?>

Yaşından çok madalyası var

Gaziantep'te yaşayan 13 yaşındaki İlayda Aynur Girgin, 2 yıl önce başladığı atletizmde büyük başarılar elde etti.

Spor - 7 yıl önce

GAZİANTEP - Feride Pelin İnal

Okul seçmelerinde keşfedilmesinin ardından atletizme başlayan İlayda Aynur Girgin, 2'si Türkiye şampiyonluğu olmak üzere 19 madalya kazandı.

İlayda Aynur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, antrenörünün kendisini okul seçmelerinde keşfettiğini belirterek, en büyük hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Azmi ve hırsı sayesinde kısa zamanda büyük başarılar elde ettiğine dikkati çeken İlayda Aynur Girgin, şunları kaydetti:

"Antrenörüm Aynur Erdoğan'ın da üzerimde çok büyük emeği var. Beni o yetiştirdi. 2 yıldır atletizm yapıyorum. 1500 ve 800 metrede Türkiye birinciliklerim olmak üzere toplam 19 madalyam var. 'Bu kadar kısa sürede nasıl başarılı olduğumu' soruyorlar. Bazı sporcular çok çabuk gelişiyormuş. Haftanın 6 günü antrenman yapıyorum. Çok çalışıyorum. Milli atlet Tuğba Güvenç'i kendime örnek alıyorum. Hedeflerimi yüksek tutuyorum. Ben yapıyorsam yaşıtlarımda yapabilir. Onlara pes etmeden rakiplerinin üstüne gitme tavsiyesinde bulunabilirim. İleride olimpiyat şampiyonu olup, Türkiye'yi en iyi yerlerde temsil etmek istiyorum. Evde madalyalarımı görenler şampiyon diye takılıyorlar. Daha çok madalya beklediklerini söylüyorlar."

"İlayda rol model oldu"

Antrenör Aynur Erdoğan ise İlayda'yı yarışmalara hazırlamak için seçtiğinde çok tepkiler aldığını anlatarak, minik atletin başarılı olmasını kimsenin beklemediğini belirtti.

Sporcusunun çok azimli olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Hiçbir şekilde antrenmanlarını aksatmadı. Ne söylediysem harfiyen yerine getirdi. Çok azimli ve hırslıydı. Bu onu başarıya götüren ilk basamak oldu. Türkiye şampiyonluklarını devam ettirerek, ülkemizi yurt dışında temsil etmesini istiyorum. İlayda başarısıyla rol model oldu. Okulda çok popüler. Rakipleri sürekli onu takip ediyor. İnşallah daha da başarılı olacak." ifadelerini kullandı.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Derbi maçtan notlar

2017-12-02 22:51 - Spor

Ömer Faruk Kavurmacı hakim karşısında

2017-12-06 14:17 - Gündem

Milliler 'görme engelliler' için sahaya çıktı

2017-12-04 23:02 - Spor

On binlerce Filistinli Kudüs için meydanlara döküldü

2017-12-07 10:32 - Dünya

Bursaspor 3 puanı 3 golle aldı

2017-12-03 19:33 - Spor

Arap Parlementerler Birliği'nden 'Kudüs' kararı

2017-12-06 05:32 - Dünya

Hobisini kazanca dönüştürdü

2017-12-04 18:19 - Genel

ICTY'den eski Hırvat generalin ölümüyle ilgili araştırma

2017-12-02 01:12 - Dünya

Ahmet Nur Çebi: '6-0, 7-0 bitebilirdi'

2017-12-03 02:02 - Spor

Engellerini 'altın'a çevirdiler

2017-12-02 15:04 - Ekonomi

İlgili Haberler

Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselen 8 takım belli oldu

01:58 - Spor

Real Madrid, PSG ve PSV, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:53 - Spor

Real Madrid ve PSG, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:17 - Spor

Galatasaray ve başkanı Dursun Özbek, PFDK'ye sevk edildi

00:18 - Spor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho: Önemli olan yarınki maç ve gitmemiz gereken uzun bir yol var

21:07 - Spor

Günün Manşetleri

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya

Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselen 8 takım belli oldu

01:58 - Spor

Real Madrid, PSG ve PSV, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:53 - Spor

ABD'de Pentagon'un bütçesinde 5 yılda yüzde 8'lik kesinti yapılması talimatı

01:37 - Dünya