?>

Vestel, Türkiye’nin TL cinsinden ilk sürdürülebilir yeşil tahvil ihracını gerçekleştirdi

-"İhraç kapsamında elde ettiğimiz kaynağı su kaynaklarının korunması, karbon azaltımı, enerji verimliliği...

Genel - 4 yıl önce

Vestel Şirketler Grubu, Zorlu Grubu’nun sürdürülebilirlik yaklaşımı Akıllı Hayat 2030 yolculuğunda önemli bir adım atarak, Türkiye’nin uluslararası bir derecelendirme kuruluşu tarafından sürdürülebilirlik onaylı TL cinsinden ilk yeşil tahvil ihracını Garanti BBVA aracılığı ile gerçekleştirdi.

Vestel’den yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin öncü sanayi kuruluşlarından Vestel Şirketler Grubu, Türkiye’de gelirlerin tamamının doğa dostu yatırımlara harcanacak bu ihracı uluslararası derecelendirme alarak TL cinsinden gerçekleştiren ilk marka oldu.

Uluslararası Sermaye Piyasaları Birliği’nin (International Capital Market Association-ICMA) Yeşil Tahvil Prensipleri’ne uygunluk açısından yapılan değerlendirme sonucunda en yüksek puanı alan ihraç, 100,5 milyon TL tutarında, 1 yıl ve 2 yıl vadeli iki alternatifle yatırımcılara sunuldu.

Garanti BBVA aracılığıyla gerçekleştirilen yeşil tahvil ihracıyla Vestel, sürdürülebilir ürün kategorilerindeki satışları, Ar-Ge harcamalarını ve girişimcilik ile inovasyon çalışmalarını 2022 yılına kadar yüzde 50 oranında artırma hedefine katkı sağlamayı hedefliyor.

- "Yeşil Tahvil ile koyduğumuz 2022 hedeflerini de Akıllı Hayat 2030 vizyonu çerçevesinde gerçekleştirdik"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vestel Üst Yöneticisi (CEO) Turan Erdoğan, tüketicilerine daha iyi bir yaşam sunmak, gelecek nesillere daha yaşanılası bir dünya bırakmak amacıyla teknoloji ürettiklerini ifade etti.

Erdoğan, Zorlu Grubu’nun Birleşmiş Milletler’in 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı rehber edindiği Akıllı Hayat 2030 sürdürülebilirlik vizyonunu, Vestel olarak benimsediklerini ve iş stratejilerinin merkezine koyduklarını belirterek, “Bu stratejiye paralel ortak tanımlı hedeflerle Vestel Şirketler Grubu olarak, geçmiş deneyimimiz ve sektörümüze özgü dinamikler çerçevesinde bu vizyonu hayata geçiriyoruz.

Sürdürülebilirliğin en önemli kaldıracının aslında finansman olduğunun bilincindeyiz. Bu sebeple, yeşil tahvil gibi finansal araçların kullanılmasına öncü olmaktan gurur duyuyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Sürdürülebilirliği müşteriler, çalışanlar ve faaliyet gösterdikleri topluluklar dahil tüm paydaşlar için ortak değer yaratmalarını sağlayan bir iş modeli olarak tanımladıklarını aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

“Tüm yatırımlarımızı sürdürülebilirlik ekseninde gerçekleştiriyoruz. Yeşil Tahvil ile koyduğumuz 2022 hedeflerini de Akıllı Hayat 2030 vizyonu çerçevesinde gerçekleştirdik.

İhraç kapsamında elde ettiğimiz kaynağı su kaynaklarının korunması, karbon azaltımı, enerji verimliliği ve atıkların azaltılması gibi alanlara katkı sağlayan ARGE çalışmalarımız ve çevre dostu teknoloji yatırımlarımız için kullanacağız.”

Erdoğan, uluslararası bir derecelendirme kuruluşu tarafından onaylı TL cinsinden Yeşil Tahvil ihracı ile Türkiye’de bir ilke imza attıklarını kaydederek, “Mevcut durumda bu alanda uluslararası arenada en itibarlı bağımsız bir yatırım ve sürdürülebilirlik derecelendirme kuruluşlarından biri tarafından değerlendirilerek en yüksek puanı aldık ve ‘Yeşil Tahvil Prensipleri’ne uygunluğumuz onaylandı. Bu yaklaşımın sektörümüzde de ivme yaratmasını ve sürdürülebilirlik eksenindeki çalışmaların artmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, ilçede gece denetimleri yapıyor

2020-07-14 13:43 - Yerel haber-Şirket Haber

1977’de devasa tablosu Taksim’de vinçlere asılan Yalçıner’in Ayasofya heyecanı!

2020-07-11 08:33 - Özel Haber

Şampiyon atlar Saros Körfezi'nde 'form' tutuyor

2020-07-17 00:24 - Gündem

Azerbaycan - Ermenistan sınırında ağır silahlı çatışmalar: Her iki tarafta da kayıplar var

2020-07-12 19:33 - Özel Haber

Düşük faizli kampanya konutta tarihi rekorlar getirdi

2020-07-14 17:26 - Ekonomi

Edirne'de fotoğraf tutkunları ayçiçeği tarlasında bir araya geldi

2020-07-12 13:32 - Günün Fotoğrafı

Zeytinburnu Büyükyalı Gurme CarrefourSA açıldı

2020-07-11 15:11 - Genel

Sompo Sigorta'da esnek yan haklar uygulaması “Nasıl İsterSen!“

2020-07-14 13:59 - Genel

Patlıcan, Rusya'ya ilk kez 17. yüzyılda Türkiye'den getirilmiş

2020-07-11 03:04 - Özel Haber

Şehit kızlarının diktiği fidanlarla 'nefes' alıyorlar

2020-07-14 15:57 - Gündem

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

İsrail Savunma Bakanı, ABD'li mevkidaşıyla Lübnan sınırındaki gelişmeleri görüştü

12:22 - Dünya

Maliye şimdi de lüks yat satarak gelir elde ettiği halde vergi vermeyenlerin peşine düştü

12:12 - Ekonomi

İsrail'in Gazze'de çeşitli noktalara düzenlediği saldırılarda 11 kişi hayatını kaybetti

12:02 - Dünya

Yıldızeli ve Elmadağ YHT istasyonları yarın hizmet vermeye başlıyor

11:52 - Çevre & Seyahat

Türkiye'de ağır vasıtada "elektriklenme" için markalar hazır

11:47 - Ekonomi