Yapay zeka ve derin öğrenmenin devrim yaratacağı yönelik alanlar listesine tıbbi görüntülemeyi de eklememiz gerekiyor. Infervision adlı Çinli bir girişim, X-Ray ve BT taramaları için akıllı yazılımının Çin'deki 20 hastanede yapılan denemeler ile 200.000'den fazla tarama yaptığını açıkladı.
Teknoloji sayesinde tıpta yeni bir "mucize" daha!
Yeni bir sentetik implant, kemik iliği transplantasyonunun olumsuz yan etkilerini ortadan...
Üç kat daha hızlı tarama
Sistem erken evre akciğer kanseri taramasında kullanılıyor. Çin'in Toutiao haber sitesine göre, Infervision sistemi radyologların CT taramalarını üç katı kadar hızlandırıyor ve yanlış yapılan kanser teşhis oranını yüzde 50 azaltıyor. Saniyede 100'den fazla yüksek tanımlı Dicom medikal görüntüsü tarayabiliyor. Geçen yıl kurulumundan bu yana yaklaşık 100.000 adet CT taraması ve 100.000 adet röntgen çekimi gerçekleştirdi.
Neden yapay zekaya ihtiyaç var?
Çin'de yaklaşık her yıl yaklaşık 600.000 kişi akciğer kanserinden ölmektedir. Çin’de hava kirliliği ve sigara içime zinciriyle önde gelen ölüm nedeni olan akciğer kanseri vakalarının 2020 yılına kadar yıllık 800.000 vakaya ulaşması bekleniyor.
Şirket, amacının doktor ve radyologların işlerini ellerinden almak olmadığını, tam aksine artan iş yüklerinde onlara yardım olmak olduğunu belirtiyor. Weixin'e göre Çin'de tıbbi görüntüleme verileri miktarı yılda yüzde 30 oranında artarken radyolog sayısı yüzde 4.1 oranında artarak 14 saati aşan çalışma sürelerine neden oluyor.
::
SDN'den...
dikGAZETE.com