayeleri Sir David Attenborough'un anlatımı ve Hans Zimmer'in müzikleriyle harmanlayarak sunan yapımın tekrar gösterimleri ise 17 Kasım Pazar 13.15 ve 20.00 saatlerinde izlenebilecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Uzak Doğu ile Amerika'ya yeni hat müjdesi

2019-11-02 15:17 - Ekonomi

Hızlı tren kazasına ilişkin 10 kişi hakkında iddianame hazırlandı

2019-10-30 19:22 - Gündem

'1950'li yılların sineması Batı'dan kopya değil'

2019-11-04 21:52 - Kültür Sanat

Galatasaray taraftarlarından futbol takımına destek çağrısı

2019-10-31 02:32 - Spor

Curry 3 ay yok

2019-11-02 03:22 - Spor

Karadeniz’de hamsi bolluğu

2019-11-01 14:49 - Genel

Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hem kıtaları hem rayları birleştirdi

2019-10-31 15:47 - Gündem

Türkiye'den Buhara'ya charter seferleri başladı

2019-11-04 21:02 - Dünya

Başkentte 'mail order' yöntemiyle dolandırıcılık

2019-11-02 10:27 - Gündem

Lübnan'da göstericiler yeni hükümetin bir an önce kurulmasını istiyor

2019-11-04 18:52 - Dünya

İlgili Haberler

Kitap kurdu emekli öğretmen 71 yıldır okuma tutkusunu sürdürüyor

13:17 - Kültür Sanat

Çorum şehir merkezinin çehresi 'Tarihi Kent Meydanı Projesi' ile değişiyor

14:58 - Kültür Sanat

İtalya'da Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 'Renk Renk Anadolu' defilesi düzenlendi

09:28 - Kültür Sanat

Gaziantep'in geleneksel kutnu kumaşı Rusya'da tanıtıldı

08:16 - Kültür Sanat

Senegal Cumhurbaşkanı'nın eşi, TİKA'nın desteklediği el sanatları merkezini gezdi

20:07 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Emine Erdoğan: Dualarımız Filistin ile kalplerimiz her daim kardeşlerimizle

22:47 - Gündem

Türk zırhlı araçları Estonya'ya güç kattı

22:28 - Ekonomi

Irak'ta 4,8 büyüklüğünde deprem

22:22 - Dünya

Ukrayna, ABD'nin "30 günlük acil ateşkes" teklifini kabul etmeye hazır olduğunu açıkl

22:17 - Dünya

Türkiye Diyanet Vakfından Etiyopya'da 35 bin ihtiyaç sahibine ramazan yardımı

21:22 - Gündem