?>

Uzman erbaşlar 'terörle mücadele kursu'nu tamamladı

İzmir'de 7. Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığında "teröristle mücadele kursu"nu tamamlayan 2 bin 759 uzman erbaş mezun oldu. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

İZMİR

Foça ilçesindeki, 7. Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı'nda 4 ay süresince gerçekleştirilen, operasyon eğitimi, pusu, baskın, hukuk, insan hakları, arama kurtarama, ilk yardım ve KBRN kurslarını başarıyla tamamlayan 2 bin 759 uzman erbaş için, alayda tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar, kursiyerlerin zorlu ve yorucu bir eğitimi başarıyla tamamlayarak mezun olmaya hak kazandıklarını belirtti.

Tuğgeneral Okyar, "Tarihte mukaddes vatan toprakları söz konusu olduğunda en olumsuz koşullarda dahi devleşerek dünyanın en büyük güçlerine meydan okuyan Jandarma Genel Komutanlığının emsalleriyle asla mukayese edilemeyecek düzeydeki vatan sevgisinin, erişilmez kahramanlık ruhunun, sarsılmaz mücadele azminin ve asil karakterinin bundan sonra sizlerle daha da yükseleceğine olan inancım tamdır, çünkü mayanız bu vatandır." dedi.

Eğitimlerini dereceyle bitiren uzman erbaşlara belgeleri ve ödülleri protokol tarafından verildi.

Uzman erbaşların, yaptıkları tüfekli hareketler gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı. Törende uzman erbaşlar, bir grup göstericinin yakın dövüş teknikleriyle kısa sürede etkisiz hale getirilmesi gösterisi de sundu.

Kursiyerler tarafından gerçekleştirilen göğüs göğüse muharebe tekniklerinde ise renkli görüntüler oluştu. Katılımcıların dikkatle izlediği gösteriler sonunda askerler kule oluşturarak Türk bayrağını açtı.

Etkinlik, tören geçişiyle son bulurken, kursiyerler yakınlarıyla buluştu. Kurslarını tamamlayan uzman erbaşlar terörle mücadele kapsamında Doğu ve Güneydoğu'daki jandarma komando ile jandarma özel harekat birliklerine tayin edildi.

Törene, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, 7. Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanı Albay Mustafa Çekiç ile kursiyerlerin yakınları katıldı.

Muhabir: Eşber Ayaydın

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Esed ordusu sivillerin toplandığı yere misket bombası attı

2016-12-14 21:27 - Dünya

AB'nin terör politikalarına vatandaşlardan tepki

2016-12-11 21:08 - Gündem

TİKA: Gül Baba türbesinin restorasyon çalışmaları devam ediyor

2016-12-10 21:08 - Genel

Samsun Valisi Şahin, AA'nın 'Yılın Fotoğrafları' oylamasına katıldı

2016-12-15 13:08 - Gündem

Uzman erbaşlar 'terörle mücadele kursu'nu tamamladı

2016-12-16 16:22 - Gündem

Aile Festivali İBS, yarın başlıyor

2016-12-15 18:08 - Ekonomi

Şehitlerimize ilk tören

2016-12-11 14:37 - Gündem

Fitch'ten Fed'in faiz kararı değerlendirmesi

2016-12-15 17:17 - Ekonomi

Nahda Hareketi, Halep'teki saldırıları kınadı

2016-12-15 23:37 - Dünya

Milli güreşçi Kayaalp, 'Kenan Sofuoğlu'nun zaferi'ne oy verdi

2016-12-10 12:17 - Spor

İlgili Haberler

TCG Gelibolu fırkateyni Libya açıklarında eğitimler gerçekleştirdi

15:07 - Gündem

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği, başkentte "Diplomatlar Günü" etkinliği düzenledi

15:02 - Gündem

Samsun Çarşamba Havalimanı yılın ilk ayında 124 bin 201 yolcuya hizmet verdi

14:07 - Gündem

Emine Erdoğan'dan Malezya ziyaretine ilişkin paylaşım

14:03 - Gündem

Orta Karadeniz ve İç Anadolu için kar uyarısı

13:42 - Gündem

Günün Manşetleri

Doğu Karadeniz'in geçen ay Türk somonu ihracatı 3,9 milyon doları aştı

15:38 - Ekonomi

Musk, FEMA'nın düzensiz göçmenler için lüks otellere 59 milyon dolar ödediğini belirtti

15:33 - Dünya

Danimarkalılar, Trump'tan Grönland'a karşılık California'yı istiyor

15:28 - Dünya

TCG Gelibolu fırkateyni Libya açıklarında eğitimler gerçekleştirdi

15:07 - Gündem

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği, başkentte "Diplomatlar Günü" etkinliği düzenledi

15:02 - Gündem