?>

Yarım kalan üniversite hayalini oğluyla aynı fakültede gerçekleştiriyor

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi 48 yaşındaki Sinan Şahinöz ile oğlu birinci sınıf öğrencisi Yusuf Arda Şahinöz, eğitim hayatlarını birlikte sürdürmenin mutluluğunu yaşıyor.

Çevre-Hayat - 5 ay önce

Gümüşhane

Sinan Şahinöz, 1995'te Azerbaycan Teknik Üniversitesi Bakü Tıp Fakültesini birinci sınıfta ekonomik nedenlerle bırakmak zorunda kaldı.

Memleketinde uzun yıllardır pestil, köme tesisi işleten Şahinöz, üniversite hayalini gerçekleştirmek için 3 yıl önce sınavı kazanarak Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümüne kaydoldu.

Sinan Şahinöz'ün 18 yaşındaki oğlu Yusuf Arda Şahinöz de bu yıl aynı bölümü tercih ederek üniversite eğitimine başladı.

Üçüncü sınıf öğrencisi 48 yaşındaki Sinan Şahinöz, AA muhabirine, oğlunun ticaret yapmak istediğini, ticaretin de iyi bir eğitimden geçtiğini söyledi.

Mesleği dolayısıyla sık sık farklı yerleri ziyaret ettiğini belirten Şahinöz, "Kendimi yetiştirdim, çok gezdim ancak eğitim çok farklı bir şey. Bunu görsellikle değil de bilen insanlardan dinlemek daha başka. Bu yüzden halkla ilişkiler bölümüne geldim." dedi.

Oğlunun, pestil, köme işini devam ettirmeyi hedeflediğini anlatan Şahinöz, "Oğlumun özellikle bu bölüme gelmesini istedim çünkü oğlum ticaret yapmak istiyor. Ticaret eğitimle başlar. Biz bir şekilde görerek öğrendik ama şimdi her şey teknoloji ile beraber gidiyor." diye konuştu.

Şahinöz, notlarını dikkatli alarak dersleri iyi takip ettiğini belirterek, "Tuttuğum notlar ve anlattıklarımla beraber oğlumun başaracağına inanıyorum. Hocaların anlattığı bilgileri de kendisi öğrenecek." ifadelerini kullandı.

Geçmişte üniversite eğitimini yarıda bıraktığını dile getiren Şahinöz, "İçimde bir ukde kaldı. 'Okul sıralarında mürekkep yalayacağım, dirsek çürüteceğim' dedim, o yüzden buradayım." dedi.

"Babamın notlarından yararlanıyorum"

Kendisinin birinci, babasının ise üçüncü sınıf öğrencisi olduğunu anımsatan Yusuf Arda Şahinöz de "Babamın notlarından yararlanıyorum. Evde de bir rekabet ortamı oluşuyor, babamı geçmek istiyorum. Ödevlerde birbirimize yardımcı oluyoruz." dedi.

Şahinöz, mezun olunca aile işini devam ettirmek istediğini belirterek, "Halkla ilişkiler ve tanıtım bölümünün getirileriyle birlikte kendi işimle alakalı web sitesi, pazarlama ve sunum gibi alanlarda kendimi geliştirmek istiyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Avrupa futbolunda "büyük maç" haftası

2024-10-25 13:32 - Spor

ABD Savunma Bakanı Austin, Ukrayna'da

2024-10-21 15:37 - Dünya

Derinkuyu Yeraltı Şehri’nde 5 bin yıllık kenevir izleri -Dr. Erdem Ulaş yazdı-

2024-10-24 21:02 - En Son Yazılar

Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, 34. Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Konferansı'nda konuştu

2024-10-28 00:52 - Dünya

Gazze'de İsrail saldırının ardından 5 gün enkaz altında kalan Filistinli kadın kurtarıldı

2024-10-21 22:28 - Dünya

Devlet korumasındaki kızlar Türkiye Ragbi Şampiyonluğu için mücadele edecek

2024-10-21 13:57 - Spor

Yargıtay üyesi Celal Albay, YSK üyeliğine seçildi

2024-10-21 16:15 - Gündem

Bitkisel üretimin tarla ürünlerinde azalacağı, meyve ve sebzede artacağı tahmin edildi

2024-10-25 14:08 - Ekonomi

Dünya Bankasından Türkiye'deki 4 projeye 1,9 milyar dolarlık finansman

2024-10-23 09:18 - Ekonomi

MİT, terör örgütü PKK/KCK'nın sözde sorumlularından Serkan Nazlier'i etkisiz hale getirdi

2024-10-24 15:38 - Gündem

İlgili Haberler

Tarım ve Orman Bakanlığı, Ramazan denetimlerinde 366,5 milyon lira ceza uyguladı

09:32 - Çevre-Hayat

Sıcaklığın artmasıyla buzla kaplı Kura Nehri çözüldü

16:57 - Çevre-Hayat

Şahin Bey, şehit edilişinin 105. yıl dönümünde anıldı

16:53 - Çevre-Hayat

Trabzon ilkbaharın gelmesiyle renklendi

15:52 - Çevre-Hayat

Erzurum'da üniversite öğrencileri 7 yıldır çocukları bayramlıklarla sevindiriyor

13:18 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Trump, tarifeler konusunda anlaşmaya açık olduğuna işaret etti

09:33 - Dünya

Viyana Yunus Emre Enstitüsü'nde 'Ramazan Sevinci' başlıklı iftar programı düzenlendi

09:33 - İslam-Hayat - Ramazan 1446

Elektrik santrallerine 1,21 milyar liralık kapasite mekanizması desteği

09:33 - Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Ramazan denetimlerinde 366,5 milyon lira ceza uyguladı

09:32 - Çevre-Hayat

Türkiye, kentsel arama kurtarma alanındaki tecrübelerini Moldova'ya aktarmaya devam ediyor

09:29 - Gündem