?>

YEDAM bağımlılıktan kurtulmak isteyenlere profesyonel ekiple destek veriyor

Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM) danışma hattı, sosyal hizmet desteği ve yüz yüze psikolojik danışmanlık hizmetleriyle bağımlılıktan kurtulmak isteyen kişilerin profesyonel ekiple yanında yer alıyor.

Sağlık - 2 gün önce

Tokat

YEDAM'lar 2015 yılından beri hizmet verirken Tokat'ta da 6 yıldır bağımlılıkla mücadele konusunda vatandaşlara hizmet sunuluyor.

Yeşilay Tokat Şube Başkanı Cihat Zülfüoğulları AA muhabirine, Tokat'ta Yeşilay Danışmanlık Merkezinde psikolog, sosyal hizmetler ve halkla ilişkiler uzmanlarından oluşan 6 kişilik ekibin görev aldığını söyledi.

YEDAM'da bireysel görüşmelerin yanı sıra bilişsel-davranışçı terapi, motivasyonel görüşme teknikleri ve farkındalık odaklı terapiler uygulandığını aktaran Zülfüoğulları, ailelere, yetişkinlere ve ergenlere özel düzenlenen grup terapiler yapıldığını belirtti.

Zülfüoğulları, "Tokat'ta arkadaşlarımızla hizmet vermekteyiz. Yeşilay bütün bağımlılıklarla mücadele eden bir sivil toplum kuruluşu. Bağımlı bireylere ve onların yakınlarına da burada biz hizmet veriyoruz. Bu kötü alışkanlıklardan kurtulması için profesyonel kadromuzla burada eğitimleri veriyoruz." dedi.

Son yıllarda bağımlılık kategorisine teknolojiyle gelen bağımlılıkların da girdiğini belirten Zülfüoğulları, "Son dönemde sanal kumar bağımlılığı konusunda danışan sayımızda artış var. Vatandaşlarımız, bizim 115 danışma hattımız var, bize ulaşıyorlar. 115'i aradığında çağrı karşılayıcılarımız vatandaşlarımız ile görüşüyorlar, onların ihtiyaçlarını belirleyerek 81 ildeki YEDAM'larda randevuları oluşturuyorlar. Oralardaki adreslere yönlendiriyorlar ve oradaki psikologlarımız, halkla ilişkiler uzmanlarımız, sosyal hizmet uzmanlarımız iş akışı çerçevesinde sürece başlıyoruz." diye konuştu.

Zülfüoğulları, şunları kaydetti:

"Bizim için en önemli şey bağımlılıkla problemleri olan vatandaşlarımıza, profesyonel ekip ve doğru yaklaşımla, hem kendisine hem de en yakın çevresine bu probleminden kurtararak yardımcı olmak. Dönem dönem bize gelen danışanlarımız veya onların yakınlarından, bu bağımlılıklarından kurtulduktan sonra yeniden doğmuş olmanın, hayatı yeniden fark etmiş olmanın o keyfini yaşadıklarında, onların yüzündeki bu güler yüzü, yeniden can bulan bu hayatları gördükçe biz de çok mutlu oluyoruz. Bağımlılıklar konusunda yeter ki bizim programımıza sadık kalırlarsa bizimle bu uyumu yakalarsalar, bu illetten, bu problemlerinden kurtulabileceklerdir çünkü kurtulan çok vatandaşımız var."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sermaye Piyasası Kurulu açıklaması

2025-03-20 00:38 - Ekonomi

Rusya Devlet Başkanı Putin ile ABD Başkanı Trump görüşmesi Rus medyasında

2025-03-19 01:11 - Özel Haber

SpaceX, casus uydusu "NROL-57"yi uzaya gönderdi

2025-03-21 12:32 - Teknoloji

Yeşilay Genel Başkanı Dinç: Gençlerimizi bağımlılıktan muhafaza etmek İçin çalışıyoruz

2025-03-19 16:48 - Sağlık

Siirt'teki 'ışık hadisesi' olumsuz hava şartları sebebiyle izlenemedi

2025-03-21 09:48 - Teknoloji

Rus Sberbank, Güney Kıbrıslı iştirakine 16,6 milyar ruble için dava açtı

2025-03-21 00:12 - Özel Haber

Türkiye’den Rusya’ya taziye

2025-03-22 16:12 - Özel Haber

Borsa güne sert düşüşle başladı

2025-03-19 10:18 - Ekonomi

Bakan Kurum, yeni konutlarına yerleşen depremzede çiftin görüntülerini paylaştı

2025-03-20 17:18 - Siyaset

Kayak merkezlerinde en fazla kar kalınlığı 137 santimetreyle Ergan'da ölçüldü

2025-03-20 14:33 - Magazin

İlgili Haberler

Hava kirliliğinin beyin sağlığını bozarak yaşlanmayı hızlandırabildiği ortaya kondu

15:47 - Sağlık

SGK'nin geri ödeme listesine 5'i kanser ilacı 16 ilaç daha alındı

11:27 - Sağlık

Ani hava değişimi hastalıklara davetiye çıkarıyor

18:12 - Sağlık

Acil Obstetrik Bakım Eğitimleri ile anne ölümlerinin azaltılması hedefleniyor

12:22 - Sağlık

Antalya Şehir Hastanesi bölgenin sağlık hizmeti ihtiyacında önemli rol oynuyor

12:13 - Sağlık

Günün Manşetleri

İletişim Başkanı Altun'dan CHP Genel Başkanı Özel'in boykot çağrısına tepki

00:37 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Balkanlar'ın birliğe, beraberliğe, istikrara, refaha ihtiyacı

23:48 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Olmayan bir seçim sanki gündemmiş gibi bir algı oluşturuldu

23:43 - Gündem

RTÜK, kurum ile yöneticilerini hedef alan tehdit ve hakaretlere ilişkin suç duyurusunda bulunacak

23:38 - Gündem

İstanbul'daki gösterilerde suça karışan 172 şüpheli tutuklandı

23:33 - Gündem