'Yapay resif çalışmaları dalış turizmine katkı sağlıyor'

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Özen, "Donanımlı dalış anlamında ülkemiz bir turizm cenneti. Eski gemilerin, tankların, uçakların su altına indirilmesi dalış turizmine katkı sağlaması adına olumlu işler." dedi.

Spor - 5 yıl önce

Bartın

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Şahin Özen, Türkiye'nin dalış turizmi cenneti olduğunu belirterek, "Eski gemilerin, tankların, uçakların su altına indirilmesi; su altı canlılığına, görselliğine, dalış turizmine katkı sağlaması adına olumlu işler. En son Saros Körfezi'nde büyük bir uçak su altına indirildi. Bu tür yapay resif çalışmaları, dalış turizmine büyük katkı sağlıyor." dedi.

Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışma, rekreasyonel ve turizm amaçlı farklı spor branşlarını bünyelerinde barındırdıklarını, bu alanda dünya çapında 3 konfederasyonla iş birliği içerisinde çalıştıklarını söyledi.

Ülkede su altı spor branşlarının paletli yüzme, su altı hokeyi, su altı ragbisi, zıpkınla balık avı, su altı görüntüleme, serbest dalış gibi dallarla yaygınlaştığını ve uluslararası alanda da Türkiye'nin temsil edildiğini aktaran Özen, şöyle devam etti:

"Geçen Avrupa Şampiyonası'nda paletli yüzmede 6'sı altın olmak üzere 14 madalya aldık. Önümüzdeki hafta paletli yüzmede Yunanistan'da Dünya Şampiyonası'na katılacağız. Orada da finalde yüzebilecek sporcularımız var. Yine ülkemizde Serbest Dalış Avrupa Şampiyonası'nı icra edeceğiz, orada da çok iyi genç sporculara sahibiz. Yine zıpkınla balık avında ülkemizi yurt dışında dünya 4'üncülüğüne taşıdık.

Su altı hokeyinde Avrupa ve dünya şampiyonu olmuş takımlarımız var. Su altı ragbisinde geçen yıl kadınlarımız dünya şampiyonu, 21 yaş altı erkeklerimiz dünya 3'üncüsü oldu. Su altı sporlarında ülkemizi başarıyla temsil ediyoruz. Bu başarı grafiğini, bayrağı her geçen yıl yukarıda tutmak, kürsüde kalabilmek adına yeni projeler üretiyor ve genç sporcularımıza yatırım yapıyoruz."

Özen, gelecek aylarda da ülkeye milli takımların başarı haberleriyle dönmeyi umut ettiklerini dile getirerek, "İnşallah onların başarılarıyla milletimizi, ülkemizi, ulusumuzu gururlandırırız. Amacımız; sporcularımızı, gençlerimizi su altı sporlarına yönlendirmek ve su altı sporlarını Türkiye'nin her yanında yaygınlaştırmak ve ülkemizi uluslararası alanda büyük başarılarla en iyi şekilde temsil edebilmek." diye konuştu.

"Türkiye dalış turizmi cenneti"

TSSF Başkanı Özen, Türkiye'nin dalış turizmi cenneti olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Su altı turizminin de canlanması adına son yıllarda güzel işler oluyor. Özellikle su altı görseli oluşturmak adına su altı yapay resif çalışmaları devam ediyor. Eski gemilerin, tankların, uçakların su altına indirilmesi; su altı canlılığına, görselliğine, dalış turizmine katkı sağlaması adına olumlu işler.

Yine en son Saros Körfezi'nde büyük bir uçak su altına indirildi. Bu, dalıcılarımız için güzel bir görsel oluşturacaktır. Yine oradaki canlılık, dalıcıların ilgisini çekecektir. Bu tür yapay resif çalışmaları, dalış turizmine büyük katkı sağlıyor.

Bu anlamda da her geçen gün dalış yapan turist sayısında artan bir ivme var, amacımız bunu daha da çoğaltmak. Sadece deniz, kum ve güneş değil, su altı güzelliklerini de görmek adına ülkemize turist gelmesi için su altı turizmine katkımız devam edecek."

Özellikle Avrupalı ve Rus turistlerin Türkiye'deki su altı turizmine ilgi gösterdiğine dikkati çeken Özen, Türkiye'yi Rus ve Ukraynalı turistlerin günlük dalışlar için, Alman, Hollandalı, İngiliz ve Avusturyalı dalıcıların da profesyonel dalış için tercih ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi kimdir?

2019-06-17 23:02 - Dünya

Marka değerini en çok artıran şirket Koçtaş

2019-06-14 17:15 - Genel

Bu ilçede imal edilen 'patpat'lar pek çok kentte kullanılıyor

2019-06-12 15:57 - Ekonomi

Hudayinabit bir kalem erbabı: Peyami Safa

2019-06-14 19:02 - Kültür Sanat

Süper Enduro'da sezon açıldı

2019-06-17 01:12 - Spor

Malatya'da ehliyetsiz sürücü kaza yaptı: 1 yaralı

2019-06-17 11:42 - Asayiş

Adnan Menderes Arapça ezan yasağının kaldırılmasının yıl dönümünde anıldı

2019-06-16 21:37 - Gündem

"Her yakalanan bir gram uyuşturucu PKK’ya vurulan darbedir"

2019-06-13 16:57 - Politika

BJK kongre üyesi Abdullah Baysal’ın kazada ölümü kamerada

2019-06-15 13:22 - Asayiş

Rus Büyükelçi Erkhov’dan S-400 açıklaması

2019-06-13 00:10 - Politika

İlgili Haberler

Kırkpınar Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek altın kemeri kuşandı

21:32 - Spor

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Yusuf Can Zeybek kazandı

20:28 - Spor

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Yusuf Can Zeybek kazandı

20:22 - Spor

Milli yüzücü Berke Saka, Paris 2024 kotası aldı

20:07 - Spor

F1 Büyük Britanya Grand Prix'sini Hamilton kazandı

19:28 - Spor

Günün Manşetleri

Kırkpınar Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek altın kemeri kuşandı

21:32 - Spor

Nepal'de muson yağmurlarının yol açtığı afet ve kazalarda 62 kişi öldü

21:23 - Dünya

İran seçim sonuçları… -E. Yarbay Halil Mert yazdı-

21:12 - En Son Yazılar

Bakan Kurum, Hatay'da koordinasyon toplantılarına katıldı

20:42 - Gündem

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Yusuf Can Zeybek kazandı

20:28 - Spor