Bu yıl tanıttığı Xiaomi Mi 5 ile piyasaya bomba gibi bir giriş yapan Çin'li akıllı telefon üreticisi Mi 5'in güncellenmiş versiyonu Mi 5s ile başarısını bir adım daha öteye taşımaya hazırlanıyor. Söylentilere göre Mi 5s basınca duyarlı ekran ve ultrasonik parmak izi sensörü ile piyasaya çıkacak.
Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, Mi 5 adını verdiği yeni amiral gemisi akıllı telefonunu MWC 2016'da tanıtmıştı. Yüksek performans ve uygun fiyatı sayesinde adından sıkça söz ettiren Xiaomi'nin yeni amiral gemisi modelinde üç farklı seçenek sunuluyor ve tüm versiyonlarda Qualcomm'un yeni nesil yonga seti Snapdragon 820 kullanılıyor.
Standart versiyonda 1.8 GHz'de çalışan işlemci ve 3 GB'lık RAM yer alıyor. Öte yandan yüksek performanslı versiyon ise 2.15 GHz'lik işlemci ve 3 GB RAM ile birlikte sunuluyor. Ek olarak en tepe seviyesi model ise 2.15 GHz'de çalışan işlemci ve 4 GB RAM ile beraber geliyor. Her üç modelde de 5.15 inç'lik Full HD (1920 x 1080 piksel) çözünürlüğe sahip ekran yer alıyor. Dahili depolama tarafında ise 32 GB ya da 64 GB seçenekleri sunuluyor. Yeni telefonda 16 MP'lik arka kamera bulunuyor. Bu arka kamera, 4 eksenli olarak optik görüntü sabitleme teknolojisi destekliyor. Kameranın en önemli özelliklerinden birisi, özellikle son dönemlerin üst seviye akıllı telefonlarında karşımıza sıkça çıkmaya başlayan 4K video çekimi. Telefonun önünde de 4 MP'lik ikinci kamera bulunuyor.
Bu günlerde Mi 5'in güncel sürümünü tanıtmaya hazırlanan Xiaomi yeni cihazında basınca duyarlı ekran kullanacak. iPhone 6S ile hayatımıza giren 3D touch adı verilen bu teknoloji Android platformu ile iyiden iyiye bütünleşmeye başlıyor. Bir diğer yenilik de ultrasonik parmak izi sensörü. CES 2016'da tanıtılan bu yeni parmak izi sensörü altyapısı güvenliği ileri bir boyuta taşıyor.
Tarayıcı üzerinde parmağınızı kaydırmaya gerek yok, aynı kapasitif parmak izi okuyucularda olduğu gibi parmağınızı dokundurmanız yetiyor. Parmak izinizi tam anlamıyla alabilmek için donanım bir aktarıcı ve alıcı içermekte. Her parmakta farklı olan girinti ve çıkıntıların yanında nabız da tarayıcıya aktarılıyor. Elbette bunları algılamak için donanımda yer alan bir mikrofon ya da benzeri bir şey yok. Bunun yerine yer alan bir sensör ultrasonik dalgaların sıklığını ve yoğunluğunu algılıyor. Bu sayede zamanla parmak izi verileriniz daha da artıyor ve taranan parmağın 3D halinin yeniden üretilmesine dahi imkan sağlıyor.
Bu özellik sayesinde parmak izi sensörüne ayrılmış bir alan taşımaya gerek kalmıyor ve cihazın yapısı ile bütünleşik halde kullanılabiliyor. Görünen o ki Xiaomi şovunu büyüterek sürdürmeye kararlı. Xiaomi Mi 5s hakkında siz ne düşünüyorsunuz?
SCROLl
dikgazete.com