?>

Vatandaşlar Yenikapı mitingini bekliyor

ANKARABaşkentte "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, siyasi parti liderlerine "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılarak birer konuşma yapmaları davetinde bulunmasını, birlik ve beraberliğin pekişmesi için fırsat olarak değerlendiriyor.

Gündem - 9 yıl önce

ANKARABaşkentte "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, siyasi parti liderlerine "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılarak birer konuşma yapmaları davetinde bulunmasını, birlik ve beraberliğin pekişmesi için fırsat olarak değerlendiriyor.

Kızılay'da demokrasi nöbeti tutan vatandaşlardan Çiğdem Dönmezbaba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, demokrasi mitinginin, birlik ve beraberlik adına önemine işaret etti.

Bu süreçte "şer gibi görünenin aslında hayır getirdiğini" belirten Dönmezbaba, "İnşallah bu birlik ve beraberlik devam eder. Dış tehditlerle ülkemizin gelişmemesinde etkisi olanları, inşallah bu birlik ve beraberlikle yeneriz." dedi.

Nöbette 19'uncu güne girdiklerini ifade eden Dönmezbaba, bu süreçte gösterilen dirayetin, milletin hiçbir şekilde yenilmeyeceğinin işareti olduğunu vurguladı.

İnsanlardaki bu ayaklanışın en büyük nedeninin, PKK terörünün bitmeyişi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dik duruşu olduğunu dile getiren Dönmezbaba, "Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, sağlam kişiliği ve kimliği, insanları daha bir kendine getirdi. Her zaman onun yanındayız. Hak ve batılın mücadelesi, sonuna kadar devam edecek. Devlet Bahçeli'nin, ülkücü kardeşlerimizin Gezi olaylarına karışmasını engelleyip, onları burada birleştirmesi gurur verici bir olay." diye konuştu.

"Millet için bir olma mücadelesi verilmesi lazım"

Demokrasi nöbeti tutan Hüseyin Yılmaz da darbe girişiminin herhangi bir partiye değil, devlet ve millete yapıldığını söyledi.

Darbe girişimini "FETÖ'nün Türkiye'yi ele geçirme projesi" olarak nitelendiren Yılmaz, "Şu an siyasi partilerin tamamının bir araya gelip siyasi görüşlerini kenara bırakması, devlet, millet için bir olma mücadelesi verilmesi lazım. Başından beri bu yapının muhalifiydim ama bu kadar ileriye gideceklerini düşünemezdik." dedi.

"Bu AK Parti, MHP, CHP meselesi değil"

Semra Taşdelen ise Türkiye'nin bir olma zamanının geldiğini, kendisinin de pazar günü Yenikapı'ya gideceğini belirtti.

Milli birlik ve beraberliğin Yenikapı mitingiyle taçlanacağını vurgulayan Taşdelen, "Bu olay kesinlikle kimlikleştirme meselesi değildir. Bütün milletin bir olma zamanı. Bu AK Parti, MHP, CHP meselesi değil. Devlet Bahçeli'ye bu konuda milli duyguyla hareket ettiği için vatandaş olarak çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Değişik bir heyecan, garip bir hüzün... Raşit Anaral'dan!

2016-08-01 03:36 - Özel Haber

MİT tırlarının durdurulması davası ertelendi

2016-08-02 14:32 - Gündem

TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası İngiltere’yi büyüledi

2016-07-29 15:02 - Kültür Sanat

Ankara’yı kendi çöpü aydınlatıyor

2016-08-01 16:47 - Çevre-Hayat

'Faaliyetlerimiz olağan bir şekilde devam etmektedir'

2016-08-02 20:02 - Ekonomi

Bilecik’te 1’i kurmay albay 9 kişi gözaltına alındı

2016-08-02 16:47 - Yerel haber-Şirket Haber

Cüneyt Çakır'a Rio'da görev

2016-08-03 21:47 - Gündem

'FETÖ okulunda din dersini papaza verdiriyorlardı'

2016-08-03 14:22 - Gündem

Rio'da plaj voleybolu müsabakaları 6 Ağustos'ta başlayacak

2016-08-03 14:07 - Gündem

Vildan’dan haber yok: Gözü yaşlı aile kızlarını kaçıranlara seslendi

2016-07-28 22:49 - Asayiş

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan iftira kampanyalarına ilişkin açıklama

00:38 - Gündem

Almanya'nın Hanau kentindeki ırkçı terör saldırısında can verenler, Ankara'da anıldı

22:22 - Gündem

Rekabet Kurulundan yerinde incelemeyi engelleyen BİM'e 1,3 milyar liralık ceza

21:57 - Gündem

Depremde 115 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi B Blok'a ilişkin davada karar çıktı

20:22 - Gündem

Araç muayene istasyonlarının özelleştirme ihaleleri 24 Şubat'ta yapılacak

19:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Real Madrid, PSG ve PSV, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:53 - Spor

ABD'de Pentagon'un bütçesinde 5 yılda yüzde 8'lik kesinti yapılması talimatı

01:37 - Dünya

ABD’de, sınır güvenliği personelinin katil zanlısı olan LaSota, kefaletsiz yargılanacak

01:33 - Dünya

Real Madrid ve PSG, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:17 - Spor

Mısır'ın idari başkentindeki ikonik kuleye Türk ve Mısır bayrakları yansıtıldı

01:07 - Dünya