?>

'Veliaht Prensin Kaşıkçı cinayetinin emrini verdiğine inanmak için her türlü neden var'

ABD'de Demokrat Parti üyesi Senatör Feinstein, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Kaşıkçı cinayetinin emrini verdiğine inanmak için her türlü delilin olduğunu söyledi.

Dünya - 6 yıl önce

WASHINGTON ABD'de Demokrat Parti üyesi Senatör Dianne Feinstein, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Kaşıkçı cinayetinin emrini verdiğine inanmak için her türlü delilin olduğunu ifade ederek, Suudi Arabistan'a silah satışı ve silah verilmesine karşı oy kullanmayı planladığını açıkladı.

Feinstein, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kaşıkçı cinayetine ilişkin bugünkü açıklamasını "şok edici olarak" niteledi.

Kaşıkçı'nın Suudi Konsolosluğunda Suudi ajanlar tarafından öldürüldüğünün ve cinayetin önceden planlanmış olduğunun aşikar olduğunu vurgulayan Feinstein, "Suudi güvenlik kuruluşlarının Veliaht Prensin mutlak kontrolü altında olduğu göz önüne alınırsa, Muhammed bin Selman'ın bu cinayetin emrini verdiğine inanmak için her türlü neden var." görüşünü paylaştı.

"ABD'nin değerlerine saldırı"

Basında, CIA'nın Kaşıkçı cinayetiyle ilgili nihai sonuca vardığı şeklindeki haberlere değinen Feinstein, "Bu yapılanların hiçbir sonucunun olmamasına izin vermek, ABD'nin önemli gördüğü her değere karşı bir saldırıdır." ifadesini kullandı.

Feinstein şunları kaydetti:

"Suudi Arabistan'a silah satışı ve silah vermeye karşı oy kullanmayı planlıyorum. ABD'nin Veliaht Prense yaptırım uygulamayı değerlendirmesi ve Suudi Arabistan'ın Washington büyükelçisinin bu görevine devam etmesine izin verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. İnsan hakları sadece bir kalıp değildir, bir anlamı vardır. Ve bu yabancı ülkenin işlediği küstah bir cinayete karşı çıkmak ve bunu kınamak anlamına gelir. Bu cinayette rolü olan herkes yaptıklarından sorumlu tutulmalıdır."

Trump'ın açıklaması

ABD Başkanı Trump bugün yaptığı açıklamada, Amerikan istihbaratının gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili bilgileri değerlendirmeye devam ettiğini belirterek, "Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın (cinayetle ilgili) bilgi sahibi olabileceğini" ifade etmişti.

Trump'ın söz konusu açıklamada "ABD Suudi Arabistan’la sarsılmaz partnerliğini devam ettirmek istiyor." mesajı vermesi ise ABD'de tepki çekti.

Muhabir: Dildar Baykan

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Prematüre bebeğini görmek için her gün kilometrelerce yol gidiyor

2018-11-17 15:32 - Çevre-Hayat

INTERPOL'ün yeni başkanı belli oluyor

2018-11-17 19:12 - Dünya

Trabzon'da yaylalarda mahsur kalan 10 kişi kurtarıldı

2018-11-18 02:32 - Gündem

Trump yanlısı Fox News’ten CNN’e destek

2018-11-15 02:32 - Medya

'Avrupa, Filistin meselesinin gerçeklerinin yansıtılmasında başarısız oldu'

2018-11-17 19:12 - Gündem

MKE'den güvenlik güçlerine 7 bin 650 MPT-55

2018-11-16 18:17 - Gündem

1. Lig'de takımların yarısı teknik direktör değiştirdi

2018-11-14 18:17 - Spor

Alaattin Çakıcı ile irtibatlı 24 şüpheliye gözaltı

2018-11-16 19:47 - Gündem

'Toplam tescilli marka sayımız 865 bine ulaştı'

2018-11-17 02:32 - Ekonomi

İran Suriye'de üniversite açacak

2018-11-15 19:32 - Dünya

İlgili Haberler

Trump, paylaşımında kendini 'kral' olarak tanımladı

00:07 - Dünya

İsveç Başbakanı Kristersson: Trump'ın Zelenskiy'e yönelik 'diktatör' tanımlaması

00:02 - Dünya

Trump yönetimi, 8 Latin Amerika kartelini "yabancı terör örgütü" olarak nitelendirdi

23:57 - Dünya

İtalya'da bazı banka ve firmaların internet siteleri, tekrar siber saldırıların hedefi oldu

23:47 - Dünya

Elon Musk'tan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'e 'seçim' çağrısı

23:32 - Dünya

Günün Manşetleri

Galatasaray ve başkanı Dursun Özbek, PFDK'ye sevk edildi

00:18 - Spor

Trump, paylaşımında kendini 'kral' olarak tanımladı

00:07 - Dünya

İsveç Başbakanı Kristersson: Trump'ın Zelenskiy'e yönelik 'diktatör' tanımlaması

00:02 - Dünya

Trump yönetimi, 8 Latin Amerika kartelini "yabancı terör örgütü" olarak nitelendirdi

23:57 - Dünya

İtalya'da bazı banka ve firmaların internet siteleri, tekrar siber saldırıların hedefi oldu

23:47 - Dünya