?>

'Uzman çavuşlara kadro verilmeli'

MHP İstanbul Milletvekili Yönter, "Uzman çavuşumuz vatanı korurken kahraman, milleti korurken aslan, Türkiye denildiğinde tavizsiz bir iradesi var. Ama iş kadroya geldiği vakit kimse oralı olmuyor." dedi.

Siyaset - 7 yıl önce

TBMM

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, uzman çavuşlara kadro verilmesi gerektiğini belirterek, "Uzman çavuşumuz vatanı korurken kahraman, milleti korurken aslan, Türkiye denildiğinde tavizsiz bir iradesi var. Ama iş kadroya geldiği vakit kimse oralı olmuyor." dedi.

Yönter, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, uzman erbaşlara üvey evlat muamelesi yapıldığını belirterek, bunun sonlandırılmasını ve uzman erbaşların sorunlarının derhal ele alınmasını beklediklerini ifade etti.

Vatan savunmasının sözleşmesinin olmayacağını vurgulayan Yönter, uzman çavuşlara kadro verilmesi gerektiğini söyledi.

Yönter, "Uzman çavuşumuz vatanı korurken kahraman, milleti korurken aslan, Türkiye denildiğinde tavizsiz bir iradesi var. Ama iş kadroya geldiği vakit kimse oralı olmuyor. Bunu doğru bulmuyoruz. Uzman çavuş görevinde bulunan yaklaşık 80 bin kardeşimize kadronun verilmesi arzumuz, talebimiz." diye konuştu.

Uzman çavuşlara verilen 3 aylık eğitimin uzatılmasını isteyen Yönter, 90 günü aşkın raporlarda uzman çavuşların işlerinden olabildiklerine dikkati çekerek, uzman çavuşların geleceğinin, komutanların iki dudağının arasında olduğunu dile getirdi.

Uzman çavuşlara beylik tabanca verilmediğini aktaran Yönter, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, birliğinden izin alıp ilçe merkezine giden ve burada teröristlerin saldırısında şehit olan Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca'nın üzerinde beylik tabanca bulunmadığını anlattı. Yönter, "Yazık, günah değil mi? Dağda, ovada, sınırda mücadele ettiği hainlerle çarşıda karşılaşıyor. Uzman çavuşumuzda silah yok, hainde her türlü cinayet silahı var. Hadi buyur. Bunun neresi doğru?" ifadesini kullandı.

İzzet Ulvi Yönter, aynı şeyin geçmişte Hakkari'de de yaşandığını, üzerlerinde beylik tabanca bulunmayan 2 uzman çavuşun çarşıda enselerinden vurularak şehit edildiğini hatırlattı.

Uzman çavuşların orduevlerine giremediklerini de aktaran Yönter, bunun eşitsiz ve adaletsiz bir durum olduğunu ve çözülmesini beklediklerini söyledi.

Öte yandan Yönter, PTT Genel Müdürlüğünün açtığı sınavı kazanan bin 750 kişinin mağdur olduğunu öne sürerek, mülakatı yapılıp göreve başlaması gereken bu kişilerin Danıştay'ın, PTT Genel Müdürlüğünün yaptığı sınava ilişkin yönetmeliği iptal etmesi nedeniyle görevlerine başlayamadıklarını aktardı.

Türkiye ile ABD'nin vize işlemlerini karşılıklı askıya almasına ilişkin görüşü sorulan Yönter, ABD'nin çok yanlış, haksız bir karar aldığını belirterek, "Temennimiz, ümidimiz bunun derhal düzeltilmesi, yanlıştan dönülmesi. Vize kaldırmak çocukça bir iş. Nereye varılmak isteniyor?" açıklamasında bulundu.

Muhabir: Hüseyin Gazi Kaykı

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Düğün sonrası laf atma kavgasında 1 Suriyeli öldü, 2 Suriyeli yaralandı

2017-10-08 18:57 - Asayiş

Belçika'daki PKK kararına savcılıktan itiraz

2017-10-11 17:22 - Dünya

Huzurevinden hayata gülümsediler

2017-10-05 13:57 - Çevre-Hayat

Eski futbolcular FETÖ elebaşı Gülen ile aynı karede

2017-10-10 16:44 - Genel

Aamir Khan İstanbul’da yaşayan Hintlilerle buluştu

2017-10-06 22:57 - Magazin

'Türk tarihi ve kültürüyle ilgili daha çok bilgi sahibi olmak isterim'

2017-10-07 19:52 - Kültür Sanat

Tatbikatta hedefler güdümlü füzelerle vuruldu

2017-10-05 21:37 - Gündem

WhatsApp çok ciddi açık verdi! - Teknoloji Haberleri

2017-10-11 18:07 - Medya

Eskişehir'deki FETÖ/PDY davasında 19 sanığa hapis cezası

2017-10-06 19:47 - Gündem

Kuzey Kaliforniya'daki yangınlar büyüyor

2017-10-10 13:02 - Dünya

İlgili Haberler

Bakan Kurum, CHP Genel Başkanı Özel'in kendisine yönelik iddialarını yalanladı

19:33 - Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den, TÜSİAD'a tepki

18:12 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Tokyo Camii ve Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti

14:12 - Siyaset

TBMM Yapay Zeka Araştırma Komisyonu, çalışmalarını mayısta tamamlamayı planlıyor

11:33 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Almanya'da Ukraynalı yetkililerle görüştü

10:37 - Siyaset

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor