?>

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk temel Üsküdar Salacak'ta atıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, vatandaşlara toplam 1,5 milyon lira destek sağlanan "Yarısı Bizden Kampanyası"nın Üsküdar Salacak'ta başladığını bildirdi.

Gündem - 11 ay önce

Ankara

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'un kentsel dönüşümünde yol haritasını açıkladığı kampanya ile olası Marmara depremi riskine karşı İstanbul'un afetlere dirençli hale getirilmesi hedefleniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamında, devletin verdiği 1,5 milyon liralık destekle yapılacak evlerin ilk temeli Üsküdar'ın Salacak Mahallesi'nde atıldı.

Yarısı Bizden Kampanyası'na müracaat eden ve başvuruları onaylanan Şüküre Başkan, Hayrullah Başkan ve Mesut Uçar, devletin verdiği 700 bin lira hibe, 700 bin lira kredi ve 100 bin lira tahliye desteği ile Üsküdar ilçesi Salacak Mahallesi'ndeki binalarının temelini atarak inşaata başladı.

Kampanyadan faydalanan ve Salacak Mahallesi'nde yaşayan Hayrullah Başkan, binalarının çok eski olduğunu ve çürümeye başladığını ifade etti.

Kampanyayı duyar duymaz hemen müracaatta bulunduklarını belirten Başkan, "Başvurumuz kabul oldu. İstanbul'da ilk desteği alan yer biziz. Çok mutluyuz. Yarısı Bizden Kampanyası bizim için çok iyi oldu. Emeği geçenlere, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına çok teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Devletin hibe ve kredi desteği verdiği kampanyaya dahil olmaktan duyduğu mutluluğu vurgulayan Mesut Uçar da 1990'dan bu yana Salacak Mahallesi'nde oturduğunu anlatarak, "Buradan ayrılmak istemiyorum. Kampanya sayesinde artık içimiz rahat." ifadesini kullandı.

"İstanbul'umuzu güvenli hale getirmek için kaybedecek vaktimiz yok"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Yarısı Bizden Kampanyası kapsamında İstanbul'da ilk evlerin temellerinin atıldığını ve inşaatların da hızla yükseldiğini bildirdi.

Özhaseki, açıklamasında şunları kaydetti:

"Devletimizin sağladığı 1,5 milyon lira destek ile Üsküdar Salacak Mahallesi'nde evlerini dönüştürmeye başlayan Şüküre ve Hayrullah Başkan ile Mesut Uçar kardeşlerimizin evlerinin yapımı hızla sürüyor, kısa sürede bitirecekler inşallah. İstanbul'umuzu güvenli hale getirmek için kaybedecek vaktimiz yok. Biz hazırız, 'Yarısı Bizden' desteğimiz hazır. Vatandaşlarımızın yanındayız, evlerimizin yapımını bir an evvel başlatalım. İstanbul'umuzu sağlam ve güvenli yuvalarla Türkiye Yüzyılı'nın yıldızı yapmak için canla başla, omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gümüşhane'de üniversite öğrencilerinin engelliler için geliştirdiği mobil uygulamaya ödül

2024-03-23 16:07 - Teknoloji

Deprem bölgesinde kurası çekilen konut sayısı 76 bine ulaştı

2024-03-19 16:02 - Gündem

Son şampiyon Halkbank, Kupa Voley'de iddialı

2024-03-25 10:58 - Spor

Marmara mermeri 38 ülkeye ihraç ediliyor

2024-03-23 13:07 - Ekonomi

Yeryüzü Doktorları Derneğinden 'Hayat Kurtarılmaya Aç' kampanyasına destek çağrısı

2024-03-21 11:58 - İslam-Hayat - Şaban 1446

Kızlarını okutan baba, köydeki diğer ailelere de örnek oldu

2024-03-20 12:23 - Çevre-Hayat

KDP, 10 Haziran'daki IKBY milletvekili seçimlerine katılmayacaklarını açıkladı

2024-03-18 15:17 - Dünya

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayaydın, Bodrum'da kadınlarla bir araya geldi

2024-03-19 12:42 - Siyaset

ABD'de mortgage faizleri yüzde 7'ye yaklaştı, başvurular azaldı

2024-03-20 16:37 - Dünya

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan ABD, Rusya ve Çin'e "Gazze" tepkisi

2024-03-23 08:33 - Dünya

İlgili Haberler

Bodrum'da kıyı bölgesine "mobil siren sistemi" konuşlandırıldı

19:32 - Gündem

Balıkesir'in bazı ilçeleri ile Marmaris ve Fethiye'de deniz suyu çekildi

18:38 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya'da Petronas İkiz Kulelerini ziyaret etti

18:13 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultan 2'nci Abdülhamid Han'ı ölümünün 107'nci yılında andı

18:07 - Gündem

Marmaris ve Fethiye'de deniz suyu çekildi

17:42 - Gündem

Günün Manşetleri

Fitch: ABD'de tüketim dirençli ancak politika belirsizlikleri risk oluşturuyor

01:17 - Dünya

Hırvatistan'da Ara Güler'in fotoğraflarından oluşan sergi açıldı

01:13 - Kültür Sanat

Avusturya'nın başkenti Viyana’da 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' temalı panel düzenlendi

01:07 - Dünya

İsrail işgal atındaki Batı Şeria'da 10 evi yıktı

00:38 - Dünya

Fransa ve Çin, yapay zekanın küresel yönetiminde daha fazla rol üstlenmek istiyor

00:33 - Dünya