Uyuşturucu İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında yapıldı. Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sıtdık Temür, Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Kara, Baro Başkanı İlhan Kurt, Vali Yardımcısı Niyazi Erten, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, ilgili daire müdürleri ve kurul temsilcileri katıldı. Uyuşturucu ve madde bağımlılığının toplumda sosyal bir sorun olduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, uyuşturucuyla mücadelenin sadece polisiye tedbirlerle önlenemeyeceğini, diğer önleyici tedbirlerin de etkin bir şekilde uygulanması gerektiğini söyledi.
İnsanların neden uyuşturucuya ihtiyaç duyduklarının iyi tespit edilmesi ve buna göre önlemler alınması gerektiğine vurgu yapan Vali Balkanlıoğlu, “Uyuşturucunun ticaretini yapanlarla uğraşmak güvenlik güçlerimizin görevidir. Ancak, niye böyle bir bela var başımızda? İnsanlar niye uyuşturucu kullanma ihtiyacı duyarlar? Durup dururken niye uyuşturucuya alışırlar? İyi bir aile evladı olması gereken insanlar niye uyuşturucu kullanırlar? Niye böyle bir talep vardır? Bunların çok iyi irdelenmesi, incelenmesi gerekir. Uyuşturucu ile geniş anlamda mücadele çok önemlidir. Bundan dolayı herkes bu konuda görevlidir. Merak uyandırılmadan ailelerin uyarılması, öğrencilerin ikaz edilmesi gerekir. Uyuşturucuyla toplum olarak topyekun mücadele etmemiz gerekir. Ülkesini seven herkesin mücadele etmesi gereken bir husustur” ifadelerini kullandı.
"Aileler çocuklarına dini değerleri öğretmiyor" Uyuşturucuyla, terörizmle mücadele edildiği gibi mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Uyuşturucuya bulaşmanın birçok sebebi vardır. Değerlerine bağlı olmayan ailelerden geçiyor. Birçok aileye bakıyoruz değerler eğitimi verilmiyor. Din, diyanet, Allah korkusu, kul hakkı, hayvan sevgisi, insan sevgisi bunlar verilmiyor ve evde hiç konuşulmuyor. Para kazansın, meslek sahibi olsun bunlar hep ön planda tutuluyor. Bir mesleği, sanatı olsun, iş bulsun, bir yerlere yerleşsin o kadar. Biz insan istiyoruz, hak etmediği bir şeyi almayan. Çocuklarımızı iyi yetiştirmeliyiz. Böyle değerlere sahip çıkmalı yoksa ayağımızın altındaki halı gidiyor. Gelecek nesillere, evlatlarımıza, torunlarımıza çok daha karışık, çok daha kötü bir ülke bırakmak durumunda kalabiliriz. Çocuklarımız çok daha kötü koşullarda yetişme durumunda kalabileceklerdir. Eğer bu sorunla mücadele etmezsek, bu sorun şimdilik büyük gözükmese de büyüyüp hepimizi rahatsız edecektir. Ülkemizi rahatsız edecektir. Bir ülkeye yapılabilecek en büyük kötülüktür bu. Halkını, milletini neslini yok etmektir bu. Geleceği yok etmektir. Eğer gerekli önlemler alınmazsa, herkes kendini bu işte görevli addetmezse, kafa yorup öneriler getirmezse, destek olmazsa bu sorun büyüyecektir. Okulda öğrenciler niye uyuşturucu kullanır? Öğretmeni yok mu? Ana sınıfından itibaren elimizde değil mi bu çocuklar? Aileler niye eğitmez çocuklarını?Uyuşturucu bataklığından kurtulmak için herkes kendini görevli görmesi lazım” diye konuştu.
Toplantıda, uyuşturucu ile mücadele konusunda kurumlarca il genelinde yürütülen çalışmalar değerlendirildi. Alınması gereken yeni tedbirler konusunda da görüş ve öneriler dile getirildi.
dikGAZETE.com