?>

'Yaşanabilir Türkiye'nin anahtarı sürdürülebilir çevredir'

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Pektaş, "Yaşanabilir bir Türkiye ve dünyanın anahtarı, sürdürülebilir çevredir." dedi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

TBMM

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş, Türkiye'nin uluslararası anlaşmalarda sorumluluğunun gereğini her zaman yerine getirdiğini belirterek, "Yaşanabilir bir Türkiye ve dünyanın anahtarı, sürdürülebilir çevredir." ifadesini kullandı.

Pektaş, yaptığı yazılı açıklamada, BM'nin, 1972 yılında 5 Haziran'ın "Dünya Çevre Günü" olmasını kararlaştırdığını belirtti.

O tarihten bu yana çevre meselelerine kamuoyunun dikkatini çekmek ve farkındalığı artırmak için Dünya Çevre Günü'nün çeşitli etkinliklerle kutlandığını kaydeden Pektaş, çevre kirliliğinin, son dönemlerde küresel bir problem haline geldiğine dikkati çekti.

Türkiye'de de sanayileşme ve artan şehirleşmeyle çevre problemlerinin hissedilmeye başlandığını bildiren Pektaş, bir süre sonra da bu çevre sorunlarının insan sağlığını tehdit eden bir boyuta ulaştığına dikkati çekti.

Türkiye'nin, çevre konusuna doğrudan anayasasında yer veren birkaç ülkeden biri olduğunu vurgulayan Pektaş, "Son 14 yılda yapılan hizmetlerde çevre hassasiyetinin daha çok gözetildiğini, uluslararası anlamda çalışmaların sıklaştığını söylemek mümkündür." değerlendirmesinde bulundu.

Dünyanın, iklim değişikliğiyle mücadelede yeni bir döneme girmek üzere olduğunu ifade eden Pektaş, Türkiye'nin, 2020 yılından sonra dünyanın iklim değişikliğiyle mücadelesinde yeni yol haritasını belirleyecek Paris Antlaşması'na 22 Nisan 2016'da imza attığını da belirtti.

Pektaş, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki çalışmalarda da çevresel hassasiyetler gözetilerek hizmete devam edileceğine inancımız tam. Yaşanabilir bir Türkiye ve dünyanın anahtarı, sürdürülebilir çevredir." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Hüseyin Gazi Kaykı

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Turkcell'in milyar dolarlık İrancell davasında esasa geçiliyor

2017-06-01 17:28 - Ekonomi

Kılıçdaroğlu ve Akşener iftarda bir araya geldi

2017-06-02 02:35 - Politika

FETÖ'nün İstanbul'daki 'ana darbe' davasını şehit yakınları ve gaziler de izliyor

2017-05-31 18:49 - Genel

'Cemaatten ayrılırsan ihanet etmiş sayılıyorsun'

2017-05-31 03:07 - Gündem

TEOG'da birincilik haberini hayvan otlatırken aldı

2017-05-31 21:47 - Çevre-Hayat

JÖAK'daki darbe teşebbüsüne ilişkin iddianame tamamlandı

2017-05-31 20:22 - Gündem

Darbe girişimi sanığı Hakan Evrim'in çelişkili ifadeleri

2017-05-30 13:55 - Genel

Aynı okuldan 12 TEOG birincisi çıktı

2017-06-02 20:52 - Eğitim

'İl Başkanlığını almak üzereyiz' mesajını sehven atmış

2017-06-01 20:52 - Gündem

Juventus ile Real Madrid'in Avrupa'da 19. randevusu

2017-06-02 18:07 - Spor

İlgili Haberler

İstanbul'da kar yağışı aralıklarla devam ediyor

04:27 - Gündem

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler anılıyor

04:22 - Gündem

Kartalkaya'daki otel yangınına ilişkin gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı

02:18 - Gündem

Kahramanmaraş'ta depremzedeler kaybettikleri yakınlarını andı

02:13 - Gündem

Bursa Deniz Otobüslerinin yarınki 8 seferi iptal edildi

01:03 - Gündem

Günün Manşetleri

İstanbul'da kar yağışı aralıklarla devam ediyor

04:27 - Gündem

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler anılıyor

04:22 - Gündem

Kartalkaya'daki otel yangınına ilişkin gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı

02:18 - Gündem

Kahramanmaraş'ta depremzedeler kaybettikleri yakınlarını andı

02:13 - Gündem

ABD Savunma Bakanı Hegseth: Başkan Trump, Gazze konusunda kalıpların dışında düşünmeye hazır

02:07 - Dünya