Vicdan azabı itirafçı yaptı

FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki mahrem yapılanmasına yönelik soruşturmada itirafçı sanık Hüseyin G., "Darbe girişiminde şehit olan, gazi olan sivil insanların olduğunu görünce büyük bir vicdan azabı çektim." dedi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 7 yıl önce

ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki mahrem yapılanmasına yönelik açılan, 76 "mahrem imam" ile 81 askeri personelin yargılandığı davanın bugünkü celsesine sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Cezaevi Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar, avukatları ve yakınları ile Başbakanlık ve Milli Savunma Bakanlığı avukatları katıldı.

İddianamede, FETÖ'nün Akıncı Üssü'ndeki mahrem yapılanmasında "öğretmen" olarak faaliyette bulunduğu ve "Hasan" kod adını kullandığı belirtilen sanık Hüseyin G'ye savunma yapması için söz verildi.

"Terör örgütüne bilerek ve isteyerek üye olmadım." diyen sanık, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminden sonra FETÖ ile iltisaklı olduğunu bildiği 35 kişinin ismini vererek, bildiklerini anlattığını aktardı.

FETÖ ile üniversite döneminde tanıştığını, Keçiören'de bulunan örgüt evinde kaldığını söyleyen Hüseyin G, bu evlere ders çalışmaya gelen öğrencileri, evdeki üst düzey "abi"lerin talimatı ile askeri okullara hazırlanmaya ikna etmeye çalıştığını belirtti.

İlerleyen dönemde "ev abiliği" gibi farklı görevlerde bulunduğunu kaydeden Hüseyin G, üniversiteden mezun olduktan sonra ailesine maddi destek olmak için memleketinde iş bulmak istediğini, ancak FETÖ üyelerinin kendisine, "bölge hizmetlerinde görev alması halinde" para vereceklerini söyleyerek ve manevi baskı yaparak Ankara'da kalmaya ikna ettiklerini bildirdi.

Bir süre bu şekilde FETÖ içinde faaliyetlerine devam ettikten sonra temasa geçtiği "abi"nin yönlendirmesiyle, kapatılan Turgut Özal Üniversitesinde işe başladığını bildiren sanık Hüseyin G, 2012'den sonra örgütün kendisine askeri öğrencilerle ilgili bir görev verdiğini, bu görevin "hususi" olarak adlandırıldığını kaydetti.

İlk başta sorumluluğu altında 3 mühendis subay bulunduğunu, sorumluluğundaki örgüt üyeleriyle dini içerikli sohbetler ettiklerini kaydeden Hüseyin G, 15 Temmuz darbe girişiminden ise haberdar olmadığını öne sürdü.

Darbe girişiminden sonra vicdan azabı yaşadığını ve bildiklerini anlattığını belirten sanık Hüseyin G, şöyle konuştu:

"Darbe girişiminde şehit olan, gazi olan sivil insanların olduğunu görünce büyük bir vicdan azabı çektim. Önce cesaretimi toplayamadım ama daha sonra avukatımın yanına gittim. Hakkımda herhangi bir gözaltı kararı olmadan, Konya Terörle Mücadele Şubesine giderek bildiklerimi anlattım. Daha sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına da bildiklerimi anlattım. Dini bir cemaat olarak tanıştığım bu yapıyla ilişkim 15 Temmuz'a kadar sürdü. Bu yapının bir terör örgütüne dönüşeceği aklımın ucundan bile geçmezdi. 15 Temmuz'da gerçekten çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Ben sadece Allah rızası için bu yapının içinde bulundum. Benim bu işin içinde olduğumu kimse bilmiyordu, ailem dahi bilmiyordu. Darbe girişiminde benim bir sorumluluğum yoktur, bu yüzden kendimi terör örgütü üyesi olarak görmüyorum. Beraatımı talep ediyorum."

Muhabir: İsmet Karakaş-Tanju Özkaya

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Haftanın en komik tweet'leri

2017-07-17 06:04 - Medya

Tekirdağ'da feci ölüm

2017-07-17 00:52 - Asayiş

Uzay boşluğunda yaşayabilen canlı!

2017-07-17 05:54 - Teknoloji

15 Temmuz ihanetinin anatomisi - O gece İstanbul'da neler oldu?

2017-07-14 14:32 - Genel

Suriyeli çocuklar 15 Temmuz'u resmetti

2017-07-14 15:22 - Çevre-Hayat

AB Bakanı Çelik gündemi değerlendirdi

2017-07-19 03:02 - Gündem

Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde çeyrek finalistler belli oldu

2017-07-16 01:22 - Spor

Konut fiyatları Bursa'da arttı Şanlıurfa'da azaldı

2017-07-17 15:08 - Ekonomi

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz yeni müfredatı açıkladı

2017-07-18 20:02 - Eğitim

İstanbul'da 15 Temmuz etkinliklerine trafik düzenlemesi

2017-07-14 19:06 - Genel

İlgili Haberler

Trabzon'da sağanak etkili oldu

18:42 - Gündem

TCG HIZIRREİS denizaltısı ilk seyrini ve dalışını icra etti

18:33 - Gündem

Eskişehir'de aile hekimini darbeden kadın tutuklandı

17:48 - Gündem

Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyübi Havalimanı'nda yolcu uçağı iniş sırasında pistten çıktı

15:42 - Gündem

Balık tezgahlarında palamut, hamsi ve çinekop bolluğu yaşanıyor

14:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Almanya'da IGMG Brühl Camisi dualarla ibadete açıldı

19:18 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1446

BM: Suriye'yi de içine çekecek bölgesel savaş riski mevcut

19:13 - Dünya

Bireysel krediler ve konut kredilerinde ihtiyatlı risk ağırlıkları düşürüldü

18:47 - Ekonomi

Trabzon'da sağanak etkili oldu

18:42 - Gündem

TCG HIZIRREİS denizaltısı ilk seyrini ve dalışını icra etti

18:33 - Gündem