?>

Vatikan Devlet Sekreteri Parolin, Papa'nın eskisi gibi olmasa da yönetime döneceğini söyledi

Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin, hastaneden taburcu edilen ve nekahet döneminde olan Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'un eskisi gibi olmasa da yönetime geri döneceğini belirtti.

Dünya - 3 gün önce

Vatikan

Parolin, geçirdiği şiddetli bronşit sebebiyle 14 Şubat'ta Roma'daki Gemelli Hastanesine kaldırılan, burada çift taraflı zatürre teşhisiyle 38 gün boyunca tedavi gören ve 23 Mart'ta taburcu edilen Papa'nın durumuna ilişkin gazetecilere açıklama yaptı.

Kardinal Parolin, "Sürekli olarak Papa için, 'onun tam olarak iyileşmesi ve Kilise yönetimine dönmesi için dua edildiğine' dair mesajlar alıyorum. Belki eskisi gibi değil, farklı yollar bulmamız gerekecek ama onun bunu yapabileceğini düşünüyorum." dedi.

Uluslararası gündemdeki konulara da değinen Kardinal Parolin, Ukrayna'da ateşkes konusunda gerçekten olumlu sonuçlara ulaşılması umudunu dile getirdi.

Kardinal Parolin, Gazze'de geçici ateşkesin bozulmasından duyduğu hayal kırıklığını gizlemezken, İsrail'e de Hamas'a da ılımlı olma ve silahlara başvurmadan sorunu çözme çağrısında bulundu.

Papa'nın hastaneye kaldırıldığı ve tedavi gördüğü dönem

Papa Franciscus, 9 ve 12 Şubat'taki halka açık iki etkinlikte bronşit geçirdiğini ve nefes almakta güçlük çektiğini belirterek konuşma yapamamış ve yardımcılarından konuşma metinlerini okumalarını istemişti.

14 Şubat'ta hastaneye kaldırılan Papa'nın solunum yollarında polimikrobiyal enfeksiyon olduğu bildirilmişti.

Vatikan, 18 Şubat'ta Papa'da çift taraflı zatürre geliştiğini ve klinik durumunun karmaşık tablo çizdiğini açıklamıştı.

Vatikan, 28 Şubat'ta da bronkospazm krizi geçiren Papa'ya bronkoaspirasyon yapıldığını, mekanik ventilasyon başlatıldığını ve tedaviye olumlu yanıt alındığını kaydetmişti.

Katoliklerin ruhani lideri, 3 Mart'ta iki kez akut solunum yetmezliği geçirmiş ve invaziv olmayan mekanik ventilasyona yeniden başlanmıştı.

4 Mart'tan itibaren hafif iyileşme belirtileri göstermeye başlayan Papa'nın 12 Mart'ta çekilen son göğüs röntgeninin önceki günlerde kaydedilen iyileşmeleri radyolojik olarak doğruladığı bildirilmişti. Papa Franciscus, 23 Mart'ta hastane balkonundan halkı selamladıktan sonra taburcu edilmişti.

Prof. Sergio Alfieri, 25 Mart'ta Corriere della Sera gazetesine verdiği demeçte, Papa'nın hastanede yattığı dönemde 2 kez ölümden döndüğünü belirtmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Darbukayı bidonla öğrenen ilkokul öğrencileri 'Şenlik Grubu'nda bir araya geldi

2025-03-25 12:57 - Magazin

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tutuklandı

2025-03-23 10:27 - Gündem

Rusya Maliye Bakanı Siluanov: İthalatın artmasıyla ruble kuru tahminlere yaklaşacak

2025-03-27 16:06 - Özel Haber

Piyanosundan çıkan ezgileri geliştirdiği mobil oyunda kullandı

2025-03-27 13:52 - Magazin

Türkiye’den Rusya’ya taziye

2025-03-22 16:12 - Özel Haber

Moskova Büyükelçisi Bilgiç: Türkiye, Rus turistler için Karadeniz kıyılarını geliştirecek

2025-03-24 14:35 - Özel Haber

Türkiye, Çin ile "tıpta yapay zeka" ve "tarım" projelerinde işbirliği yapacak

2025-03-25 11:28 - Teknoloji

SGK'nin geri ödeme listesine 5'i kanser ilacı 16 ilaç daha alındı

2025-03-25 11:27 - Sağlık

Bayramda yiyecek miktarının aniden artırılmaması önerisi

2025-03-26 15:28 - Sağlık

Borsa'da sürekli işlemler 11.57 itibarıyla devam edecek

2025-03-21 11:58 - Ekonomi

İlgili Haberler

Trump'tan "3. dönem başkanlık için yöntemler var" yorumu

23:27 - Dünya

Grönland Başbakanı Nielsen: ABD Grönland’ı alamayacak

22:23 - Dünya

Zelenskiy, Türkçe, Arapça ve İngilizce Ramazan Bayramı mesajı paylaştı

20:27 - Dünya

Trump, Rusya ve İran'ı ek tarife uygulamakla tehdit etti

19:42 - Dünya

İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella, Ramazan Bayramı mesajı paylaştı

19:37 - Dünya

Günün Manşetleri

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrail Dışişleri Bakanı Saar'ın açıklamasına tepki

03:43 - Gündem

Antalya'nın Alanya ilçesinde 3,9 büyüklüğünde deprem

03:37 - Gündem

Antalya'nın Alanya ilçesinde 3,9 büyüklüğünde deprem

02:12 - Gündem

Şarkıcı Volkan Konak vefat etti

02:11 - Kültür Sanat

Almanya: AB, ABD'nin ek gümrük vergilerine tek vücut olarak karşılık vermeye hazır

00:17 - Ekonomi