?>

Uzman Eller Projesi başvurularında sona gelindi

Türkiye, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın en çok etkilediği sektörlerden tarımda üretimi artırmanın planlarını yaparken Tarım ve Orman Bakanlığı "Uzman Eller Projesi" ile kırsalı bu yıl da yeni uygulamalarla buluşturmayı hedefliyor.

Ekonomi - 3 yıl önce

Ankara

AA muhabirinin Bakanlıktan edindiği bilgiye göre, "Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi" pilot uygulamanın ardından bu yıl ülke çapına yaygınlaştırılacak. Bu kapsamda kırsalda yaşayanlara ve üniversitelerin tarımla ilgili bölümlerden mezun olanlara destekler sağlanacak. 2022-2024 yıllarında, her yıl için 2 bin kişiye 200 milyon lira tutarında destek verilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında başvurular 15 Mart'ta sona erecek.

Kırsal alanda yaşayan veya yaşamayı taahhüt eden, meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerinden mezun kişilerin kırsal alanda uygulayacağı projelere verilecek desteğin tutarı 100 bin lirayı bulabilecek.

Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün koordine ettiği proje kapsamında, hayvansal üretim, su ürünleri üretimi, bitkisel üretim, tıbbi ve aromatik bitki üretimi ile söz konusu ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projeler için başvuru yapılabiliyor.

Projeyle tarımsal faaliyetlerin eğitimli, genç, uzman kişiler tarafından yapılması teşvik ediliyor. Eğitimli iş gücü ile tarımsal üretimin miktarı, kalitesi ve verimliliğinin artırılması hedeflenirken kırsal alandaki işletmelere de eğitim almış, uzman çiftçilerin örnek olması ve önderlik yapması amaçlanıyor.

Yaklaşık 4 bin 200 başvuru geldi

Projeye bugüne kadar yaklaşık 4 bin 200 başvuru yapıldı. En çok başvuru Konya'dan geldi. Bu ilden ulaşan başvuruların sayısı 202'yi buldu. Konya'yı 138 başvuruyla Diyarbakır, 128 ile Mardin, 127 ile Şanlıurfa ve 106 başvuruyla Bingöl takip etti.

Özellikle Kovid-19 salgını ile Rusya-Ukrayna Savaşı, tarımsal üretimin önemini gözler önüne sererken Uzman Eller gibi projelerle Türkiye'de üretimin ve verimliliğin yükseltilmesi, buna paralel olarak kırsaldaki imkanların artırılması hedefleniyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ukrayna: Rus ordusu sivil yapılara saldırılarını sürdürüyor

2022-03-11 13:53 - Dünya

Ülke genelinde 5 gün sürecek soğuk ve yağışlı hava dalgası geliyor

2022-03-07 17:38 - Çevre-Hayat

Milli tenisçi İpek Öz, W25 Antalya Series'te çeyrek finale çıktı

2022-03-10 19:34 - Spor

Merkez Bankası, kur korumalı mevduat ve katılma hesaplarına yenileme imkanı getirdi

2022-03-07 08:36 - Ekonomi

Ukrayna'da sivillerin tahliyesi için geçici ateşkes başladı

2022-03-08 10:43 - Dünya

Büyükelçi Aramaz: Türk vatandaşlarının Ukrayna'dan tahliyesi önemli ölçüde tamamlandı

2022-03-07 16:41 - Gündem

AB ve NATO, Ukrayna'da biyolojik ve kimyasal silahlar üretildiği iddialarını yalanladı

2022-03-10 23:57 - Dünya

Kuleba: Umarım Lavrov, propaganda perspektifinden değil, çözüm bulma göreviyle yaklaşır

2022-03-09 17:37 - Dünya

Adalet Bakanı Bozdağ, kadın hakim ve savcı adaylarıyla buluştu

2022-03-08 14:01 - Gündem

İzmir'in Çeşme ilçesinde kar yağıyor

2022-03-11 11:07 - Gündem

İlgili Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Münih'te 'Teröre Finansman Yok Konferansı'na katıldı

16:57 - Ekonomi

TMSF'den "kayyımlık yetkileri ile ilgili iddialara" ilişkin açıklama

12:48 - Ekonomi

Gelişen ikili ilişkiler ışığında Slovenya'ya ihracat rekoru kırıldı

12:33 - Ekonomi

THK 100. yaşında yeniden yapılanmaya odaklanacak

12:27 - Ekonomi

Maliye, kırmızı et sektörünün devlerini kayıt dışılık takibine aldı

12:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor