Vodafone Grubu, Türkiye’de de 4G konusunda iddialı. Dijital bağlantılı Türkiye için teknoloji yatırımlarına hız veren Vodafone Türkiye, dijitalleşmenin yeni sayfası olarak gördüğü 4G’de küresel deneyimini Türkiye’ye taşımaya hazırlanıyor.
Vodafone Türkiye, 4G hizmetinde de iddialı. Dijital bağlantılı Türkiye için teknoloji yatırımlarına hız veren Vodafone Türkiye, dijitalleşmenin yeni sayfası olarak gördüğü 4G’de küresel deneyimini Türkiye’ye taşımaya hazırlanıyor. Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, bugün açıklanan 4G ihale sürecini değerlendirerek şirketin 4G hazırlıklarına ilişkin bilgi verdi. 4G’yi dijitalleşmenin yeni sayfası olarak gördüklerini belirten Öğüt, küresel pazarda 4G’ye tüm operatörlerden önce geçtiklerini söyleyerek, 4G teknolojisi ve uygulamaları konusunda iddialı olduklarına dikkat çekti. Öğüt, tüketiciye en kaliteli hizmeti sunmalarını sağlayacak en uygun frekansa talip olduklarının altını çizdi.
Vodafone Grubu’nun dünyada 4G’nin lider operatörü olduğunu belirten Öğüt, şöyle devam etti:“Vodafone olarak, dünyada en çok ülkede kendi markasıyla 4G hizmeti sunan operatörüz. Bu bizi aynı zamanda dünyada en çok ülkede 4G tecrübesi ve altyapısı olan operatör yapıyor. Grubumuz, dünyada 4G teknolojisini yaratan ve bu teknolojiye yön verenler arasında yer alıyor. 30 yıllık tecrübesiyle tüm dünyada 2G ve 3G’de olduğu gibi 4G teknolojisinin de hayata geçmesinde önemli bir rol üstlenen Grubumuz hâlihazırda 18 ülkede 4G hizmeti sunuyor. Bu emsalsiz deneyim ve bilgi birikimi sayesinde bugün faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerde en iyi ve en kaliteli 4G hizmetini verebiliyoruz. Tüketici ne ister, bu istek en kusursuz biçimde nasıl karşılanır, en iyi deneyim nasıl sağlanır, hepsini çok iyi biliyoruz”.
4G ihale sürecinin başlatılması dolayısıyla düzenlenen basın toplantısı sonrasında değerlendirme yapan Öğüt, “4G teknolojisinin kullanılacağı başlıca bantlar olan 800, 1800 ve 2600 MHz frekanslarında ihale sonunda operatörlerin toplamda birbirine yakın bir kaynağa sahip olacağı anlaşılıyor. Bunu da etkin rekabet adına olumlu buluyoruz. Günümüzde 2G ve 3G için kullanılan, 4G için henüz kullanılmayan 900 MHz bandında asimetrik bir paylaşımın olduğunu görüyor, burada bir operatörün diğer operatörlere ek yatırım maliyeti yaratmayacağı bir politikanın uygulanması gerektiğini düşünüyoruz. 4G hizmetinin dünya standartlarında, sürdürülebilir ve etkin olarakverilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin ihaleden önce yapılmasına dair olumlu beklentimiz var”.
Türkiye’nin 2015 başından bu yana gün saydığı 4G için Vodafone Türkiye olarak Kasım 2013’ten bu yana gün saydıklarına dikkat çeken Öğüt, önümüzdeki 5 yıllık süreci kapsayan Dijital Dönüşüm Hareketi’nin ana eksenini 4G’nin oluşturduğunu söyledi. Öğüt şöyle konuştu: “Vodafone Türkiye olarak, lisans verilmeye başlandığında 4G’ye geçmeye ve en ileri 4G teknolojisini sunmaya hazırız. Bakanlığımızın açıkladığı takvimi memnuniyetle karşıladık. Vodafone olarak, tüketiciye en kaliteli hizmeti sunmamızı sağlayacak en uygun frekansa talibiz”.
“4G TÜRKİYE İÇİN BİR FIRSAT”
Öğüt, mobil genişbant teknolojilerin son halkasını oluşturan 4G’nin Türkiye ekonomisine de önemli katkıları olacağına dikkat çekerek, “4G Türkiye için bir fırsat. Biz bu fırsatı yaklaşık 1,5 yıldır dijital dönüşümü konuştuğumuz her platformda dile getirdik, getirmeye devam ediyoruz. Bugün genişbant teknolojiler, sağlıktan tarıma, finanstan eğitime, her alanda yenilikçi hizmetler sunarak, yatay kestiği sektörlerde sağladığı verimlilik artışıyla tüm dünyada ekonomik büyümenin lokomotifi oluyor. Kalkınma Bakanlığımızın Bilgi Toplumu Stratejisi Eylem Planı’nda yer alan Makro Ekonomik Projeksiyonlar ve Fırsatlar Raporu’na göre Türkiye’de 10 yılda yapılacak her 1 TL’lik bilgi işlem yatırımının Gayri Safi Yurtiçi Hâsıla’da 3,6 TL’ye kadar artış sağlayacağı tahmin ediliyor. Bu öngörünün hayata geçmesinde 4G hizmeti de önemli rol oynayacak. Önümüzdeki süreçte 4G dijitalleşmenin, dijitalleşme de ekonomik kalkınmanın ana unsuru olacak” dedi.
dikGAZETE -