Türkiye Vodafone Vakfı, gelecek bir yılda 81 ilde 100 bin çocuğa daha kodlama eğitimi vermeyi hedefliyor.
Türkiye Vodafone Vakfı açıklamasına göre, Toplumsal değişim ve gelişimin öncüsü olma hedefiyle faaliyet gösteren Türkiye Vodafone Vakfı, dijital geleceğe hazır nesiller yetiştirilmesi hedefiyle Habitat Derneği işbirliğiyle hayata geçirdiği "Yarını Kodlayanlar" projesini geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya devam ediyor.
Türkiye Vodafone Vakfı, proje kapsamında Ağustos 2016’dan bu yana 60 ilde 43 bini aşkın çocuğa ulaştı.
Türkiye Vodafone Vakfı, projenin 4'üncü yılında, iki büyük işbirliğine de imza atacak. Eğitici eğitimlerine Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerini de dahil eden Vakıf, dünyanın en büyük eğitim platformlarından The Clubhouse Network ile işbirliği yaparak 14-17 yaş arasındaki gençlere Yapay Zeka eğitimleri verecek. Böylece, bir yandan kodlama eğitimlerini tüm Türkiye’de yaygınlaştırırken, bir yandan da belli illerde fiziksel eğitim lokasyonlarıyla eğitimlere derinlik katarak içeriklerini zenginleştirecek.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, Türkiye Vodafone Vakfı olarak, tüketen değil, üreten bir nesil istediklerini belirtti. 'Yarını Kodlayanlar' projesiyle çocukları kod yazmaya özendirerek geleceğin teknoloji üretenleri olmalarını hedeflediklerini aktaran Süel, bugüne kadar 60 ilde 43 bini aşkın çocuğa kodlama öğrettiklerini bildirdi.
Projenin çocuklarda önemli ve olumlu yönde değişimler yarattığını görmekten mutluluk duyduklarını dile getiren Süel, şunları kaydetti:
"Projemizin sosyal etki sonuçlarına göre, kodlama mantığının gerçek hayat problemlerini çözerken kullanılabileceğini düşündüğünü belirtenlerin oranı yüzde 53. Yüzde 76'sı ise ileride yazılım geliştirmeyi düşünüyor. Aldığımız bu sonuçlarla, projemizin 4’üncü yılında kodlama eğitimlerimizi tüm illere götürüyoruz. Önümüzdeki bir yılda 81 ilde 100 bin çocuğa daha kodlama eğitimi vermeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde ayrıca, çocuklarımızın dijital yetkinliklerinin artırılması, vakfımızın ana misyonu olmaya devam edecek.
Bu çerçevede, bir yandan projemizi tüm Türkiye'de yaygınlaştırırken, bir yandan da belli illerde derinlik katarak eğitim içeriklerimizi zenginleştiriyoruz. Bu kapsamda, iki büyük işbirliğine imza atıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerine kodlama eğitimi veriyoruz ve The Clubhouse Network işbirliğiyle yeni eğitim modülleri ekliyoruz. Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında çocuklarımızı dijital geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz."
Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Civan Sözkesen de Habitat Derneği olarak, 25 yıldır toplumsal dönüşüm ve bilişim odaklı kalkınma alanlarında çalışmalar yürüttüklerini belirtti.
‘Yarını Kodlayanlar’ ile dijital dönüşümlerini çocuklar aracılığıyla gerçekleştirmek istediklerini belirten Sözkesen, "21. yüzyıl becerisi olarak adlandırılan tasarım odaklı düşünme, yaratıcılık, kolektif çalışma gibi becerileri kodlama eğitimlerimizle destekliyoruz. Çocuklara aktardığımız eğitim içeriklerimizi her sene güncelleyerek, onların içinde bulundukları dönem itibarıyla en ihtiyacı oldukları içerikleri geliştiriyoruz. Projemizin 4. döneminde dijital dünyada dominant hale gelen yapay zeka ve uygulamaları konusunda eğitim vermeyi hedefliyoruz. Habitat Derneği olarak, 81 ilde gönüllü eğitmenlerimizle her bölgeden, her kültürden ve her dilden çocuğumuza eğitimlerimizi aktarmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA . dikGAZETE.com