?>

Vodafone, dijitallesmeyi memleket meselesi olarak görüyor

Vodafone Türkiye CEO'su Aksoy, " Dijitalleşmeyi bir memleket meselesi olarak görüyoruz." dedi.

Genel - 4 yıl önce

İstanbul

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Engin Aksoy, fiber altyapının yaygınlaşması ve sabit pazarda rekabetin gelişmesinin Türkiye'nin dijitalleşmesinde hayati rol oynadığını belirterek, "Vodafone olarak, hem sabit hem mobil pazarda altyapı paylaşımına, yatırımları hızlandıracak ve bu sayede daha yaygın ve daha iyi bir hizmet sağlayacak her çözüme sıcak bakıyoruz." dedi.

Vodafone olarak, gelecek dönemin ihtiyaçlarını karşılamak üzere 5G hazırlık ve fiber yatırımlarını sürdürmeye devam ettiklerini bildiren Aksoy, dijitalleşmeyi bir memleket meselesi olarak gördüklerini söyledi.

Türkiye'de, 23 Şubat 1994'te, dönemin Başbakanı olan Tansu Çiller'in dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i aramasıyla gerçekleşen ilk cep telefonu görüşmesinin üzerinden 27 yıl geçti. Geçen zaman içinde hem dünyada hem de Türkiye'de telekomünikasyon sektörü büyük değişimlere sahne oldu.

Vodafone Türkiye CEO'su Aksoy, sürece ilişkin yaptığı açıklamada, sektörün, 27 yılda tüm dünyada sabitten mobile, sesten veriye, çevirmeli bağlantıdan genişbanta evrildiğini, elektronik cihazların da masaüstü bilgisayarlardan akıllı telefonlara ve tabletlere büyük bir hızda dönüşüme uğradığını söyledi.

Aksoy, bu değişimin günden güne devam ettiğini belirterek, "Sabit ve mobil iletişim teknolojilerinin iç içe geçerek yarattığı fırsat alanları ve tüm bu olanaklara tek bir akıllı cihaz üzerinden erişme imkanı, elektronik haberleşmeyi ve özellikle genişbantı günlük hayatın ayrılmaz bir parçası haline getirdi.

Genişbant teknolojileri, günümüzde elektrik ve su gibi olmazsa olmaz bir ihtiyaç olarak kendini gösteriyor. Bugün genişbant iletişim teknolojileri, sadece konuşmak ve mesajlaşmak için kullanılmıyor, birey ve kurumların hayatlarını daha etkin, rekabetçi, maliyet verimli hale getirirken ekonomide de bir çarpan etkisi oluşturuyor." diye konuştu.

Telekomünikasyon sektörünün, tüm dünyada baş döndürücü bir hızla gelişerek hayallerin bile ötesine geçen bir gelişim kaydettiğini ifade eden Aksoy, "Sektörümüzün diğer sektörlere kıyasla konjonktürden bağımsız olarak gelişen ve 1994'te 2G ile başlayıp bugün 5G'ye evrilen yolculuğu, tüm dünyada ekonomik ve sosyal hayattaki dönüşümsel etkisini göstermesi bakımından önem taşıyor." dedi.

Uluslararası teknolojik gelişmeler paralelinde gelişen sektörün, Türkiye'de de bu eksende büyümeye devam ettiğine işaret eden Aksoy, Türkiye telekomünikasyon sektöründeki ilk kırılma noktasının, 1998'de verilen 2G lisansları olduğunu aktardı.

1994-1998 yılları arasında Gelir Ortaklığı Sözleşmesi çerçevesinde sektörde liberalleşme süreci yaşandığını ve iki operatöre daha lisans verilmesiyle yeni bir döneme girildiğini hatırlatan Aksoy, böylece sektörde yatırımların ve rekabetin arttığını söyledi.

Aksoy, "Diğer kırılım noktaları, mobil genişbantın ve hemen ardından akıllı telefonların hayatımıza girmesi oldu. 2009'da yapılan 3G ve 2016'da yapılan 4.5G ihaleleri de sektörümüzün gelişiminde hayati rol oynadı." dedi.

"Büyüyen Türkiye'nin büyüyen sektörünün büyüyen operatörü olmaya odaklandık"

Engin Aksoy, bu süreçte Vodafone'da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, pazara rekabet ve dinamizm getiren güçlü bir marka olarak, büyüyen Türkiye'nin büyüyen sektörünün büyüyen operatörü olmaya odaklandıklarını söyledi.

Aksoy, "Ana stratejimiz, her zaman dijital bağlantılı yaşamı bireyler ve kurumlar için kolay ve erişilebilir kılmak oldu. Bireylerin ve kurumların ihtiyaçlarına göre önceliklerimizi belirledik. Bu ihtiyaçlara özel ürün ve servisler geliştirmeye odaklandık. Altyapımızı bu ihtiyaçlara yanıt verecek şekilde yeni nesil teknolojilerle geliştirmeye öncelik verdik. Müşterilerimize en kaliteli hizmeti en uygun maliyetle sunmayı hedefledik. Bu odağımızı bugün de sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Antalya'ya kar yağdı

2021-02-17 12:41 - Gündem

ANTTEQ şirketi ortaklarından İsmet Birinci: Rusya'da göçmen işçi olmadan işçi sorunu çözülemez

2021-02-18 08:59 - Özel Haber

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'ni 1 yılda yaklaşık 342 bin kişi ziyaret etti

2021-02-19 14:16 - Kültür Sanat

Milli judocular İsrail'de tatamiye çıkacak

2021-02-17 14:01 - Spor

Çeçen gencin azmi... Savaşı yaşadı, bugün Moskova'nın en ünlü diş ve çene cerrahı

2021-02-21 09:04 - Özel Haber

Prof. Dr. Aydal: 28 Şubat, yerli Covid-19 aşısına da darbe vurdu!

2021-02-15 23:41 - Gündem

Unutulmayan şarkılara imza atan ilk kadın şarkı sözü yazarı: Fikret Şeneş

2021-02-15 16:07 - Magazin

İstanbul'da kar yağışı sürüyor

2021-02-16 18:16 - Gündem

İtalya'da Draghi hükümeti güvenoyu aldı

2021-02-19 04:06 - Dünya

Türk rehberler salgına Avrupalı meslektaşlarından daha hızlı uyum sağladı

2021-02-16 15:41 - Kültür Sanat

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Gaziantep'te Karasu Çayı’nda balık ölümleri ve kötü koku üzerine inceleme başlatıldı

12:23 - Gündem

Maliyeden yasa dışı bahis ve suç gelirlerinin aklanmasına karşı dört koldan mücadele

12:13 - Ekonomi

İstanbul'un düşman esaretinden kurtuluşunun 101. yılı kutlanıyor

12:07 - Gündem

Hindistan'da sel ve heyelan nedeniyle 10 kişi hayatını kaybetti

12:02 - Dünya

İsrail, hapishaneleri sistematik işkenceyle "cehenneme" dönüştürdü

11:57 - Dünya