?>

Yardıma gittiği deprem bölgesinde 29 yıl sonra asker arkadaşını buldu

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'a gelen Akın Özdemir, 29 yılın ardından afetzede olan asker arkadaşıyla bir araya geldi.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Adıyaman

Depremlerin ardından Türkiye'nin dört bir yanından yardım elini uzatan belediyelerden Ordu'nun Kabadüz Belediyesi de gıda, yakacak, temel ihtiyaçlar başta olmak üzere kente destek verdi.

Yardım çalışmalarına katılmak üzere Adıyaman'a gelen 50 yaşındaki Özdemir de Edirne'de birlikte askerlik yaptığı 50 yaşındaki Cemal Daşdelen'i bulmak için araştırma yaptı.

Özdemir, bir yakını aracılığıyla 29 yıl sonra asker arkadaşına ulaşmayı başardı.

Musalla Mahallesi'nde hasar gören evlerinin karşısında ailesiyle çadırda kalan Daşdelen'i bulan Özdemir, arkadaşına her konuda destek olmaya çalışıyor.

Personeli olduğu Kabadüz Belediyesinin kentteki yardım faaliyetlerine katılan Akın Özdemir, AA muhabirine, yaşanan deprem sonrası Adıyaman'a geldiğini söyledi.

Burada yaşadığını bildiği ancak yıllardır görmediği asker arkadaşını bulmak istediğini belirten Özdemir, "Yemek dağıtırken çadırın orada bir akrabasına denk geldim. Telefon numarasına ulaştım. Kendisini aradım ve sonra 29 yıl sonra buluştuk. Elimizden gelen yardımı etmeye çalışacağız." dedi.

Buluşmalarının ardından bir araya gelerek sohbet ettiklerini anlatan Özdemir, "Çay içiyoruz ve eski anıları tazeliyoruz. 29 yıl kendisini sosyal medyada ve eski ev telefonundan da bulamadım. Bir tesadüf oldu. Buluşmamıza bu deprem bir vesile oldu." diye konuştu.

İki çocuk babası Cemal Daşdelen ise bir felaket yaşadıklarını, depremden sonra da çadırda yaşamaya başladıklarını dile getirdi.

Arkadaşıyla 29 yıl sonra bir vesileyle buluştuklarına dikkati çeken Daşdelen, "Bana çok fazla yardımı oldu. Her akşam arayıp, 'Bir eksiğiniz var mı?' diye soruyor. Böyle bir anı beklemiyordum. Benim için sürpriz oldu. Bir deprem vesilesiyle yeniden buluştuk." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

SPK, ilk halka arzlarda bireysel yatırımcıları eşitledi

2023-03-31 00:58 - Ekonomi

Depremde üç çocuğunu kaybeden baba, anılarının bulunduğu mahalleyi terk etmiyor

2023-03-30 14:43 - Çevre-Hayat

Brent petrolün varil fiyatı 78,54 dolar

2023-03-31 10:17 - Ekonomi

Avrupa şampiyonu muaythai sporcusu Elmas Başoğlu'nun yeni hedefi dünya şampiyonluğu

2023-03-30 12:53 - Spor

Belçika'da çalışanların "fişi çekme" hakkı başladı

2023-04-01 12:52 - Dünya

Ermeni çetelerin 1918'de katlettiği Azerbaycanlılar anılıyor

2023-03-31 12:52 - Dünya

Hollanda, Ukrayna'ya savaş uçağı göndermeye açık

2023-03-28 12:44 - Dünya

Bilim insanları beyindeki 'iç pusula'nın nasıl çalıştığını tespit etti

2023-03-31 15:52 - Teknoloji

Sırtına bağladığı kutudaki su kaplumbağalarını Türkiye'ye sokmaya çalışan kişi sınırda yakalandı

2023-03-28 12:38 - Asayiş

Bulgaristan'daki Türklere 2 Nisan'daki seçimlerde "birlikte hareket edin" çağrıs

2023-03-30 12:02 - Dünya

İlgili Haberler

Kadın jandarmalar araçları ceza için değil hemcinslerine karanfil vermek için durdurdu

11:18 - Çevre-Hayat

Sarıalan Yaylası'nda menderesler karların erimesiyle suyla doldu

10:57 - Çevre-Hayat

Gazze'deki balıkçılar, yaşama mücadelesi için geleneksel yöntemlerle balık avlıyor

20:17 - Çevre-Hayat

79 yaşındaki emekli orman mühendisi "yeşil vatan" için çalışmayı sürdürüyor

17:38 - Çevre-Hayat

Atık suyun deşarj edildiği İzmir Körfezi'nde suyun rengi değişti

17:23 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Fenerbahçe'nin Rangers maçı kamp kadrosu belli oldu

11:22 - Spor

Fenerbahçe, Avrupa'da 286. maçını oynayacak

11:17 - Spor

Ardahan'da dondurucu soğukların etkisi sürüyor

11:08 - Gündem

Beyaz Saray: Kanada'nın Ontario eyaletinin, ABD'ye elektriği kesmesinin ciddi sonuçları ol

11:03 - Dünya

İsrail ordusu, Batı Şeria'nın Kalkilya kentinde Filistinlilere ait evi havaya uçurdu

10:58 - Dünya