?>

YDA Center'a Avrupa'dan "ofis mimarisi" ödülü

- YDA Center İş ve Yaşam Merkezi, Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nde "en iyi ofis mimarisi" dalında ödül aldı

Genel - 7 yıl önce

ANKARA (AA) - YDA Center İş ve Yaşam Merkezi, Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nde (European Property Awards) "en iyi ofis mimarisi" dalında ödüle layık görüldü.

YDA Group'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, firma tarafından hayata geçirilen ve Yazgan Mimarlıkça tasarlanan YDA Center İş ve Yaşam Merkezi Projesi, mimari alanında üçüncü ödülünü aldı.

YDA Center, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nin Avrupa ayağı olan Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nden "en iyi ofis mimarisi" dalında ödülle döndü.

Londra'da düzenlenen törende ödülü, YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, Yazgan Mimarlık Kurucu Ortağı Kerem Yazgan ve YDA Group iştirakleri Yönetim Kurulu Üyesi Melikhan Cüneyt Arslan aldı.

Projenin mimarı Kerem Yazgan, YDA Center'ın, Ankara'nın merkezindeki en önemli ana arterlerden Eskişehir yolunda bulunduğunu anımsatarak, yapının kentsel plaza, high-flat ofis, park alanı ve bu elemanları birbirine bağlayan kentsel boşluklardan oluştuğunu belirtti.

Yazgan, "YDA Center, modern bir mimari bakış açısıyla başkentin kalbinde oluşturulan kentsel plazayla birlikte yükseliyor. Boşluklarla şekillenen high-flat ofis ve park alanlarıyla hem yakın çevresine hem de şehre görsel olarak açılıyor. Projenin kentsel mimarisiyle sadece bir iş merkezi değil, mekansal, görsel ve sosyal anlamda Ankara'da yılın her günü yaşanacak bir merkez, canlı bir kent mekanı yaratılıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Projenin sosyal boyutuna da dikkati çeken Yazgan, şunları kaydetti:

"YDA Center; kentsel plaza, farklı kotlarda avlular ve bu avluları bağlayan sokakların açıldığı, insanlara farklı alternatif yürüyüş yolları, vistalar, platformlar, çekim noktaları sunuyor. Metro ve Ankaray istasyonuyla ticari alanlar, kafeler, restoranlar, ofis girişleri ve peyzaj alanlarını birbirine bağlayan sosyal bir kent mekanı. Proje, güneyinde bağımsız bir parselde, yaklaşık 13 bin metrekare peyzaj alanında restoran, kafe ve çok amaçlı etkinlik alanıyla kapalı bir otopark barındırıyor. Yoğunluğun olduğu Çukurambar'da kentsel plazayla nefes alma mekanları yaratacak ve tüm bölgeye hizmet edecek bir kent parkı bulunuyor. YDA Center'ın en yüksek noktasında ise kent panoramasına her yönden hakim, Ankara'nın sosyal hayatında ayrıcalık yaratacak bir çatı restoran yer alıyor. YDA Center, hem mimarisiyle hem de kent yaşamına katkılarıyla rakipsiz bir proje olarak hayata geçiyor."

YDA Center, daha önce de "Sign of the City Awards 2016"da en iyi ofis kategorisinde "premium proje" seçilirken, bu yıl mimarlık dünyasının en prestijli etkinliklerinden biri olan Dünya Mimarlık Festivali kapsamında "office-future" kategorisinde finalde yarıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

FETÖ'nün ilk kumpas davasında yarın karar bekleniyor

2017-11-02 19:14 - Genel

Koçtaş ve Onaranlar Kulübü iş birliği

2017-10-31 15:12 - Genel

Dünyaca ünlü kot markalarının kumaşları İSKO'dan

2017-11-01 13:43 - Ekonomi

"Fiziki şube ile dijital şube birleşmeli"

2017-11-02 17:34 - Ekonomi

CHP’li vekil gizemli kazı alanına yine giremedi

2017-10-31 20:12 - Gündem

Hubble teleskobu öte-gezegen keşfetti

2017-10-27 17:47 - Teknoloji

'İlk galibiyetimizi almak istiyoruz'

2017-11-01 21:32 - Spor

YDA Center'a Avrupa'dan "ofis mimarisi" ödülü

2017-11-03 15:20 - Genel

Supersport'ta şampiyonluk düğümü Katar'da çözülecek

2017-11-02 17:47 - Spor

'ByLock' kullanan 40 eski polise tutuklama kararı verildi

2017-11-02 06:32 - Gündem

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Galatasaray, savunma oyuncusu Victor Nelsson'u Roma'ya kiraladı

01:32 - Spor

MGK Genel Sekreterliği'ne, AFAD Başkanı Okay Memiş atandı

01:27 - Gündem

Ege Denizi'nde 4,7 büyüklüğünde üç deprem gerçekleşti

00:32 - Gündem

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Goma'yı ele geçiren M23 isyancıları ateşkes ilan etti

00:02 - Dünya

Çin: Çin'in Panama Kanalı'nı yönettiği iddiaları tamamen asılsız

23:57 - Dünya