?>

VSY Biotechnology TÜBİTAK ile yeni projeye başlıyor

- VSY Biotechnology tarafından Sanayi Yenilik Ağ Mekanizması Birinci Faz Çağrısı kapsamında, başvurusu gerçekleştirilen yeni göz içi lens geliştirme ve üretimi projesi, TÜBİTAK tarafından onaylandı

Genel - 5 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Sanayi Yenilik Ağ Mekanizması (SAYEM) Birinci Faz Çağrısı kapsamında, VSY Biotechnology tarafından başvurusu gerçekleştirilen yeni göz içi lens geliştirme ve üretimi projesi, TÜBİTAK tarafından onaylandı.

VSY Biotechnology açıklamasına göre, SAYEM Birinci Faz Çağrısı kapsamında, yüksek katma değerli ürün veya ürün grubu geliştirilmesi amacıyla oluşturularak TÜBİTAK’a başvurusu yapılan projeler arasından VSY Biotechnology’nin "Ön Yüklü Enjektör Sistemi İle Entegre, Yeni Nesil Yüksek Stabilizasyona Sahip Sinüzodial Optik Tasarımlı Hidrofobik Göz İçi Lensi Geliştirilmesi ve Üretimi" çalışması onaylandı.

Proje kapsamında, ön yüklü kullanıma hazır enjektör sistemi ile entegre, yüksek stabilizasyona sahip sinuzoidal optik tasarımlı hidrofobik göz içi lensinin ticari olarak üretilmesine yönelik yol haritasının oluşturulması planlanıyor.

Prototip çalışmaları tamamlanmış olan ürünün temelini; teknoloji hazırlık seviyesi 5 olan yeni nesil hidrofobik lens formülasyonu, patent başvuruları yapılmış optik tasarımı ve ön yüklü enjektör sistemi oluşturuyor. Hedeflenen ürün, temel eczacılık ürünleri kategorisinde yer alan bir biyouyumlu malzemeden yapılacak.

- SAYEM cari açığın azaltılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor

Açıklamada verilen bilgilere göre, SAYEM Programı’nın birinci fazında, teknoloji seviyesi yüksek ürün tanımlanmasına sahip olan ürünün geliştirilebilmesi için gerekli ihtiyaçların belirlenmesi, yenilik ağının yönetim modelinin oluşturulması, projenin risk analiz çalışmalarının gerçekleştirilmesi, fikri ve sınai mülkiyet haklarının bir protokol altında toplanması hedefleniyor.

Faz sonunda ise İkinci fazda sunulacak projelerin içeriğinin ve kapsamının planlanarak yol haritasına eklenmesi öngörülüyor.

VSY Biotechnology’nin proje ortakları arasında, Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM), Boğaziçi Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi yer alıyor.

SAYEM, Ar-Ge ve yenilik faaliyetlerinin yüksek katma değerli ürün veya ürün grubuna dönüştürülmesi, yüksek teknolojili ürün veya ürün grubunun geliştirilmesi ve ihracattaki yüksek teknolojili ürün payının artırılarak cari açığın azaltılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Fizik dünyasının evrensel değeri: Feza Gürsey

2019-04-13 16:52 - Teknoloji

Nişantaşı Üniversitesinden, gastronomi ve mutfak sanatları eğitimi

2019-04-09 13:11 - Genel

Torunları Milli Mücadele kahramanı Mareşal Fevzi Çakmak'ı anlattı

2019-04-10 19:47 - Gündem

Kaplumbağa 'Tuki' 99 yaşına girdi

2019-04-13 18:22 - Çevre-Hayat

Çamaşır kurutma makinesine kapılan genç kız hayatını kaybetti

2019-04-13 16:32 - Asayiş

'Kültür yılında Türkiye'nin Japonya'da tanınırlığını arttırmak istiyoruz'

2019-04-12 14:37 - Dünya

Atiker Konyaspor’da DG Sivasspor mesaisi sürdü

2019-04-10 21:08 - Spor

Yeni seçilen meclis üyesi vefat etti

2019-04-09 22:02 - Gündem

Otomobil pikaba çarptı: 1 ölü, 5 yaralı

2019-04-12 16:12 - Asayiş

ABD savaş gemisi Çanakkale Boğazı’ndan geçti

2019-04-14 17:06 - Gündem

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Ürdün, Lübnan'daki vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri çağrısı yaptı

01:42 - Dünya

Galatasaray teknik direktör Okan Buruk: Çok önemli bir galibiyet aldık

01:18 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 79. Genel Kuruluna katılmak üzere ABD'ye geldi

01:03 - Dünya

İsrail’in Gazze’nin çeşitli noktalarındaki saldırılarında 43 Filistinli öldü

00:47 - Dünya

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Acun Ilıcalı: Bir mağlubiyetle şampiyonluk kaybedilmiyor

00:38 - Spor