?>

'YaşaTIR' kanser hastalarına umut için yola çıktı

"Çukur" dizisi ve Kansersiz Yaşam Derneğinin "Çukur'da Umut Var-Umut Yaşatır" sloganıyla düzenlediği sosyal sorumluluk projesi kapsamında "YaşaTIR" adıyla hazırlanan 80 kişilik mobil eğitim tırı yola çıktı.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

İstanbul

Büyük bir hayran kitlesine sahip olan "Çukur" dizisi ve Kansersiz Yaşam Derneğinin "Çukur'da Umut Var-Umut Yaşatır" sloganıyla düzenlediği sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırlanan mobil eğitim tırı yola çıktı.

"YaşaTIR" adıyla hazırlanan 80 kişilik tırın tanıtımı, "Çukur" oyuncularının katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında yapıldı.

Türk Kızılay'ın proje ortağı olduğu tır, İstanbul'da Eminönü ve Üsküdar'ın ardından, Adana, Osmaniye ve Gaziantep'e gidecek.

Daha sonra farklı şehirlere de uğrayacak tırda hem kan bağışı ve donörlük konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılacak hem de kan ve donör bağışları toplanacak.

Kanser hastalığının önlenmesi, erken teşhisin önemi, eğitim ve tarama amacıyla tasarlanan YaşaTIR, doğal afet durumlarında da ihtiyaçlara yönelik olarak kurtarma ve yardım amaçlı kullanılacak.

"Yapılması gereken her şeyi yapacağız"

Dernek Başkanı Dida Didem Kaymaz, Balat'ta gerçekleştirilen basın toplantısında yaptığı konuşmada, geçen sezon "Çukur" dizisi ile "Çukur'da Umut Var" diyerek bir yolculuğa çıktıklarını ve çok güzel bir aile olduklarını belirterek, "Proje ortağımız Kızılay'la birlikte çıkacağımız bu yolculukta kan ve kök hücre bağışı toplayacağız. Sonrasında da taranmasıyla ilgili arkasında durarak yapılması gereken her şeyi yapacağız." dedi.

Hastalara umut olma isteğini her zaman taşıdıklarına dikkati çeken Kaymaz, kanser konusunda farkındalık oluşturmak adına çıktıkları yolda hiç durmayacaklarını ve bu işe yolda da sahip çıkacaklarını dile getirdi.

Çukur Dizisi İdari Yapımcı Yamaç Okur, çok mutlu olduklarının altını çizerek, "Sosyal sorumluluk projelerinde genellikle bir işe başlanır, bağış toplanır ama sonucunu görmek zor olur. Kansersiz Yaşam Derneği, Show TV, Çukur, örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Her şeyden önce farkındalık çok önemli." diye konuştu.

"Hastaların morale ihtiyacı var"

"Çukur" oyuncularından Salih Kalyon, şunları kaydetti:

"Çocukluğumuzda hep 'Karnı ağrıyordu öldü, midesi bulanıyordu hiçbir şeyi yoktu öldü.' gibi cümleleri duyuyorduk. Bütün bunlar, günümüzde görüyoruz ki çağımızın hastalığı kansermiş.

Bunun mücadelesini veren bütün kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Bir nebze olsun, çam sakızı çoban armağanı bizim de küçücük bir katkımız oluyorsa ne mutlu bize."

Oyuncu Kadir Çermik de projenin önemine değinerek, "Çok önemli bir şey var, erken teşhis ve kök hücre. Buralarda bütün halkımızın daha duyarlı olmasını ve elinden gelenin en iyisini yapmasını istiyoruz." ifadesini kullandı.

Oyuncu Cihangir Ceyhan ise yakınlarını kanserden kaybetmiş biri olarak kanser hastalarını hastanede ziyaret ettiğini, morale ihtiyacı olan kanser hastalarının herkes tarafından ziyaret edilmesi gerektiğini aktardı.

Basın toplantısına, Kansersiz Yaşam Derneği Asbaşkanı Zeynep Yılmaz ile Mustafa Kırantepe ve Aytaç Uşun gibi "Çukur"un diğer oyuncularıyla Kızılay yetkilileri de katıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Terör mağduru Diyarbakırlı Ahsen tekvandoda başarıya ulaştı

2019-09-29 16:07 - Çevre-Hayat

Başparmakları olmayan Batuhan bebek destek bekliyor

2019-09-28 18:37 - Çevre-Hayat

Milli judocular Brezilya yolcusu

2019-10-03 14:12 - Spor

'Yazıcıoğlu'nun adının Gazze'de yaşatılması bizleri memnun etti'

2019-10-02 19:57 - Siyaset

Ege Üniversitesi Hastanesi yerinde yenilenecek

2019-09-29 13:22 - Gündem

'Firdevs yeni yüzüyle hayatın içinde olacak'

2019-10-02 15:07 - Çevre-Hayat

Uçaklarda 'hava polisi' dönemi başlıyor

2019-10-01 10:42 - Gündem

Venezuela'dan BM'ye çağrı

2019-10-03 17:37 - Dünya

Nef'ten toplam 368 milyon TL tahvil ödemesi

2019-10-03 12:45 - Genel

Fransa’nın eski Cumhurbaşkanı Chirac için cenaze töreni

2019-09-30 18:52 - Dünya

İlgili Haberler

Düzce'de gençler polislerle kartopu oynadı

17:33 - Çevre-Hayat

Trabzon'da yiyecek arayan kurt ve çakal kameralara yansıdı

17:27 - Çevre-Hayat

Arjantin'deki Sarandi Nehri'nin renginin kırmızıya dönmesi endişeye yol açtı

17:08 - Çevre-Hayat

Giresun'da kadın besici devlet desteğiyle sürü sahibi oldu

14:18 - Çevre-Hayat

Tekirdağ'da pazar tezgahlarından çıkan atıklar organik gübreye dönüşüyor

14:13 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İsrail'in Tammun'a yönelik saldırıları tarım ve hayvancılık sektöründe büyük kayıplara yol açtı

18:47 - Ekonomi

Putin, Rus hükümetine enflasyonu düşürme talimatı verdi

18:43 - Dünya

AB, ABD'nin tarifesine sert karşılık verecek

18:37 - Dünya

Tesla satışları Avrupa'da sert fren yaptı

18:27 - Ekonomi

Almanya'nın ihracatı 2024'te de geriledi

18:23 - Ekonomi