?>

Yabancı dil öğretmenleri hizmet içi eğitimde buluştu

Her fırsatta yabancı dil eğitiminin öneminin altını çizen Bahçeşehir Okulları, bünyesine yeni katılacak yabancı dil öğretmenleriyle düzenlediği çalıştayda bir araya geldi.

Eğitim - 8 yıl önce

Bahçeşehir Okulları Halkalı kampüsünde gerçekleşen ve bir hafta sürecek olan Yabancı Diller eğitimi Türkiye genelindeki tüm kampüslerden gelen 600’ün üzerinde İngilizce, Almanca, Fransızca ve İspanyolca öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleşiyor Çalıştayda "Differentiated Instruction in a Foreign Language" (Yabancı Dilde Farklılaştırılmış Eğitim) ve "Assessment and Evaluation" (Ölçme ve Değerlendirme) konuları mercek altına alınıyor.

Dünya çapında değerli yazar ve eğitmenlerin yer aldığı çalıştaylar hakkında bilgi veren Bahçeşehir Okulları Yabancı Diller Direktörü İpek Bulduk Cooley, "Çalıştayımız yıllardır geleneksel hale geldi. Her sene Ağustos ayında göreve yeni başlayan öğretmenlerimizle Halkalı'daki kampüsümüzde buluşuyoruz. Öğretmenlerimiz Türkiye'nin dört bir yanından geliyorlar. Çok fazla kampüsümüz var. Hepsi ayrı bir değer ve bu değerleri bir arada topluyoruz. Amerika, İngiltere, Güney Afrika ve Avusturalya'dan da hocalarımız var. Hep birlikte bütün senenin hazırlıklarını ve ön eğitimlerini yapıyoruz. Öğretmenlerimiz bir hafta boyunca bizimle birlikte oluyorlar. Sandra Page gibi dünyaca bilinen farklılaştırılmış eğitim uzmanlarından eğitim alıyorlar. Bu hafta bitince önümüzdeki pazartesi gününden itibaren de bölge toplantılarımız başlayacak. Bu sefer de eski ve yeni eğitimcilerimizi bir araya getireceğiz. Bölge toplantılarımız Adana, Ankara, Samsun, Bursa, Antalya, İzmir gibi illerde çok efektif ve renkli geçecek" ifadelerini kullandı.

Yabancı dil öğrenmenin özgürleşmek olduğunu da ifade eden İpek Bulduk Cooley, "Hayatta alabileceğiniz en iyi elektronik alet veya çevirmen hiçbir şekilde sizi anlatamayacaktır. Yabancı dil kendinizi ifade edebilme, hiç kimsenin yardımı olmadan anlayabilme sanatıdır. Bunun için çok önemlidir. Çocuklarımıza da bizim bu özgürlüğü vermemiz gerekir" diye konuştu.  

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bimeks 139. mağazasını Biga'da açtı

2016-08-17 16:32 - Ekonomi

Zafer Nadal-Bellucci ikilisinin

2016-08-13 08:17 - Spor

Bartın'da mahsur kalan 82 kişi kurtarıldı

2016-08-14 14:02 - Gündem

Sabahın ilk ışıklarına kadar sahnede kaldı

2016-08-13 17:52 - Magazin

Gazetecilerin gözünden Marmara Depremi

2016-08-16 17:47 - Gündem

Başbakan Yıldırım: Kafamıza göre iş yapmak yok

2016-08-10 23:17 - Siyaset

'Şimdi sırada lig var'

2016-08-14 18:32 - Gündem

AK Parti, kuruluşunun 15. yıl dönümünü kutluyor! işte 15 yılın özeti

2016-08-13 13:48 - Siyaset

'Terör örgütleri eş zamanlı olarak Türkiye'ye saldırıyor'

2016-08-14 14:37 - Gündem

Ünlü tenor Hakan Aysev evlendi

2016-08-12 16:47 - Magazin

İlgili Haberler

Okullarda yarıyıl tatili sonrası ilk ders zili çaldı

10:52 - Eğitim

KDK aracılığıyla okuldaki ders saati kısaltıldı

11:15 - Eğitim

Van'da okullar yarıyıl tatilinde yükümlülerin emeğiyle yenilendi

13:02 - Eğitim

Antalya yarıyıl tatilinde okulların eğitim kamplarına ev sahipliği yapıyor

19:07 - Eğitim

Kayseri'de meslek liseleri 5 yılda 141 milyon lira ciro elde etti

13:18 - Eğitim

Günün Manşetleri

Ege Denizi'nde 4,7 büyüklüğünde üç deprem gerçekleşti

00:32 - Gündem

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Goma'yı ele geçiren M23 isyancıları ateşkes ilan etti

00:02 - Dünya

Çin: Çin'in Panama Kanalı'nı yönettiği iddiaları tamamen asılsız

23:57 - Dünya

Michy Batshuayi, Eintracht Frankfurt'a transfer oldu

23:53 - Spor

AB liderleri: Ek gümrük vergileri ABD'nin de zararına olur

23:37 - Ekonomi