İSTANBUL (AA) - Türkiye İş Bankası'nın ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programı'na 6 girişimci kabul edildi.
Türkiye İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre,Türkiye İş Bankası'nın ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programı'nın yeni girişimleri seçildi.
Girişimciliğin en önemli merkezlerinden Kolektif House Levent bünyesinde Ömer Erkmen'in baş mentorluğunda ve girişimlere yatırım yapan, hızlandırıcı destek veren Hackquarters ekibinin koordinasyonunda yürütülen programa başvurular, workup.ist'te yer alan chatbot aracılığıyla alındı. 2 bin 100'ün üzerinde başvurunun yapıldığı Workup'ta, ilk değerlendirmeler sonucunda birebir görüşmeye uygun bulunan girişimler, sunum yapmak üzere Kolektif House'a davet edildi.
- Programa 6 girişim kabul edildi
Workup ekibi, program girişimleri, program mezunları ve mentorların da katıldığı sunum günlerinde ön elemeyi geçen 20 girişim faaliyet alanlarını, takımlarını, hedeflerini, çözmeyi planladıkları problemleri ve programdan beklentilerini paylaştılar. Tüm Workup ailesinin katıldığı oylama sonucunda, en çok oy alan 6 girişim programa kabul edildi.
24 Kasım 2017 tarihinde gerçekleşen ilk Demo Day ile mezun olan girişimlerden Boostfy ve E-Kira'nın kurucu ortakları Buğra Kaan Ayaz ve Berkay Yavuz da program mentorları arasına katıldı. Ayaz ve Yavuz, Workup programında geçirdikleri 6 aylık süreçte edindikleri bilgi ve deneyimleri yeni girişimler ile paylaşarak, Workup kültürünün devam etmesine katkı sağladılar.
Programa seçilen girişimler, 6 ay süresince alanında uzman kişiler ve banka yöneticilerinden düzenli şekilde mentorluk desteği alacaklar. Girişimler programda iş fikri geliştirme, yalın girişimcilik metotları, araştırma ve müşteri geliştirme, ekip kurma ve yönetme, hukuk, finans ve muhasebe, sunum teknikleri, satış ve pazarlama, devlet hibeleri ve teknik konularda ücretsiz danışmanlık hizmetine erişecekler.
Aynı zamanda birer Kolektif House üyesi olan girişimler, Kolektif House'un sunduğu tüm etkinliklere katılım, ayrıcalıklardan yararlanma ve networking yapma fırsatı da bulacaklar. Bunların yanı sıra İş Bankası ve iştirakleri ile iş birliği yapma, müşteri ve geniş iş ortağı ağına erişim imkanına da sahip olacaklar.
Programa workup.ist üzerinden sürekli olarak başvuru yapılabilir. İhtiyaç oldukça yapılan başvurular değerlendirilerek, programa yeni girişimler kabul edilecek.
Workup'a seçilen 6 yeni girişim ve faaliyet alanları şöyle:
Coingo, Crypto paralardaki olağan dışı hareketleri kullanıcılarına haber veren bir chatbot. Pacer, şirketler için çalışan eğitimlerinin yönetilmesi ve kurumlar için eğitim ve topluluk yönetimi uygulaması. KolayFit, spor eğitmenleri ile potansiyel müşterileri buluşturan pazar yeri platformu. Leafinbox, şirketler için e-imza destekli elektronik belge yönetimi platformu. Tarlamvar, insanları ağaç sahibi yapan, bu ağacın gelişimini platform üzerinden takip ettikleri ve hasat zamanı kendi ağacının ürünleriyle buluşturdukları, çiftçiyi kalkındıran sosyal girişim. Glamy, Kullanıcıların birbirlerine kıyafet, ayakkabı veya aksesuar kiralamasını sağlayan P2P pazar yeri platformu.